Home / Algemeen / Overbos dankzij doelman Partoesobroto naar finale

Overbos dankzij doelman Partoesobroto naar finale

Derdeklasser Overbos heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De ploeg van Stefan Teeken verloor in Hoofddorp met 0-1 van Zandvoort, maar dat was voldoende na de 3-1 zege van vorige week.

Trainer Stefan Teeken: “Bij ons was er toch iets van spanning voelbaar. Zandvoort speelde alles of niets omdat ze eigenlijk na vorige week niets meer te verliezen hadden. Wij hadden natuurlijk alles te verliezen en dat was merkbaar aan mijn spelers.”

Overbos1-Zandvoort1_5 kopie

Het niveau verschil tussen de tweede en derde klasse vond Teeken moeilijk in te schatten. Ook na de ontmoeting van vorige week. Teeken: “We hebben er ook niet te makkelijk over gedacht. Zo’n tweeluik in de nacompetitie is gewoon hele anders dan een reguliere competitie wedstrijd. Over twee wedstrijden denk ik wel dat we de verdiende winnaar zijn.”

Donnavan Partoesobroto

Zandvoort degradeert ondanks de zeg dus naar de derde klasse, terwijl de ploeg uit Hoofddorp nog kans maakt op promotie. Vanaf volgende week is Opperdoes de tegenstander. En dat is vooral te danken aan doelman Donnovan Partoesobroto. Teeken: “Hij straalt zo veel rust uit. Als er een hoge bal komt hoef ik langs de kant niet bang te zijn. Hij heeft ons er echt doorheen gesleept vandaag.Als het wel 0-2 was geworden en we een verlenging hadden moeten spelen en dan weet ik niet of we het gehaald hadden. Er kwamen bijn ons wat spelers met kramp te zitten (door de warmte, red.) en eer waren wat kleine pijntjes. Komende week rustig iedereen oplappen en dan op naar Opperdoes.”

Overbos1-Zandvoort1_9

De aankomende tegenstander van Overbos versloeg vandaag JOS Watergraafsmeer met 0-2 en hoopt ten koste van Overbos na een seizoen weer terug te keren in de tweede klasse.

Overbos1-Zandvoort1_11

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zaterdag

Foto’s Thomas Vegter