JOS Watergraafsmeer

SELECTIE: Ook voor JOS Watergraafsmeer wacht een uitdagend seizoen in de Vierde Divisie

Het doek viel bijna voor JOS Watergraafsmeer aan het einde van de zware competitie in de derde divisie. Een slopende nacompetitie als ‘toetje’ om het vege lijf te redden bood nog hoop, maar verliep teleurstellend. Alsof dát niet genoeg was, kwam daar bovenop een tweeluik met Baronie, nadat OFC het voor gezien hield met divisie voetbal. Baronie bleek over twee duels te sterk voor de trotse volksclub JOS, die daarmee – na veertig gespeelde duels – degradeerde naar de Vierde Divisie. Het niveau waarvan men in Amsterdam Oost juist probeerde weg te blijvende afgelopen twee seizoenen. ,,We hebben wel met elkaar gestreden, maar op bepalende momenten was het niet goed genoeg.”

Is het voor de verenging sportief funest, de stap terug naar de Vierde Divisie? Immers, wie kijkt naar het niveau van de derde divisie B zal beamen dat er sterke tegenstand is. Maar JOS heeft zichzelf misschien wel een ‘dienst’ bewezen door uitduels naar Meerssen, Hoek, Kloetinge, Gemert, Veghel, Heerlen et cetera te ontlopen. Een avondduel in Haaksbergen, waarin amateurvoetballers met een full-time baan ’s nachts om 02.00 uur thuis komen, lijkt ook verleden tijd. Het was een publiek geheim dat de lange reizen naar Brabant en Limburg op zondagen wel eens tegen begon te staan. ‘Elk nadeel heeft (soms) zo zijn voordeel’, weten de ras-Amsterdammers.

JOS is komend seizoen ingedeeld in de Vierde Divisie A. Het zal daar de degens kruisen met de Amsterdamse (zaterdag)verenigingen Ajax, WV-HEDW en Swift. Maar ook AFC’34, Huizen, Purmersteijn, BOL en Alphense Boys zijn tegenstanders die klinken als muziek in de oren, en die ook nog eens een supportersschare meebrengen naar Amsterdam.

Raven Bergwijn, Malcolm Esajas, Edwin Sudibyo, Jari Bakx en Jonathan Richard trokken de deur in de Watergraafsmeer, om uiteenlopende reden, achter zich dicht. Daartegenover staan diverse versterkingen en blijft een flink deel van de selectie van trainer-coach Cor ten Bosch intact. Het lijkt erop dat Ten Bosch in de basis een sterke ploeg heeft staan, met de nog jonge doelman Bas Schol die persoonlijk terug kan kijken op een sterk debuutseizoen onder de lat. Sam Nijpels plakt er nog een voetbaljaar aan vast en Boris Santen heeft zich eveneens heel goed ontwikkelt het afgelopen seizoen. Raymond Fafiani kan, mits fit, nog een belangrijke bijdrage aan het team leveren. Het is aan Tim Plemper om structureel te laten zien dat hij als aanvallende middenvelder voldoende meerwaarde heeft. Nieuweling en aanvaller Ayrton Dol zal de gestopte Malcolm Esajas moeten doen vergeten. Ook het aanblijven van Richie Owusu-ansah geeft Ten Bosch aanvallend gezien weer meer opties. Het is aan de krasse hoofdtrainer om er wederom een nieuw hecht collectief van te smeden.

Zaterdag 26 augustus zal JOS op het eigen Sportpark Drieburg het voetbalseizoen in competitieverband openen tegen WV-HEDW. Het thuisduel op zaterdagmiddag start om 15.00 uur.

Selectie 2023-2024

Achternaam Voornaam Vorige club
Adouch Moubarak FC Lisse
Amakodo Joel OFC
Andeloe Luciandro Hercules
Blom Danny JOS
Bruijn Aaron JOS
Bossman Richmond JOS
Campbell Martin ODIN’59
Dam Ruben van De Dijk
Dol Ayrton ODIN’59
Duijn Jurre Zouaven
Fafiani Raymond JOS
Hagary Hanne JOS
Hilverink Kay OFC
Huijsman Kevin JOS
Kwee Derre JOS
Nijpels Sam JOS
Owusu-ansah Richie JOS
Plemper Tim JOS
Santen Boris JOS
Schaap Reggie JOS
Schol Bas JOS
Slijters Revellinio JOS
Smith Virgil JOS
Tol Tony JOS
Versteeg Max JOS
Zwaga Krystian De Meer

Oefenprogramma Augustus 2023:

Zaterdag 5 Augustus 12.00 uur WV-HEDW JOSWGM
Dinsdag 8 Augustus 19.30 uur JOSWGM AJAX
Zaterdag 12 Augustus 14.00 uur Argon JOSWGM
Dinsdag 15 Augustus 20.00 uur JOSWGM Velsen
Zondag 20 Augustus 14.00 uur JOSWGM AGB
Dinsdag 29 Augustus 20.30 uur De Meer JOSWGM
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)