Home / Algemeen / De grote vijf: De eerste prijzen worden verdeeld

De grote vijf: De eerste prijzen worden verdeeld

Het eerste prijzenweekend is aanstaande. Komend weekend vallen in de meeste competities de beslissingen in de eerste periode. Daarmee kan alvast een stap gezet worden richting eventuele promotie. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij, met deze keer vijf mogelijke periodewinnaars.

AFC – HHC Hardenberg
Het zou een grote verrassing zijn als AFC na de derde periodetitel van vorig seizoen opnieuw een prijs in de wacht sleept. De ploeg van Uli Landvreugd heeft dit zelf in de hand. Bij winst op HHC Hardenberg kan de eerste champagnefles ontkurkt worden, bij puntverlies moet er gekeken worden naar concurrenten IJsselmeervogels en Jong Sparta. Omdat er in de Tweede Divisie geen promotie plaatsvindt, levert een periodetitel een rechtstreeks ticket voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker op.

Foto: Tom Poederbach

Afgelopen seizoen was de ploeg uit Hardenberg twee keer te sterk voor AFC. In Hardenberg verloren de Amsterdammers met 2-0, op Sportpark Goed Genoeg werd AFC met 0-3 van de mat gespeeld. Tiemen van Hezel stond beide wedstrijden in de basis van HHC, terwijl de middenvelder nu het rode shirt aantrekt. Bovendien is AFC dit seizoen op eigen veld nog foutloos.

Tweede Divisie. 17/11, 14:30 uur. Sportpark Goed Genoeg

FC Aalsmeer – AFC (zat)
Voor het zaterdagelftal van AFC geldt hetzelfde: bij winst is de periodetitel binnen. Na de degradatie uit de Hoofdklasse kunnen de Amsterdammers in de regioderby de promotie-ambities krijgt bijzetten door subtopper FC Aalsmeer te verslaan. De Aalsmeerders waren in het seizoen 2016/17 nog een lastige opponent.

Foto: Tom Poederbach

In beide ontmoetingen verloor AFC van de ploeg van Cor van Garderen. FC Aalsmeer leek na een goede start een concurrent te worden van de Amsterdammers, maar door twee nederlagen op rij is het weggevallen in de subtop. De achterstand op de koploper is slechts vier punten. Wanneer de thuisploeg AFC van de periodetitel afhoudt, sluit het zelf aan bij de top.

Zaterdag 1A. 17/11, 14:30 uur. Sportpark Aalsmeer

Purmersteijn (zaterdag) – Reiger Boys
Na het kampioenschap in de vierde klasse sprak Purmersteijn uit met het zaterdagelftal te willen doorstoten naar de tweede klasse. Daarvoor ligt de promovendus goed op schema. De ploeg van Lars van Keppel staat bovenaan, verloor slechts één keer en kan zich tegen Reiger Boys alvast verzekeren van een ticket voor de nacompetitie voor promotie.

Foto: Jeroen Hijlkema

De Purmerenders hebben het winnen van de eerste periode volledig in eigen hand. Reiger Boys heeft ook een klein kansje, maar moet de koploper hiervoor wel verstaan. Overigens zijn er meer kapers op de kust: bij puntverlies van Purmersteijn maken vijf ploegen kans op het eerste prijsje, waaronder ook HBOK en Wartburgia.

Zaterdag 3A. 17/11, 14:30 uur. Sportpark Purmersteijn, Purmerend

IVV – De Meer
Nog zo’n promovendus die op weg is om direct de volgende stap te zetten: IVV. De Landsmeerders promoveerden via de nacompetitie naar de derde klasse, waarin het de koppositie in handen heeft. Twee weken geleden kreeg de ploeg van Gerrie Breugem het eerste serieuze tikje te verwerken, toen HBC ze de eerste nederlaag bezorgde.

Foto: Annelies Schreuder

Mits HBC als gedeeld koploper geen monsterscore neerzet, kan IVV bij winst op De Meer de periodetitel winnen. Ook die ploeg is een promovendus. Onder leiding van Stan Bijl staan de Amsterdammers op de achtste plaats. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar nog tegen in de vierde klasse F. De Meer werd kampioen, maar verloor na dit feestje op de voorlaatste speeldag in Landsmeer.

Zondag 3C. 18/11, 14:00 uur. Sportpark De Breek, Landsmeer

RODA’23 (zaterdag) – FC Amsterdam
Slechts twee ploegen in onze regio zijn nog zonder puntverlies: TOB en RODA’23. Laatstgenoemde kan dit bekronen met het winnen van de eerste periodetitel. De ploeg van Jordy Roedoe draait op volle toeren met 21 punten uit zeven wedstrijden. Bovendien kregen de Bovenkerkers pas drie tegentreffers te verwerken.

Foto: Jos Spitteler

Komend weekend krijgt RODA’23 subtopper FC Amsterdam op bezoek. De Amsterdammers staan vierde, zeven punten achter de koploper. Het bijzondere is dat de koploper zich zelfs een nederlaag kan permitteren voor de periodewinst. Eemnes heeft drie punten minder en een slechter doelsaldo. Bij een positief resultaat kan de champagne sowieso alvast ontkurkt worden.

Zaterdag 4E. 17/11, 14:30 uur. Sportpark Bovenkerk

Vijf andere toppers:
Zaanlandia – JOS/Watergraafsmeer (1A, periodetitel)
AGB – Zeeburgia (1A)
DWS – FC Abcoude (2B)
Buiksloot – Kadoelen (3A)
Diemen – Ouderkerk (3C)

Foto boven: Tom Poederbach

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)