Home / Algemeen / De grote vijf: het blijft stuivertje wisselen

De grote vijf: het blijft stuivertje wisselen

De eerste periode nadert langzaam zijn einde en de niveauverschillen worden in de meeste klassen steeds duidelijker. De subtop scheidt zich af en clubs in de onderste regionen hopen niet te ver weg te raken van de middenmoot. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC – GVVV
Bovenin de Tweede Divisie is het stuivertje wisselen tussen AFC en IJsselmeervogels. De Amsterdammers namen twee weken geleden de koppositie over, maar gaven deze afgelopen weekend weer uit handen. Een ongelukkige 3-2 nederlaag bij de beloften van Jong Sparta – de thuisploeg scoorde twee keer in blessuretijd – zorgde ervoor dat de ploeg van Uli Landvreugd naar de tweede plaats is gezakt.

Foto: Tom Poederbach

Tegen GVVV krijgen de Amsterdammers de kans om de druk op IJsselmeervogels op te voeren. Beide ploegen kwamen elkaar vier keer tegen in competitieverband. Opmerkelijk is dat AFC beide uitduels won, maar thuis slechts één punt uit twee ontmoetingen pakte. Vorig seizoen werd op eigen veld zelfs 0-4. Het duel tegen de Veenendalers is voor AFC een generale repetitie in aanloop naar de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker, dinsdag tegen TOP Oss.

Tweede Divisie. 27/10, 14:30 uur. Sportpark Goed Genoeg

AMVJ – OSV
Een subtopper in de zaterdag tweede klasse A waar de verschillen, zoals vaker, erg klein blijven. Zo staat nummer acht AMVJ slechts vier punten achter koploper Monnickendam. Daar tussenin staat OSV, dat goed aan het seizoen is begonnen en met tien punten uit de eerste vijf wedstrijden de tweede plaats bezet. De ploeg van Ron van der Velde gaat nu op bezoek bij AMVJ.

Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook tegen. Toen werden de zeges en punten gelijk verdeeld. OSV won op eigen veld met 2-1, in Amstelveen was AMVJ dankzij de gouden invalbeurt van René Boer met 4-1 te sterk. Die wedstrijd werd als pilot, een samenwerking met AMVJ en MyCujoo, live uitgezonden.

Zaterdag 2A. 27/10, 14:30 uur. Sportpark ‘t Loopveld, Amstelveen

Buiksloot – JOS/Watergraafsmeer
Buiksloot wacht nog altijd op de eerste competitiezege dit seizoen. De ploeg van Remi Boshuizen staat teleurstellend twaalfde, met slechts vier punten uit de eerste vijf duels. Zo werd er drie keer doelpuntloos gelijkgespeeld, waaronder afgelopen weekend bij ZCFC. Dat was met een verrassende naam onder de kat: oud-prof Serge van den Ban had zijn keepershandschoenen weer aangetrokken om de Amsterdammers te helpen.

Archieffoto: Orange Pictures | Serge van den Ban

Het is niet duidelijk of Van den Ban ook tegen JOS/Watergraafsmeer onder de lat staat. Buiksloot, dat deze week in de districtsbeker werd uitgeschakeld door zaterdag vierdeklasser VSV, jaagt tegen de nummer acht op de eerste overwinning. JOS/Watergraafsmeer heeft drie punten meer dan de noord-Amsterdammers en tankte vorig weekend aan vertrouwen door hekkensluiter PSZ met 6-2 te verslaan.

Zaterdag 3A. 27/10, 14:30 uur. Sportpark Buiksloterbanne

Sporting Martinus – Real Sranang
Sporting Martinus begon het seizoen goed met drie zeges op rij (allemaal 1-0), maar staat door twee achtereenvolgende nederlagen inmiddels in de subtop. De ploeg van Tom Verhoek was niet opgewassen tegen kampioenskandidaten IVV en ZSGOWMS. De Amstelveners, doordeweeks door HBOK uit de districtsbeker geknikkerd, staan zesde en kan zich tegen promovendus Real Sranang herstellen van drie verliespartijen op rij.

De tegenstander baarde vorig weekend juist opzien door in de slotfase een 0-3 achterstand goed te maken tegen ZSGOWMS. Door een verrassend 3-3 gelijkspel staat de ploeg van Ruben Codrington nu met zeven punten op de zevende plaats. Bij winst kunnen de Amsterdammers over Sporting Martinus heengaan. In het seizoen 2015/16 kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen. Destijds wonnen ze allebei buitenshuis.

Zondag 3C. 28/10, 14:00 uur. Sportpark Overburg, Amstelveen

Diemen – De Meer
In het rechterrijtje van diezelfde zondag derde klasse C blijft alles dicht bij elkaar staan. Het verschil tussen nummer negen De Meer en hekkensluiter Zwanenburg is na vijf speelronden slechts drie punten. Eerstgenoemde krijgt op bezoek in en tegen Diemen om weg te blijven van de onderste plaatsen, iets waar ze met hun doelstelling allebei op mikken.

Zowel Diemen als De Meer won één keer. Het verschil is dat de bezoekers daarbij ook een punt pakten tegen Zwanenburg en nog één wedstrijd tegoed hebben; het duel tegen VSV werd bij een 0-2 voorsprong gestaakt en wordt 11 november uitgespeeld. In het seizoen 2011/12 kwamen Diemen en De Meer elkaar eerder tegen. In de vierde klasse E won Diemen toen beide ontmoetingen.

Zondag 3C. 28/10, 14:30 uur. Sportpark Diemen

Vijf extra tips:
FC Aalsmeer – Huizen (1A)
DVVA – OFC (2A)
Purmersteijn – Kadoelen (3A)
Hoofddorp – Zeeburgia (1A)
FC Weesp – SDZ (2B)

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)