Preview speelronde 3: De eerste toppers en mooie derby’s

Een nieuwe speelronde, een nieuwe preview. Zoals altijd zet Het Amsterdamsche Voetbal alle noemswaardige wedstrijden van de belangrijkste afdelingen op een rij. Met in speelronde 3 onder andere vijf derby’s, een livewedstrijd en de eerste echte toppers tussen gedeeld koplopers.

In de Tweede Divisie is AFC komend weekend weer op televisie te zien. De Amsterdammers spelen de uitwedstrijd tegen VVSB op zaterdagmiddag. Apart, voor twee zondagploegen tegen elkaar, maar het heeft te maken met een live-uitzending op FOX Sports. Het is de tweede keer dit seizoen dat de ploeg van Ton du Chatinier live op FOX te zien is, na de 3-1 zege op Koninklijke HFC twee weken geleden. Het nog foutloze De Dijk ontvangt, in aanloop naar het bekertreffen met eredivisionist Vitesse, middenmoter Dongen, in de KNVB Beker nog de kwelgeest van OFC. Die ploeg wacht een uitwedstrijd bij laagvlieger Jong Achilles ’29.

Foto Mario Wormhoudt: Edip Biberoglu scoort op zijn verjaardag de gelijkmaker
Foto Mario Wormhoudt: Twee weken geleden was AFC ook al live op FOX Sports te zien, toen tegen Koninklijke HFC.

Hoofdklasser Swift heeft een onverwachte vrij weekend vanwege het eerdere afhaken van Haaglandia. Ajax krijgt na de eerste winst van de competitie (1-3 bij Sliedrecht, red.) nu wederom een onbekende tegenstander op bezoek: Zwaluwen uit Vlaardingen. Datzelfde geldt op zondag voor JOS/Watergraafsmeer, als de gedeeld koploper het opneemt tegen Heerenveen.

In de zaterdag eerste klasse zijn de clubs uit de regio wisselend gestart. AFC kent – ondanks de twee rode kaarten – een uitstekend debuut met twee zeges, FC Aalsmeer moet zijn weg nog vinden met één punt. Met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk VVZ ’49 (onder leiding van Amsterdammer Simon Ouaali) en JSV Nieuwegein treffen de promovendi een middenmoter van vorig seizoen.

20160911-purmersteijn-fortuna-wormerveer-foto-jose-mol-ruben-adney
Foto José Mol: Na twee overtuigende zeges op rij (tegen Legmeervogels en Fortuna Wormerveer) wil Purmersteijn nu wraak nemen op DEM.

Purmersteijn wacht een trip ‘down memory lane’. Vier maanden geleden werd in Beverwijk het kampioenschap verspeeld, nu mag de ploeg van Martin van Ophuizen in een nieuw seizoen op jacht naar de titel – met zes punten uit twee wedstrijden – terug naar DEM. Zeeburgia gaat op bezoek bij VSV, dat ook pas één punt heeft, en Legmeervogels gaat in Haarlem tegen EDO op zoek naar de eerste punten.

Voor WVHEDW wacht de komende drie weken drie belangrijke wedstrijden in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Kees Oostermeijer, dat ondanks de foutloze start moeilijk tot scoren komt, speelt achtereenvolgens tegen de nummers twee (HBOK), één (BOL) en vier (DVVA). Laatstgenoemde speelt komend weekend ook in een Amsterdamse derby, bij OSV.

03092016 WVHEDW Overbos foto Jan Vonk Marcel van Aken2
Foto Jan Vonk: WVHEDW overtuigt nog niet in scorend opzicht. Komend weekend wacht voor de degradant HBOK.

Het nog ongeslagen Buitenveldert – met een indrukwekkend doelsaldo van 8-8 – treft na twee gelijke spelen medepromovendus Opperdoes. In de tweede klasse B spelen alle drie de clubs uit onze regio een uitwedstrijd. Met De Bilt (Amstelveen), TAVV (FC Almere) en CJVV (AMVJ) worden ook de nodige kilometers afgewerkt door de drie middenmoters.

De topper in de zondag tweede klasse B gaat tussen twee verrassende (gedeeld) koplopers: Abcoude en AGB. Die laatste verraste afgelopen weekend nog met een overwinning op de grote titelfavoriet ZSGOWMS. De ploeg van Murat Böke gaat nu op bezoek bij United/DAVO, voor drie spelers en de oefenmeester een bekende. Daarnaast moeten Hoofddorp, Pancratius en DCG naar respectievelijk VVIJ, NVC en Hooglanderveen.

Foto Koos van der Leest: Tim Steij glipt langs Joel Cornwall
Foto Koos van der Leest: RODA’23 is verrassend genoeg nog puntloos. De ploeg van Cor ten Bosch gaat zondag op bezoek bij koploper Bloemendaal.

In de zondag derde klasse C zijn er drie clubs die de laatste plaats moeten delen met nog geen punt uit twee wedstrijden; alle drie afkomstig uit onze regio. Diemen en RODA’23, toch gezien als twee outsiders, zijn verrassend genoeg nog puntloos. Fortius draagt op basis van doelsaldo de rode lantaarn. De koppositie wordt ook gedeeld door drie teams, waaronder degradanten Weesp en VVA/Spartaan. Voor komend weekend staan opnieuw twee derby’s op de rol: Diemen-DWS en Weesp-Martinus.

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie wedstrijden komend weekend. Kijk hiervoor op de diverse klassenpagina’s.