Home / Algemeen / Preview tweede ronde districtsbeker

Preview tweede ronde districtsbeker

Dit weekend wordt de tweede ronde van de districtsbeker West I gespeeld. Van de 68 overgebleven clubs zijn er negentien teams afkomstig uit onze regio. Een overzicht van de belangrijkste bekerwedstrijden dit weekend, met uitzondering van de Topklassers die op dinsdag 18 november actief zijn in de beker.

De topper in de tweede ronde gaat tussen zondag Hoofdklassers JOS/Watergraafsmeer en De Dijk. Afgelopen zondag (9 november) werd deze wedstrijd in competitieverband gespeeld in Schellingwoude. Toen was De Dijk met 4-3 te sterk voor JOS/Watergraafsmeer. Het tweede elftal van de verliezend bekerfinalist is als enige tweede team nog over in de districtsbeker. Zij ontvangen dinsdag 18 november zaterdag eersteklasser VVZ ’49.

Foto Martin van Zurk: Tim Ruder (De Dijk) kopt knap de 1-0 binnen tegen JOS/Watergraafsmeer.
Foto Martin van Zurk: Tim Ruder (De Dijk) kopt knap de 1-0 binnen tegen JOS/Watergraafsmeer.

Er zijn twee derbys in de tweede ronde. Naast JOS-De Dijk treft Chabab vierdeklasser Nautilus. Vanwege de perikelen rond het veld van de Hoofdklasser wordt deze wedstrijd gespeeld aan de Sportlaan in Amstelveen op het kunstgrasveld van Nautilus. Twee andere zondag vierdeklassers nemen het op tegen zaterdag eersteklassers. Voor Sporting Martinus staat er een thuiswedstrijd tegen Montfoort op het programma, terwijl Ouderkerk op bezoek gaat bij Eemdijk, getraind door Amsterdammer Uli Landvreugd.

ZSGO/WMS heeft nog haar zaterdag- en zondagelftal in de beker. Het zaterdagelftal treft op zaterdag West Frisia (zondag tweede klasse) en de zondag derdeklasser ontvangt Texel ’94 (zondag derde klasse). Datzelfde geldt voor OFC. De zondag Hoofdklasser ontvangt zaterdag vierdeklasser OSM ’75, terwijl het zaterdagelftal van de Oostzaners op bezoek gaat bij zondag derdeklasser Meervogels ’31.

Foto: Jeroen de Kock. ZSGO/WMS heeft nog haar zaterdag- én zondagelftal in de beker.
Foto: Jeroen de Kock. ZSGO/WMS heeft nog haar zaterdag- én zondagelftal in de beker.

Voor zondag eersteklasser Purmersteijn wacht een uitwedstrijd op bezoek bij zaterdag Hoofdklasser ODIN ’59. Daarnaast nemen zondag tweedeklassers Hoofddorp en Pancratius het op tegen respectievelijk zaterdagteams Zwaluwen ’30 (eerste klasse) en VVA ’71 (Hoofdklasse). Voor Topklasser AFC staat er dinsdag een wedstrijd op bezoek bij zondag vierdeklasser VVH/Velserbroek op het programma.

Magid Jansen (AFC) tijdens de wedstrijd tegen ADO '20 vorig seizoen, die met 1-2 werd gewonnen (9 april 2014).
Magid Jansen (AFC) tijdens de wedstrijd tegen ADO ’20 vorig seizoen, die met 1-2 werd gewonnen (9 april 2014).

Overigens wordt er dit weekend ook nog voor de competitie gevoetbald. In de Topklasse is er een gewoon programma. Ajax ontvangt op zaterdag laagvlieger Excelsior Maassluis en AFC gaat zondag op bezoek bij ADO ’20, dat slechts één punt boven de Amsterdammers staat. Daarnaast hervatten Swift en Haaglandia in de zaterdag eerste klasse B de gestaakte wedstrijd van 27 september, die na een kwartier spelen met een 1-0 voorsprong voor Swift werd gestaakt vanwege een zware blessure van Haaglandia-speler Abbes Rahmoune.

Kijk hier voor het hele bekerprogramma.

Foto boven: Mostapha El Aamrani (De Dijk) scoorde dit weekend tegen JOS/Watergraafsmeer (4-3) Foto: Rob Beense