FC Almere spant spoedarbitragezaak aan tegen Maurice Ligeon

Er komt deze week een spoedarbitragezaak om een eind te maken aan het slepende conflict tussen Maurice Ligeon en zaterdag tweedeklasser FC Almere. Maandag diende de club een aanvraag in bij de KNVB, in de hoop de zaak op korte termijn op te kunnen lossen.

Edward van der Weij, die nog altijd de honneurs waarneemt bij afwezigheid van het bestuur, bevestigt dat er een spoedzaak komt. Inhoudelijk wil hij er niets over kwijt. “Er zijn voor ons voldoende moverende redenen om een spoedzaak aan te spannen.” Waarschijnlijk gaat het om een onwerkbare situatie die door het hele conflict is ontstaan.

De vorige arbitragezaak, over de rechtmatigheid van het op non-actief stellen van Ligeon, verloor de club. De arbitragecommissie was toen van mening dat FC Almere onvoldoende geldige redenen had om afscheid te nemen van de oefenmeester. Ligeon moest daarop weer zijn werkzaamheden kunnen voortzetten bij de club.

Vorige week bood de KNVB aan om te bemiddelen tussen beide partijen, maar Ligeon weigerde. De oefenmeester bleef volhardend om zijn werkzaamheden voort te zetten, alleen heeft hij tijdens de training geen spelers tot zijn beschikking. Die trainen op een ander veld onder leiding van Jimmy Simons.

Zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen FC Uitgeest. Terugtrekken behoort nog altijd tot de opties volgens Van der Weij. De spelersgroep, die zich buiten de selectie heeft geplaatst, hoopt echter dat FC Almere er op tijd uitkomt met Ligeon.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)