Home / Algemeen / De grote vijf: champagne klaarzetten voor de laatste feestjes

De grote vijf: champagne klaarzetten voor de laatste feestjes

Komend weekend vallen bijna overal de laatste beslissingen in de nacompetitie. Dan staan de finaleronden op het programma, al zijn er voor een aantal ploegen nog extra kansen hierna. Het hele seizoen hebben wij vijf interessante of aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij gezet. Dit is de laatste editie.

JOS/Watergraafsmeer – Leonidas
Ze hebben er even op moeten wachten, maar sinds donderdagavond weet JOS/Watergraafsmeer wie de (laatste) tegenstander is op weg naar de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Cor ten Bosch is nog één zege verwijderd van de felbegeerde promotie en heeft daarvoor twee kansen. Dat begint zondag op neutraal terrein tegen Leonidas, dat ten koste van TOP de finale bereikte. De Rotterdammers eindigden dit seizoen als dertiende in de Hoofdklasse B.

Foto: Mario Wormhoudt

Het duel wordt gespeeld op het veld van De Meern. Daar kunnen de Amsterdammers met vertrouwen naar toewerken. In het seizoen 2015/16 werd Leonidas in competitieverband tweemaal verslagen: 3-1 en 0-1. De verliezer van de finale krijgt vanwege het verdwijnen van JVC Cuijk een extra kans, tegen de verliezer van VKW – Moerse Boys.

Zondag 16 juni. 15:00 uur

Pancratius – Purmersteijn
Na de finale tussen DCG en IVV is OSV opnieuw gastheer van een eindstrijd op weg naar de tweede klasse, nu voor de zaterdag. Zowel Pancratius als Purmersteijn schakelde in de nacompetitie een herkanser uit en samen mogen ze uitvechten wie er promoveert. Voor beide clubs zou het sowieso een historie zijn: allebei kwamen ze met hun zaterdagelftal nog nooit uit in de tweede klasse.

Op weg naar de finale was Pancratius, de nummer twee van de derde klasse B, te sterk voor HCSC en Blauw-Wit Beursbengels. Purmersteijn, dat als derde eindigde in de derde klasse A, versloeg hiervoor Buitenveldert en IJmuiden. Een nadeel voor Pancratius is dat het verdediger Mike van Haarlem moet missen vanwege een rode kaart in de halve finale.

Zaterdag 15 juni. 14:30 uur. Sportpark Oostzanerwerf

Vlug & Vaardig – De Meer
Voor Vlug & Vaardig en De Meer geldt hetzelfde: ook zij knikkerden onderweg naar de finale een herkanser uit. Vorige week liet Vlug & Vaardig het doek vallen over Overbos, terwijl VEW datzelfde overkwam tegen De Meer. In de finale wordt door de twee vierdeklassers op het terrein van Sporting Martinus gestreden om een plek in de derde klasse.

Beide teams kennen elkaar van de competitie, waarin ze allebei hun uitduel wisten te winnen. Op de ranglijst was het verschil vier punten in het voordeel van De Meer. Wel was Vlug & Vaardig met afstand de meest scorende ploeg van de vierde klasse D: een gemiddelde van 4,5 doelpunt per wedstrijd.

Zaterdag 15 juni. 15:00 uur. Sportpark Overburg, Amstelveen

IVV – Zwaluwen Utrecht’11
IVV greep afgelopen maandag (Tweede Pinksterdag) naast promotie naar de zondag tweede klasse. Competitiegenoot DCG ging er na strafschoppen met dat ticket vandoor. Maar niet getreurd voor de formatie van Gerrie Breugem, want vanwege het verdwijnen van meerdere zondagclubs is er een extra kans. Vier verliezers strijden de komende periode om één extra plek. Dat begint tegen Zwaluwen Utrecht’11.

Foto: John Beckman

De Utrechters, op de tweede plek geëindigd in de derde klasse D, klopten in de eerste ronde ZSGOWMS, maar verloren de finale van herkanser PVCV. Het duel wordt gespeeld op het veld van Diemen. Daar was Breugem vorig seizoen nog werkzaam. De verliezer blijft derdeklasser, de winnaar speelt donderdag 20 juni tegen SEW of KGB.

Zondag 16 juni. 14:00 uur. Sportpark Diemen

Beverwijk – Kadoelen
Om handhaving in de zaterdag derde klasse veilig te stellen moet Kadoelen nog één keer aan de bak. De ploeg van Marc Onsia had vooralsnog weinig problemen met vierdeklassers in de nacompetitie: Alcmaria Victrix en Opperdoes werden vrij eenvoudig opzij gezet. Wanneer dit ook in de finale tegen Beverwijk gebeurt, zijn de Amsterdammers veilig.

Foto: John Beckman

Beverwijk eindigde in de vierde klasse B als tweede, op ruime afstand van de ongeslagen kampioen ADO’20. Wel was de runner-up dit seizoen liefst 101 keer trefzeker. Kadoelen zou extra informatie over de aanstaande tegenstander kunnen inwinnen bij De Meteoor. Die ploeg won vorige maand nog in competitieverband met 1-2 van Beverwijk.

Zaterdag 15 juni. 14:30 uur. Sportpark De Kuil, Zaandam

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend