Van der Dussen en Schoop verruilen Ajax voor Nieuwerkerk

Donny van der Dussen en Rowendy Schoop verruilen komende zomer Ajax voor zondag eersteklasser Nieuwerkerk. Van der Dussen is bezig aan zijn tweede seizoen in Amsterdam, nadat hij in 2015 overkwam van Leonidas. Schoop kwam afgelopen zomer over van RKAVV, waar Van der Dussen eerder ook heeft gespeeld. Van der Dussen kon dit seizoen niet rekenen op een vaste basisplaats.

De 25-jarige middenvelder kwam naar Amsterdam om zijn studie af te ronden, maar bleef wel in Den Haag wonen. Nu zijn studie is afgerond keert hij weer terug naar de regio. “Ik heb de afgelopen jaren sportmanagement en organisatie gestudeerd in Amsterdam. Ook heb ik mijn afstudeeronderzoek bij Ajax kunnen doen. Ik ging op en neer vanuit Den Haag. Nu wil ik graag weer in de regio spelen. Wat meer vrije tijd is ook weleens fijn.”

Foto Orange Pictures/Rob van Vliet | Rowendy Schoop scoort tegen Argon

Van der Dussen doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daarna kwam hij uit voor FC Dordrecht, RKAVV en Leonidas. Volgend seizoen speelt hij dus onder de rook van Rotterdam in Nieuwerkerk. De club staat momenteel zesde in de zondag eerste klasse B. “Een aantal clubs hadden interesse. Nieuwerkerk was heel concreet. Het was duidelijk dat ze veel ambitie hebben en terug willen naar de hoofdklasse. Daar wil ik graag aan meewerken.” Dat hij samen met Rowendy Schoop de overstap maakt is geen toeval. “De trainer (Claudio Braga, red.) zei dat hij graag wilde dat we met z’n tweeën komen. We kennen elkaar ook al uit onze tijd bij RKAVV en voelen elkaar denk ik ook goed aan in het veld.”

De Hagenaar kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Amsterdam. “Ajax heeft natuurlijk de faciliteiten van een profclub. Iedere speler wil dat wel een keer meemaken. Het is een mooie ervaring. Dat ik er ook mijn studie kon afronden is extra mooi. Dat staat natuurlijk mooi op mijn cv.” Dit seizoen is Ajax steeds beter op dreef gekomen. Sinds 29 oktober heeft de ploeg van Jorg Smeets geen wedstrijd meer verloren. De Amsterdammers staan nu nog maar op vijf punten van koploper Ter Leede en hebben ook nog een wedstrijd te goed. “Afgelopen periode winnen we eigenlijk alles. Ik heb het gevoel dat we steeds beter worden, ook in de breedte. Iedereen is eigenlijk in vorm. Als we zo doorgaan maken we zeker een kans op het kampioenschap.”

Eerder werd bekend dat Rolf Hazelaar, Joost Heij, Shaquille Doorson en Reda Kharchouch ook vertrekken bij Ajax. Daarentegen komen Kenneth Misa-Danso en Zakaria el Biyar de Amsterdammers versterken. Stanley Akoy, Jack van Moerkerk, Bobby Bosma blijven in bij de hoofdklasser.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Het Amsterdamsche Voetbal | Donny van der Dussen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)