Voldoende spektakel in openingsweekend

Komend weekend start het seizoen 2014/2015. Het Amsterdamsche Voetval zal weer alle klassen uit onze regio volgen dit seizoen en waar we kunnen zullen we langs de velden aanwezig zijn met verslaggevers, fotografen of zelfs een camera. Komend weekend staan er al direct wat interessante wedstrijden op het programma. Een kleine selectie uit het grote aanbod.

We richten ons in dit overzicht vooral op de thuiswedstrijden van de clubs uit onze regio. Op zaterdag hebben we eindelijk weer twee eersteklassers. Het gepromoveerde HBOK neemt het in Zunderdorp op tegen degradant Deltasport. HBOK mist door de promotie wel veel derby’s in zaterdag 2A.

Zaterdag staan er direct twee op het programma. In Amstelveen is er de strijd tussen AMVJ en Amstelveen Heemraad. Klik hier voor het verhaal van de nieuwe AMVJ-trainer Hans Schakel en hier voor het verhaal van Mark Kranendonk (trainer Amstelveen Heemraad). De tweede derby is die tussen nieuwkomer Overbos en AFC. In deze klasse speelt DVVA thuis tegen Hellas Sport. WV-HEDW en Beusbengels spelen ene uitwedstrijd.

juichen Aalsmeer-WVHEDW 08

Verder staat de op papier aantrekkelijke duels tussen Argon en Aalsmeer (2B) op het programma en is er de enige derby in de vrouwen Topklasse tussen Wartburgia en Buitenveldert.

Op zondag speelt AFC weer thuis. Na twee nederlagen gaat de ploeg van Willem Leushuis op zoek naar de eerste punten tegen koploper De Treffers. In de hoofdklasse zijn er thuis wedstrijden voor OFC (De Zouaven) en JOS Watergraafsmeer (AFC’34).  De Dijk en Chabab spelen een uitwedstrijd.

26052013 FZ SDZ 1

Veel aandacht hebben we komend weekend voor de tweede klasse B. Met veel clubs uit onze regio zullen we veel (streek)derby’s kennen dit jaar. Dat begint zondag met de duels Zeeburgia-Pancratius en Buiksloot-DCG. Ook De Meteoor (Quick), Legmeervogels (NVC) en Weesp (Houten) spelen zondag thuis.

Verder is er de derby tussen SDZ en Geuzen Middenmeer (4E), speelt RODA’23 thuis tegen VVA/Spartaan (3C) en ontvangt Sporting Martinus Zuidoost United (4F).

Bekijk het complete aanbod voor komend weekend op de klassenpagina’s