Ton du Chatinier blijft bij AFC

Na afloop van de nederlaag tegen Jong AZ (0-1) heeft tweededivisionist AFC bekendgemaakt dat Ton du Chatinier ook volgend seizoen aan het roer staat. De 59-jarige oefenmeester gaat daarmee voor zijn tweede seizoen in zijn derde periode bij de Amsterdammers.

Dat het zo lang heeft geduurd voordat er witte rook van Sportpark Goed Genoeg kwam, maakte voor Du Chatinier niet heel veel uit. “Maar op een gegeven moment is het wel fijn als je ook naar de spelers duidelijkheid kan verschaffen. De verhuizing naar Zuid-Frankrijk (Du Chatinier maakte in een interview met het Algemeen Dagblad bekend graag naar Toulouse te willen verhuizen) speelt nog steeds, dat hebben we nu een jaartje doorgeschoven. Ik hoef ook niet meer zo nodig een buitenlands avontuur naar Timboektoe of Afghanistan. Ik zit hier prima.”

Voordat de oefenmeester – die eerder al in de periodes 2000-2003 en 2006-2008 de leiding had – bij zou tekenen, moest er in zijn ogen wel het nodige veranderen bij AFC. “Ik heb duidelijk aangegeven wat ik wil. Ik ben tevreden over hoe de groep dit seizoen presteert, maar we moeten doorselecteren. Er komen nu spelers die ons echt versterken. We moeten inventief zijn en kunnen niet zomaar met de portemonnee smijten. Daarom ben ik blij dat spelers als Elke de Graaf en Ilias Zaimi voor ons kiezen, ondanks interesse van grotere clubs met veel geld. Misschien ligt dat ook aan de aantrekkingskracht van Amsterdam. Bovendien is het ook belangrijk dat de basis van de groep intact blijft.”

AFC pakte in 2017 slechts één punt uit vijf wedstrijden en is hierdoor naar de achtste plaats gezakt. “We zitten nu in een mindere fase, maar ik maak me niet zo snel zorgen. Ik denk dat we nog negen of tien punten nodig hebben om ons veilig te spelen. Volgend seizoen wil ik echt een rol van betekenis spelen in het linkerrijtje. Maar dan moeten we wel ergens voor kunnen spelen. Ik heb Martin Haar (trainer Jong AZ, red.) alvast gefeliciteerd met het kampioenschap. De rest in het linkerrijtje speelt nu voor ‘jan lul’. Daar zal iets in veranderd moeten worden.”

Foto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)