Zeeburgia denkt te veel aan aanvallen en verliest van DEM

In de zondag eerste klasse heeft Zeeburgia voor de tweede week op rij zich zelf niet beloond met een goed resultaat. De ploeg van Reda Achkari was, met name in de eerste helft, veel beter dan DEM, maar verloor toch: 2-3. Na twee wedstrijden hebben de Amsterdammers pas een punt in de wacht weten te slepen.

“We spelen ze echt in de kaart” waren de wijze woorden van de trainer na afloop. En daarmee sloeg Achkari de spijker op zijn kop. Zeeburgia kwam na zes minuten door een terechte strafschop (overtreding van Eric Klijn op Serginio Eijken) via Gregory Schaken op voorsprong (1-0), maar daarna dacht de ploeg veel te veel aan aanvallen. Het speelde DEM daarmee in de kaart dat rustig achterover kon leunen en goed gebruik kon maken van de counter.

Foto Mario Wormhoudt: Javier Martina probeert langs Joey Schoo (l) te snellen

Kansen kreeg Zeeburgia trouwens wel om het verschil al vroegtijdig te maken. Anwar Akrouh en Zomranho Ho-A-Tham hadden de tweede treffer binnen het kwartier al kunnen maken. Het was ook Akrouh die de 1-1 van DEM inleidde. Zijn pass op Netteb was onzorgvuldig, die liet de bal vervolgens van zijn schoen springen en Roel Pitstra kon vervolgens op doelman Gregory Martin af. De aanvaller omspeelde de doelman en zorgde voor de 1-1. Een kwartier voor rust was het weer raak. Een goede combinatie tussen Rik Stals en Pitstra werd door Stals vakkundig afgemaakt (1-2).

Foto Mario Wormhoudt: Zamoranho Ho-A-Tham had moeite om zijn directe tegenstander uit te spelen

Zeeburgia kon dus weer van vooraf aan beginnen. En dara kreeg het voldoende kansen voor. Spits Javier Martina verzuimde vlak voor rust oog-in-oog met doelman Danny Adrichem de trekker over te halen door over te schieten. Een minuut later zag hij zijn inzet door Adrichem goed gestopt worden.

Na rust leek de opgelopen schade snel hersteld. Scheidsrechter Mohammed zag in een overtreding van Stals op Hakim Boudchourt wederom een strafschop. Schaken faalde weer niet vanaf elf meter (2-2). DEM liet zich na die vroegen tegenvaller niet onbetuigd en zocht brutaal de aanval. Het werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd door de defensie van Zeeburgia. Het was aan doelman Martin te danken dat er geen goals vielen. Eerst plukte de doelman de bal van de schoenen van Daniel Man en amper een minuut later stond hij goed opgesteld bij een schot van Stals.

Foto Mario Wormhoudt: Gregoru Schaken (r) zorgde vanaf elf meter voor twee goals

Toch mocht Martin na elf minuten de bal uit het net halen. Uit een corner die goed werd terig gekopt scoorde Martijn Kuijs, na wat later zou blijken, de winnende treffer (2-3). Achkari greep direct in en bracht met Chelton Linger (hij begon op de bank vanwege een lichte blessure) een extra aanvaller. Nadat Eijcken ontsnapt was aan zijn tweede gele kaart kon de aanvalsstorm beginnen. Maar die kwam er niet. Zeeburgia, dat technisch heer-en-meester was had veelvuldig balbezit maar werd amper gevaarlijk. DEM kreeg, door de geboden ruimte, nog de beste kansen op een treffer maar Stals, Man en invaller Herraez vergaten het duel te beslissen.

Nadat Linger in de slotfase een vrije kopbal naast kopte leek het toch nog gelijk te gaan worden. Aanvoerder Taki werd in de vijfde minuut van de blessuretijd gevloerd in het strafschopgebied. Waar beide trainers het er over eens waren dat dit er echt eentje was besloot scheidsrechter Mohammed niet voor de derde keer naar de stip te wijzen.

Foto Mario Wormhoudt: Doelman Danny Adrichem is eerder bij de bal dan Chelton Linger

Achkari: “We zullen wel vaker tegen ploegen aan lopen die zich tegen ons zullen ingraven. Daar zullen we mee moeten leren omgaan. En daarnaast moet natuurlijk de afronding in orde zijn want we hebben vandaag te veel kansen gemist.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.