Mallqui Cabezas (Swift): “We zijn niet bang voor voor Vitesse”

Het Olympiaplein is vanavond (woensdag) uitverkocht voor de bekerwedstrijd tussen AVV Swift en Vitesse. Liefst 1500 kaarten zijn verkocht en ook de spelers kijken uit naar het bekerduel van de zaterdag Hoofdklasser. “We moeten vooral genieten.”

In de kwalificatierondes werd afgerekend met Chevremont en HBS, waardoor de Amsterdammers nu debuteren in het grote bekertoernooi. “We vinden het ontzettend leuk om tegen Vitesse te spelen”, zegt middenvelder Mallqui Cabezas. “Veel familie en vrienden komen komen, dat maakt het extra speciaal voor mij.”

Angst heeft hij zeker niet voor de eredivisionist, die vorig seizoen de KNVB Beker won. “Ze hebben stuk voor stuk goede voetballers, maar wij zijn niet bang. De wedstrijd is voor ons een goede ervaring om ons verder te ontwikkelen. Elke wedstrijd is voor mij hetzelfde, alleen zijn er deze keer een stuk meer mensen aanwezig.” Zo stonden er afgelopen weekend zo’n 150 man langs de lijn, tegen Vitesse zijn dit er tien keer zoveel.

Met drie competitiezeges op rij bereidde Swift zich niet heel optimaal voor. “Afgelopen zaterdag speelden we tegen Rijnvogels (2-2, red.) beter dan in de voorgaande wedstrijden, alleen hadden we het vizier niet op scherp. Dat moet tegen Vitesse anders.” Toch vindt Cabezas zijn ploeg met het thuisvoordeel niet kansloos. “Dat is zeker een voordeel voor ons, met een kunstgrasveld dat voor elke tegenstander moeilijk te bespelen is.”

De laatste voorbereidingen worden getroffen, om 17:00 uur wordt er afgetrapt aan het Olympiaplein. “Er wordt binnen de spelersgroep niet heel veel over de wedstrijd gesproken, iedereen is heel nuchter, maar we hebben er wel ontzettend veel zin in. Het wordt een mooie wedstrijd. We moeten vooral genieten. Er is nog geen tactiek besproken, maar we hopen een leuke wedstrijd neer te zetten voor het publiek.”

Verslag Adam Jamal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)