Home / Algemeen / SELECTIE: De Volewijckers start met nieuwe spelers aan voorbereiding
De Volewijckers

SELECTIE: De Volewijckers start met nieuwe spelers aan voorbereiding

Het afgelopen seizoen wilde De Volewijckers promotie naar de derde klasse zaterdag bewerkstelligen via de nacompetitie, aangezien koploper Zuidoost United een ruime voorsprong had. Met een versterkte selectie gaat trainer Mitchell Haijen dit jaar voor promotie.

Op dinsdag 4 augustus zijn De Volewijckers begonnen met de voorbereiding, deze week traint het team nogmaals. Op zaterdag 8 augustus staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark wordt er gespeeld tegen Sporting Martinus. “We gaan dan wel drie keer twintig minuten spelen”, ligt trainer Haijen toe. “De omvang en intensiteit van de wedstrijd hebben we dus wel even aangepast, aangezien we nog dan nog maar twee trainingen achter de rug hebben. Hoewel we natuurlijk in juni en juli hebben doorgetraind, het is dus niet dat we helemaal vanaf nul beginnen.” Verder oefenen De Volewijckers in de voorbereiding nog tegen ZSGOWMS (zon) en Geuzenmiddenmeer. Daarnaast organiseert de club het Zilverenpondtoernooi. Aan het toernooi doen DSOV, OSV en Ajax zaterdag 2 mee.

Op de training kan Haijen verschillende nieuwe gezichten verwelkomen. Zo is Serge van den Ban de doelman in geval van nood. Het afgelopen seizoen was de oud keeper van Haarlem, FC Dordrecht, MVV en Telstar keepertrainer van het Waalwijkse RKC. Daarnaast zijn er 13 spelers die van buitenaf komen. De Volewijckers zat het afgelopen seizoen eens krap in de selectie. Door blessures en schorsingen moesten er spelers uit de jeugd mee doen. Dit heeft oefenmeester Haijen doen besluiten om de selectie te verbreden.

Lees hier meer over de andere nieuwe spelers.

Issam Bakkali verliet De Volewijckers voor zondag tweedeklasser DWS. Geronimo Comvalius speelt dit seizoen ook niet meer in het shirt van de club, hij heeft de overstap gemaakt naar Purmersteijn zaterdag. De Purmerendse club komt uit in de zaterdag tweede klasse.

Speler Club 19/20
Sven Keizer AFC’34
Serge van den Ban
Mischa Hus De Volewijckers
Dwain Nijon Purmersteijn
Madjerno Baal Wherevogels
Reda Mohammed el Kouaa De Volewijckers
Rinaldo Sobnath De Volewijckers
Giovanni Cyrus De Volewijckers
Jimmy Chapman De Volewijckers
Gyamfi Onasis Arsenal
Luke Ekker De Volewijckers
Khalid Ouarhis United/DAVO
Tyshawn Okoh Diemen
Derrick Barrima De Volewijckers
Danny Blok Stormvogels
Djeremy Gijsbers
De Volewijckers jeugd
Moustapha Agnaou De Volewijckers
Daan de Jong IVV
Damien Simson De Volewijckers
Abdelhak Challoui De Volewijckers
Virgil Marceli FC Amsterdam
Chad de Jong Batavia’70
Seranio Austin De Volewijckers
Hansie Weehuizen De Volewijckers
David Ahenkan De Volewijckers
Alessandro de Vries Hollandia jeugd
Nicolas Sergiou
JOS Watergraafsmeer
Stefan Lakenman Spirit 30
Send this to a friend