Tom Herfst nieuwe trainer Nautilus

Tom Herfst is de nieuwe trainer van Nautilus. Herfst volgt bij de zondag vijfdeklasser Hama Jamal op, die vorige maand vertrok. Herfst was trainer bij het tweede elftal van Nautilus.

Herfst was aan zijn derde seizoen bezig bij het tweede elftal en heeft ondertussen zijn TC3 gehaald. Herfst is dus al bekend bij de club. “Vorig seizoen heb ik al een tijdje met het eerste meegelopen. Dat is wel een voordeel. Aan de andere kant zijn er afgelopen zomer ook veel spelers weggegaan bij het eerste, dus op een paar jongens na is dit voor mij wel een nieuwe groep.”

Afgelopen seizoen degradeerde Nautilus uit de vierde klasse. Dit seizoen gaat het niet veel beter. De ploeg uit Amstelveen staat laatste met zes punten uit tien wedstrijden. Na het vertrek van Jamal was het de vraag of de groep verder ging. “De situatie is denk ik wel vergelijkbaar met die van Portugal Amsterdam (Portugal Amsterdam stopte vanwege motivatieproblemen, red.). Het team heeft dit seizoen natuurlijk veel tegenslagen gehad, veel wedstrijden verloren. De eerste twee weken na het vertrek van Jamal heeft de groep de koppen bij elkaar gestoken en echt de vraag gesteld: ‘willen we stoppen of doorgaan?’. Ze hebben ook besproken wat voor team ze zijn en wat ze eventueel nodig hebben”, aldus Herfst.

De groep wilde doorgaan en sinds afgelopen donderdag staat Herfst volledig voor de groep. Hij wil niet spreken van een overbruggingsjaar. “Ons doel is om elke wedstrijd zoveel mogelijk weerstand te bieden tegen welke tegenstander dan ook. De mensen van de club en de groep hebben me positief benaderd. De intentie is er dan ook om te blijven. AFC Nautilus kan ook op de Sportlaan blijven. We hebben geen selectie. Dit is de groep waarmee we het doen en die jongens willen ook zolang mogelijk bij elkaar blijven.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag vijfde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!