Home / Algemeen / Preview weekend: rustige Paasdagen

Preview weekend: rustige Paasdagen

Over een maand is de laatste speelronde en dan wordt alles beslist. Komend weekend is vanwege de paasdagen een beperkt inhaalprogramma, waarvan de meeste wedstrijden op zaterdag worden gespeeld. De halve finales van de districtsbeker en inhaalwedstrijden in de competitie, met grote belangen onderin.

De knallers van komend weekend komen uit de bekerfinale. Zondag eersteklasser Purmersteijn moet ervoor zorgen dat het niet in dezelfde val van cupfighter Altius loopt als competitiegenoot Zeeburgia eerder dit seizoen. Dit duel is onze Wedstrijd van de Week. De andere halve eindstrijd gaat tussen Hoofdklassers ADO’20 en Swift, dat voor het tweede jaar op rij de bekerfinale wil bereiken. In de voorbereiding won Swift een oefenwedstrijd in Heemskerk (0-2).Foto Paul Stoeltie | ADO’20 en Swift komen elkaar in de halve finale van de districtsbeker weer tegen

AFC en OFC mogen twee keer in actie komen. De tweededivisionist ontvangt op zaterdag VVSB en gaat maandag op bezoek bij De Treffers. De ploeg van Ton du Chatinier kan de punten heel goed gebruiken in de strijd om handhaving en vooral tegen VVSB hebben de Amsterdammers nog wat goed te maken. OFC heeft zich in de Derde Divisie zo goed als veilig gespeeld. Na de uitwedstrijd tegen UDI’19 wachten voor de Oostzaners dit weekend nog twee reizen naar Noord-Brabant. Zaterdag gaat OFC naar OJC Rosmalen, twee dagen later staat het duel bij JVC Cuijk op het programma. Van beide ploegen werd in de eerste seizoenshelft met 2-3 verloren.

Foto Rob Beense | OFC verloor in oktober met 2-3 van JVC Cuijk

Toen JOS/Watergraafsmeer begin september met 1-0 te sterk was voor De Bataven, was alles nog rooskleurig op Sportpark Drieburg. Zeven maanden later is er een hoop veranderd en vecht de ploeg van Roy van der Mije voor lijfsbehoud in de zondag Hoofdklasse. De Bataven is inmiddels een concurrent en de drie punten zijn hard nodig voor de Amsterdammers, die nog zonder zege zijn dit kalenderjaar.

Twee weken geleden was het seizoen van zaterdag Hoofdklasser Ajax zo goed als over, maar door twee overwinningen en puntverlies van de concurrentie doet de ploeg van Jorg Smeets weer helemaal mee voor een plek in de nacompetitie. Wanneer de Amsterdammers in Vlaardingen van Zwaluwen winnen, komt Ajax op één punt van de felbegeerde vierde plek (Swift).

Foto RickySportphotography | Ajax kan zich tegen Zwaluwen weer bovenin de Hoofdklasse melden

Buitenveldert heeft zich als promovendus al verzekerd van een langer verblijf in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Wilfred den Breejen staat er bovendien goed voor in de derde periode, maar het inhaalduel tegen hekkensluiter Opperdoes – een weerzien voor Jay-Jay Beemsterboer met zijn oude club – telt nog meer voor de tweede periode. In de derde klasse A kan Kadoelen zich definitief veilig spelen tegen rode lantaarndrager Zeemacht. Bij winst kunnen de Amsterdammers zich nog mengen in de strijd om de vierde plaats en eventueel nacompetitievoetbal.

Voor VVA/Spartaan is het doek in de zondag derde klasse C bijna gevallen. Wanneer de ploeg van Petar Djenic er niet in slaagt om punten te pakken tegen Ouderkerk (zaterdag) en Laren’99 (maandag), degradeert de hekkensluiter naar de vierde klasse. Die twee ploegen kunnen de punten nog goed gebruiken om de nacompetitie te ontlopen.

Verder zijn er nog een aantal inhaalwedstrijden in de zaterdag vierde en zondag vijfde klasse. Kijk hiervoor op de diverse klassenpagina’s.

Geef een reactie

Send this to a friend