Home / slideshow / De Volewijckers viert 100-jarig bestaan met digitale tentoonstelling

De Volewijckers viert 100-jarig bestaan met digitale tentoonstelling

Op 1 november is het 100 jaar geleden dat voetbalvereniging A.S.C. de Volewijckers in Amsterdam-Noord (Vogelbuurt) werd opgericht. Vanwege het coronavirus zijn festiviteiten niet mogelijk, maar de club heeft iets anders bedacht om de historie te eren.

In samenwerking met het Historisch Documentatiecentrum Amsterdam Noord (HCAN) heeft de club een digitale tentoonstelling samengesteld: www.100jaardevolewijckers.nl. In die tentoonstelling passeren via foto’s, filmpjes, documenten en voorwerpen tal van hoogtepunten uit onze geschiedenis de revue: bijvoorbeeld het landskampioenschap in 1944 en de promotie naar de eredivisie in 1961 (“het wonder van Zuilen”). Verder is er een 3D-presentatie gemaakt van het legendarische Mosveld en haar omgeving. In de tentoonstelling worden tal van unieke documenten gepresenteerd (onder andere briefkaarten uit de oorlog) die nog nooit voor buitenstaanders zichtbaar waren. Verder zijn portretten gemaakt van echte Volewijckers, zoals terreinverzorgers, “eeuwige” bestuursleden en beroemde voetballers.

Ook Het Amsterdamsche Voetbal staat uiteraard stil bij het 100-jarige bestaan van De Volewijckers. We spraken met diverse mensen die een speciale band hebben met de club:

Send this to a friend