Home / Algemeen / Zamoranho Ho-A-Tham wil blessureleed achter zich laten bij Zeeburgia

Zamoranho Ho-A-Tham wil blessureleed achter zich laten bij Zeeburgia

Slechts een jaar was hij weg bij de club uit Amsterdam-Oost, maar zijn uitstap bij Topklasser Hercules werd, mede door blessures, geen succes. “Het was een verloren seizoen”, zegt Zamoranho Ho-A-Tham, de twintig jarige buitenspeler die met Zeeburgia in zet op een kampioenschap in de eerste klasse.

Nadat hij van de E-junioren tot en met de A-junioren alle selectie-elftallen van Zeeburgia had doorlopen, koos de aanvaller voor een stap hogerop. De eerste klasse was niet zijn doel. Ho-A-Tham: “Toen Hercules me belde wilde ik die stap maken, maar het werd een teleurstellend seizoen. Al na twee trainingen liep ik een hamstringblessure op en net toen ik weer hersteld was kreeg ik last van mijn lies waardoor ik er weer zes weken uit was. Ik heb daarna nooit meer mijn niveau gehaald. Ik heb nog wel wat wedstrijden in het tweede gespeeld en keurig het seizoen afgemaakt, maar dat was het dan ook.”

Actie HoATham HVD

Toen Reda Achkari (trainer Zeeburgia,red.) belde of hij een terugkeer zag zitten, had hij zijn besluit snel genomen. Ho-A-Tham: “Ik heb in de C- en A-junioren onder Reda getraind. Ik ken heel veel spelers bij Zeeburgia. Toen we vorige week de eerste training hadden, voelde het ook echt als thuiskomen. Ik ben nog niet fit maar speel gelukkig zonder pijn. Het is misschien een stapje terug, maar ik moet dit doen om weer hogerop te komen.”

Zeeburgia trainde drie keer en speelde tot op heden twee wedstrijden (tegen De Dijk en Ter Leede) die allebei met grote cijfers verloren gingen. “6-2 en 5-1 is inderdaad een ruime nederlaag, maar dat gebeurde allemaal pas na rust. We zijn net pas bezig en onze tegenstanders al wat langer, dus de conditie gaf de doorslag. We hebben heel veel goede spelers dus ik verwacht ook dat we een mooi seizoen gaan krijgen met Zeeburgia. Het niveau op de training is erg hoog en ik denk dat we mee gaan doen om het kampioenschap.”

Foto’s Hans van Dijk: Pancratius 2 –Hercules 2