fbpx
Home / Algemeen / De grote vijf: eerste nederlagen herstellen
Foto: Jose Mol

De grote vijf: eerste nederlagen herstellen

Op landelijk niveau zijn de competities gestart, in de regio is de districtsbeker op gang gekomen en de eerste tikken worden al uitgedeeld. Net als vorig seizoen zetten wij elke week vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

De Dijk – Jong FC Groningen
De Dijk heeft vorige week op hardhandige wijze een lesje ‘Derde Divisie’ gekregen van titelkandidaat DVS’33. De Amsterdammers werden met 6-0 verslagen in Ermelo en staan daardoor na twee competitiewedstrijden nog altijd puntloos onderaan. Zaterdag komen de beloften van Jong FC Groningen, het enige Jong-team in de competitie, op bezoek aan de Schellingwouderdijk.

Foto: Orange Pictures

Er was afgelopen week positief nieuws op selectiegebied. Zo werd Nick Borgman (teruggekeerd van Hercules) toegevoegd aan de selectie en bleek de op het oog zware knieblessure voor Damien Menzo mee te vallen. Hij ligt er slechts enkele weken uit. Zonder de aanvaller zal De Dijk op jacht moeten naar de eerste punten dit seizoen.

Derde Divisie zaterdag. 08/09, 17:00. Sportpark Schellingwoude

Purmersteijn – Hoogeveen
Net als vorig seizoen moest Purmersteijn in het verre Silvolde (Achterhoek) een nederlaag slikken. De ploeg van Martin van Ophuizen beleefde op die manier een valse start, ondanks twee treffers van Yassin el Yaakoubi. Op eigen veld wil de zondag Hoofdklasser dit foutje herstellen met de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Hoogeveen.

Foto: Jose Mol

Die ploeg is als promovendus nieuw in de Hoofdklasse en verraste tijdens de competitiestart door AWC met 2-1 te verslaan. De resultaten van Purmersteijn op eigen veld zijn echter naar behoren: vorig seizoen werden slechts twee thuisduels in Purmerend verloren.

Zondag Hoofdklasse A. 09/09, 14:00. Sportpark Purmersteijn, Purmerend

JOS/Watergraafsmeer – WVHEDW
Een onvervalste derby van Oost waarin beide ploegen één zege verwijderd zijn van een plek in de knock-outfase van de districtsbeker. Zowel zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer (1-2
op Marken) als zaterdag eersteklasser WV-HEDW (8-3 tegen Spartanen) won haar eerste bekerwedstrijd en is op een goede manier aan het seizoen begonnen.

In de voorbereiding kwamen beide ploegen elkaar al tegen. Destijds was het de grote Joost Heij-show. De spits, overgekomen van Amstelveen, bezorgde WVHEDW met een hattrick een 3-0 overwinning. Daar zal JOS/Watergraafsmeer, vorig seizoen nog halvefinalist, op eigen veld revanche op willen nemen.

Districtsbeker. 08/09, 17:00. Sportpark Drieburg

FC Aalsmeer – Blauw Wit Beursbengels
Voor één keertje keert Gino Pique terug in Aalsmeer. De middenvelder speelde één seizoen (2016/17) voor de plaatselijke eersteklasser en belandde via Zeeburgia afgelopen zomer bij zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels. Met de Amsterdammers gaat Pique zaterdag op bezoek bij zijn oude club.

Foto Jaap Maars | Gino Pique (nu Blauw Wit Beursbengels) in 2016 in het shirt van FC Aalsmeer

FC Aalsmeer verloor de eerste bekerwedstrijd (3-1 bij streekgenoot KDO), terwijl Blauw-Wit Beursbengels een punt pakte tegen Kolping Boys (2-2). Hoewel Aalsmeer-trainer Cor van Garderen eerder aangaf de beker slechts als een verlengde van de voorbereiding te zien, zal een nederlaag wel uitschakeling betekenen.

Districtsbeker. 08/09, 14:30. Sportpark Hornmeer, Aalsmeer

AFC – AGB
Nog een Amsterdamse derby op zaterdag, tussen twee eersteklassers. AFC (zaterdag) en AGB hebben allebei een zege nodig om uitzicht te houden op een plek in de knock-outfase van de districtsbeker. Het zijn ook twee ploegen die afgelopen zomer een wisseling van de wacht hadden: respectievelijk Jorg Smeets (AFC) en Imdat Ilguy (AGB) staan nu aan het roer.

In de eerste groepswedstrijd kreeg AFC een domper te verwerken. De Amsterdammers verspeelden op bezoek bij tweedeklasser KFC een 1-3 voorsprong: 4-3. AGB deelde de punten met AMVJ en kan met een zege een goede stap richting de volgende ronde zetten.

Districtsbeker. 08/09, 14:45. Sportpark Goed Genoeg

Send this to a friend