Home / Algemeen / FC Almere wint tweede arbitragezaak van Maurice Ligeon

FC Almere wint tweede arbitragezaak van Maurice Ligeon

FC Almere mag eindelijk afscheid nemen van Maurice Ligeon. De Almeerse club won donderdagavond de spoedarbitragezaak die tegen de trainer was aangespannen na een onwerkbare situatie. Ligeon wordt per direct vrijgesteld van zijn werkzaamheden en FC Almere kan zaterdag weer in actie komen.

Na de anderhalf uur durende zitting in Zeist was er vooral veel opluchting aan de kant van FC Almere. “Gelukkig is hier nu een einde aan gekomen”, zegt voorzitter Edo Westerbeek. Van een ‘overwinning’ wilde hij niet spreken. “Deze zaak kent geen winnaars, alleen maar verliezers.”

Met deze uitspraak is de langslepende soap tussen de 40-jarige oefenmeester en de zaterdag tweedeklasser voorbij. Een eerdere arbitragezaak wees uit dat FC Almere onvoldoende gronden had om Ligeon te ontslaan. De oefenmeester moest zijn werkzaamheden weer uit kunnen voeren, weliswaar zonder spelersgroep, die uit de selectie was gestapt. Omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan, spande de club met de naderende competitiestart een spoedarbitragezaak aan. Deze werd wel gewonnen door FC Almere.

De arbitragecommissie van de KNVB deed direct uitspraak, de uitgebreide motivatie volgt in een later stadium. “Het belangrijkste is dat er duidelijkheid is. We kunnen zaterdag voetballen en hebben weer een selectie.” Deze staat komend weekend (voor de districtsbeker tegen Jong Holland) onder leiding van assistent-trainer Sandor Augustijn, na het verrassende vertrek van de nieuw aangestelde hoofdtrainer Jimmy Simons.

FC Almere moet Ligeon nog doorbetalen tot 1 november, waarna de wegen definitief scheiden. Na het afhandelen van deze zaak, die veel energie en tijd in beslag nam bij het bestuur, kan de knop weer worden omgezet in Almere. Westerbeek: “We kunnen weer gaan bouwen.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)