Home / Algemeen / Stam (Wartburgia): “Het niveauverschil kan enorm verschillen”

Stam (Wartburgia): “Het niveauverschil kan enorm verschillen”

Met bijna de gehele selectie van WV-HEDW 6 verlieten ze vorig seizoen de club uit Amsterdam-Oost om hun heil te gaan zoeken bij het eerste elftal van Wartburgia. De stap van de derde klasse reserve naar de vierde klasse standaard bleek een gouden greep, want met drie overwinningen uit de eerste vier wedstrijden doet het team van Hans Bergsma het naar behoren.

“Bergsma was al onze trainer bij WV-HEDW en trainde ook het zaterdagteam van Wartburgia. We hadden bij WV-HEDW weinig perspectief omdat wij nooit het eerste elftal zouden worden en het liep ook niet heel lekker daar. We zijn vorig seizoen kampioen geworden en Hans vroeg ons toen of we niet bij Wartburgia in het eerste elftal wilden voetballen en dat leek ons een mooie uitdaging”, aldus verdediger Tim Stam.

WartburgiaTaba1

Stam, geen familie van, vindt het niveau verschil tot nu toe wel meevallen maar merkt wel andere verschillen: “Het gaat tot nu toe goed. Qua training merk je wel het verschil, omdat je nu met veel meer spelers op het veld staat en het niveau van de trainingen veel hoger is. In de wedstrijden valt het niveauverschil tot noch toe wel mee. We hebben ook nog niet de beste tegenstanders gehad, maar het niveau tussen teams kan in deze klasse enorm verschillen.”

WartburgiaTaba2

En dat het niveauverschil in deze competitie soms groot is, bleek dit weekend maar weer. Wartburgia verloor tijdens de eerste competitieronde nog met 5-0 van Fortius, maar afgelopen weekend werd De Dijk in eigen huis met maar liefst 10-0 naar huis gestuurd. “Het was een mooie wedstrijd. Vooral de eerste helft speelden we erg goed. In de tweede helft begonnen wij wat minder en wilden we de wedstrijd uitvoetballen. Maar nadat we de 6-0 en 7-0 wisten te maken was het verzet gebroken en konden we uitlopen naar de dubbele cijfers.”

Hoewel Wartburgia nog niet helemaal getest is, is de ambitie van het nieuwe team duidelijk. “We willen kampioen worden, ook al weten we dat dit erg lastig zal worden. Wij hebben nu goede resultaten geboekt tegen mindere tegenstanders en tegen onze concurrent Fortius hebben we geflatteerd verloren. Toch denk ik dat wij met dit team kampioen kunnen worden!”

Verslag: Jurgen Boegborn

Send this to a friend