Voor Renger is met overstap naar Ajax de cirkel rond

Maurice Renger, die al eerder had aangegeven JOS Watergraafsmeer na negen jaar te verlaten, speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Ajax. De aanvallende middenvelder verliet de club, waar hij  als F-junior begon, achttien jaar geleden en zal dus ook zijn mooie loopbaan afsluiten. “De cirkel is rond.”

Ruim twee weken nadat hij aangaf dat hij na negen jaar JOS Watergraafsmeer zou verlaten, heeft Renger in Ajax een nieuwe club gevonden. Een opmerkelijke overgang, aangezien Renger nooit verwacht had uit die hoek benaderd te worden. “Dit had ik inderdaad niet zien aankomen. Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar allemaal op een wat lager niveau dan waar ik nu speel. Toen Ajax contact zocht heb ik geen moment getwijfeld om met ze in gesprek te gaan.”

Foto Mario Wormhoudt | Renger aan het begin van het seizoen in actie tegen Heerenveen

Renger begon in de F-junioren bij Ajax, de club waar hij al jarenlang groot fan van is en zelfs een seizoenskaart van heeft voor de F-side. Op zijn zestiende verliet hij (in de B-junioren) de club om via CTO’70, DCG, JOS en Hilversum weer bij JOS Watergraafsmeer te belanden. Die club diende hij negen jaar. Renger: “Om mijn loopbaan zo af te sluiten is te mooi voor woorden. Dit moet ik gewoon doen. In gesprekken met de trainer (Jorg Smeets, red.) hebben we mijn rol besproken, dus ik weet waar ik aan toe ben. Mijn winnaarsmentaliteit en Amsterdamse branie kunnen ze goed gebruiken.”

Foto Martin van Zurk | Renger en Davy Klaassen voor aanvang van het bekerduel JOS – Ajax in het Olympisch stadion in 2014

Met zijn 34 jaar kondigde Renger eerder aan dat het zijn laatste seizoen zou worden. Of dat ook echt het geval is, laat hij nu in het midden. “In principe wel, al weet je het natuurlijk nooit.” Renger is na Kenneth Misa-Danso (Quick Boys) en Zakaria el Biyar (Huizen) de derde aanwinst voor Ajax.

Foto boven privé archief | Renger als junior bij Ajax

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!