De toppers in de finaleweken: beslissing in de tweede periode

Over ruim twee maanden is de competitie ten einde. In de periode dat de belangrijkste prijzen worden verdeeld, licht Het Amsterdamsche Voetbal wekelijks vijf belangrijke wedstrijden uit waar echt iets op het spel staat. Eer, succes of redding. Na twee weken een beperkt programma zal komend weekend de strijd om de tweede periodetitel worden beslist.

Katwijk – AFC
Het degradatiespook wil Amsterdam-Zuid nog niet verlaten. AFC begon zo goed aan 2018 met zeven punten uit de eerste drie duels, maar door drie nederlagen op rij komt de ploeg van André Wetzel nog altijd niet uit de onderste regionen. Bovendien verspeelden de Amsterdammers twee weken geleden kostbare punten door op bezoek bij concurrent Jong Sparta een 0-2 voorsprong uit handen te geven: 4-3.

Foto: Tom Poederbach

De nummer voorlaatst komend weekend een zware kluif in de Bollenstreek. AFC moet op bezoek bij koploper Katwijk. Eerder dit seizoen werd er op eigen veld met 2-3 verloren. Met belangrijke duels tegen concurrenten TEC en De Dijk in de komende periode zullen punten in Katwijk bonus zijn.

Tweede Divisie. 10/03, 15:30 uur. Sportpark De Krom, Katwijk

De Dijk – Rijnsburgse Boys
Aan de Schellingwouderdijk wordt nog weleens teruggedacht aan 4 november 2017. De Dijk boekte een knappe overwinning op Rijnsburgse Boys en klom daardoor naar het linkerrijtje van de Tweede Divisie. Daarna veranderde alles. Drie dagen later stopte hoofdsponsor Braspenning, ontstond er een uittocht van enkele spelers en kreeg de ploeg van Jochem Twisker de ene klap na de andere te verwerken.

Foto: Orange Pictures

Zaterdag staat de terugwedstrijd op het programma. Inmiddels zijn de Amsterdammers genoodzaakt tot degradatievoetbal en bezetten zij momenteel, op basis van doelsaldo, een nacompetitieplek. Rijnsburgse Boys kreeg vorige week tegen IJsselmeervogels zes doelpunten in een tijdsbestek van elf minuten te verwerken, dus De Dijk zou van de defensieve kwetsbaarheid kunnen profiteren.

Tweede Divisie. 10/03, 16:00 uur. Sportpark Schellingwoude

BOL – Buitenveldert
De laatste kans om de spanning in de titelstrijd in de zaterdag tweede klasse A nog een beetje terug te brengen. BOL heeft een voorsprong van tien punten op de achtervolgers, waarvan Buitenveldert als eerste de kans heeft om een tikje uit te delen. In de topper wordt ook gestreden om de periodetitel, al zit AMVJ met een wedstrijd minder gespeeld op het vinkentouw. Buitenveldert moet winnen, anders is het gespeeld.

Aan de heenwedstrijd houdt de ploeg van Wilfred den Breejen geen goede herinneringen over. In Amsterdam-Zuid werd met 1-5 verloren. In Broek op Langedijk deed Buitenveldert het vorig seizoen wel een stuk beter door met 0-2 te winnen. BOL-Buitenveldert is zaterdag ook een duel tussen twee jonge topschutters: Sietse Brandsma (achttien doelpunten) tegen Donny van de Pol (zeventien treffers).

Zaterdag 2A. 10/03, 14:30 uur. Broek op Langedijk

SDZ – ZSGOWMS
Wekenlang wordt er over de titanenstrijd in de zondag derde klasse C gesproken. Koploper SDZ ontvangt ZSGOWMS, misschien wel de grootste titelconcurrent. Sinds de vorige ontmoeting (0-2 voor SDZ, red.) bleef ZSGOWMS ongeslagen en volgde een fraaie opmars, waardoor de ploeg van Murat Böke op basis van verliespunten gelijk staat met SDZ.

Foto John Beckman

Bepalend voor de titelstrijd wilde ZSGO-doelman Tamba dos Santos het nog niet noemen, maar de periodetitel staat wel op het spel. ZSGOWMS heeft twee punten minder, maar ook twee wedstrijden tegoed. In die tweede periode scoorde SDZ 35 keer in acht wedstrijden, terwijl ZSGOWMS er slechts twee tegen kreeg. De kraker is onze Wedstrijd van de Week.

Zondag 3C. 11/03, 14:00 uur. Sportpark Transformatorweg

Swift – Arsenal
Acht wedstrijden op rij gewonnen. Swift heeft de smaak goed te pakken in de zondag vierde klasse F. De opmars van de ploeg van Bart Woldberg is nog altijd niet te stoppen en leverde twee weken geleden de koppositie op door een klinkende zege op concurrent De Meer. De kroon op het werk kan tegen Arsenal gezet worden door de tweede periodetitel te pakken.

Foto John Beckman

Arsenal heeft na de degradatie uit de derde klasse en het veranderen van vlaggenschip een flinke duik naar beneden gemaakt. Met een volledig nieuw team dragen ze nu de rode lantaarn. Uit de eerste dertien wedstrijden werden slechts twee punten gepakt. De heenwedstrijd eindigde in 0-7, dus het niveauverschil is behoorlijk groot.

Zondag 4F. 11/03, 15:00 uur. Sportpark Olympiaplein

Vijf extra tips:
Swift – Nootdorp (Hoofdklasse A)
DVVA – HBOK (2A)
AMVJ – OSV (2A)
AGB – Legmeervogels (1A)
Diemen – Ouderkerk (3C)

Uiteraard zijn er nog veel meer aantrekkelijke wedstrijden. Kijk voor alle duels op de diverse klassenpagina’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)