Home / Algemeen / Kai Meeuwsse kiest voor verrassende move naar SDZ

Kai Meeuwsse kiest voor verrassende move naar SDZ

SDZ heeft met Kai Meeuwsse een opvallende naam gepresenteerd als nieuwe trainer. De 41-jarige oefenmeester, nu nog actief bij zaterdag tweedeklasser OSV, heeft voor één seizoen getekend aan de Transformatorweg, met een optie voor een tweede seizoen.

Meeuwsse erkent dat het een verrassende stap terug is. De 41-jarige oefenmeester had de ambitie om in de top van de tweede klasse te trainen. Hij voerde ook een aantal gesprekken met clubs van een hoger niveau om daar als assistent te werk te gaan en vervolgens zijn trainersdiploma te behalen. Totdat SDZ, dat aankondigde na drie seizoenen afscheid te nemen van trainer Ron van der Velde, uit het niets interesse toonde. “In eerste instantie was ik huiverig, het is toch een vierdeklasser. Mijn ambitie ligt hoger, maar dat kan ook bij SDZ. Er ligt een duidelijk plan, de randvoorwaarden zijn goed en ze willen doorbouwen. In de gesprekken met Dick Meerman en Danny Flemming heeft hun enthousiasme mij echt over de streep getrokken.”

Op de website van de club gaf Meeuwsse aan ‘de slapende reus uit het Amsterdamse amateurvoetbal weer tot leven te willen laten komen’. “De club bestaat jarenlang, maar heeft volgens mij nog nooit op hoog niveau gespeeld. En dat voor een club met 1600 leden, ik wist echt niet dat het zo’n grote club is. In die zin is het een slapende reus. Daarnaast is het één van de weinige échte Amsterdamse clubs, zoals OSV of JOS, waar het na de wedstrijd ook nog gezellig is in de kantine.”

Bij de koploper van de zondag vierde klasse E heeft Meeuwsse voor één seizoen getekend. “Ik dacht aan een contract voor drie seizoenen, maar ik twijfelde een beetje of de zondag mij wel zou liggen. Het is de enige echte vrije dag, waarop ik normaal helemaal niets doe, en zaterdag als vrije dag zal toch anders voelen.” Ondanks een éénjarig contract is de oefenmeester van plan langer aan de club verbonden te blijven. “Ik kijk er echt naar uit om de komende jaren trainer van SDZ te zijn.”

Foto boven: RickySportphotography

Send this to a friend