Home / Algemeen / Stephan Veenboer vindt onderdak bij Ajax na afzeggen Katwijk

Stephan Veenboer vindt onderdak bij Ajax na afzeggen Katwijk

Stephan Veenboer staat komend seizoen niet onder de lat bij Katwijk, maar zoekt het met Ajax dichter bij huis. De doelman die anderhalve maand geleden moest vertrekken bij De Dijk dacht door veranderde werkomstandigheden zelfs aan stoppen, totdat de zaterdag Hoofdklasser hem benaderde.

Drie weken geleden belde Veenboer Katwijk af, omdat hij niet kon garanderen dat hij een heel seizoen alles zou kunnen geven. “Mijn werktijden als privé- en taxichauffeur zijn een stuk onregelmatiger geworden, onder meer in de nacht en weekenden. Dat had ik op het moment van tekenen niet kunnen weten. Ik ben nu op een leeftijd gekomen waarop mijn maatschappelijke carrière belangrijk is geworden. Het voetbal staat daar toch iets onder. Voor een club als Katwijk en spelen in de Tweede Divisie moet je volledig beschikbaar zijn. Die zekerheid kon ik niet geven.”

Mede door een teleurstellend seizoen was de 29-jarige sluitpost van plan om voor een jaar te stoppen. “Door de dingen die gebeurd zijn – Veenboer kwam niet aan spelen toe bij De Dijk en werd zelfs weggestuurd – was ik er een beetje klaar mee. Ik wilde mij focussen op mijn werk en dan in de winterstop of volgend seizoen kijken of ik het voetbal mis. Toch nodigde Ajax mij uit voor een gesprek en stelden zij zich meteen heel flexibel op. Ze begrijpen mijn situatie en willen mij alsnog graag hebben. Dat is heel prettig.”

Veenboer weet nog niet op welke manier hij van waarde kan zijn voor de Hoofdklasser. Dat is afhankelijk van zijn werk. “De kans bestaat dat ik in de eerste seizoenshelft alleen kan trainen. Het belangrijkste is dat ik blijf voetballen voor het ritme. Ik krijg daarvoor de ruimte van Ajax. Wanneer ze mij nodig hebben, zal ik er staan. Volgend seizoen willen ze graag voor het kampioenschap gaan, het zou leuk zijn als ik daar ook mijn bijdrage aan kan leveren.”

Foto boven: Rob Beense

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)