Home / Algemeen / AFC legt zeven spelers langer vast

AFC legt zeven spelers langer vast

Naast de bekendmaking van de komst van Eelke de Graaf (Odin’59) heeft tweededivisionist AFC in de winterstop zeven spelers langer aan zich weten te binden. Patrick Zonneveld, Sam Nijpels, Magid Jansen, Tom van den Brink, Matthijs Jesse, Koen Bosma en Jonathan Richard zijn ook volgend seizoen op Sportpark Goed Genoeg te bewonderen.

De eerste twee spelers zijn nieuw in Amsterdam. Doelman Patrick Zonneveld, overgekomen van IJsselmeervogels, was in de eerste seizoenshelft meerdere malen bepalend voor AFC. Sam Nijpels, die van EVV de overstap maakte naar de hoofdstad, heeft zichzelf de laatste maanden in de basis gespeeld.

Foto Mario Wormhoudt: Tom van den Brink heeft inmiddels een basisplaats bij AFC.

Van den Brink, Bosma en Jesse zijn momenteel bezig aan hun tweede seizoen in het shirt van AFC. Van den Brink (4) en Bosma (6) hebben samen al tien keer gescoord. Jesse is halverwege het seizoen zelfs clubtopscorer met zeven treffers. Jonathan Richard, international van Curacao, gaat na de zomer zijn vierde seizoen in. Aanvoerder Magid Jansen speelt al sinds 2009 in Amsterdam-Zuid.

Uit de huidige selectie is Jordi van Gelderen per direct vertrokken naar de Duitse club SC Teutonia Watzendorf-Steinberg en heeft Pepijn Kluin noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan moeten zetten. Met de overige spelers en technische staf zal door de technische commissie nog gesproken worden.

Foto boven: Matthijs Jesse (Orange Pictures, Toon Dompeling)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC