De grote vijf: het echte werk gaat beginnen

Het is september, de zomer is bijna voorbij en er kan weer om het echie gevoetbald worden. Nadat de divisionisten vorige week zijn begonnen met de competitie, is het nu de beurt aan de Hoofdklassers. De overige teams mogen gaan bekeren. Net als vorig seizoen zetten wij elke week vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC – Spakenburg
Een overwinning op Kozakken Boys wordt door AFC als een zeldzaamheid gezien. Toch slaagden de Amsterdammers erin de nummer twee van vorig seizoen met 0-1 te kloppen. Topschutter Raily Ignacio ging tegen zijn oude club verder met waar hij gebleven was: doelpunten maken. Voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen komt opnieuw een voormalige club van de spits op bezoek: promovendus Spakenburg, waar hij tussen 2011 en 2013 speelde.

Foto Orange Pictures | AFC won in het seizoen 2016/17 twee keer van Spakenburg

Na één seizoen afwezigheid is de ploeg van oud-prof John de Wolff weer terug op het hoogste niveau, nadat de Spakenburgers kampioen van de Derde Divisie zaterdag werden. In het seizoen 2016/17 kwamen de clubs elkaar ook tegen in competitieverband. AFC won beide ontmoetingen met 2-1. Het duel is bovendien een weerzien tussen AFC’er Kenny Teijsse en Spakenburg-spits Nick de Bondt. De twee kennen elkaar nog hun tijd bij Go Ahead Eagles.

Tweede Divisie. 01/09, 14:30 uur. Sportpark Goed Genoeg

Ajax – ASWH
Het debuut in de Derde Divisie zaterdag zullen ze bij Ajax snel willen vergeten. In en tegen Noordwijk kreeg de ploeg van Yuri Rose direct een harde tik te verwerken. De door blessureleed gekwelde Amsterdammers werden met de staart tussen de benen en een 6-2 nederlaag terug naar de hoofdstad gestuurd. Een fijne kennismaking voor de nieuwkomer.

Foto Richard Maertens | Bilal el Amrani gaat met zijn nieuwe club ASWH op bezoek bij Ajax

De zure nasmaak kan tijdens de eerste thuiswedstrijd worden weggespoeld tegen ASWH. Dat duel betekent ook de terugkeer van Bilal el Amrani op De Toekomst. De spits vertrok afgelopen zomer naar Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting (oefenwedstrijd, 3-1 voor Ajax) maakte hij zoveel indruk dat hij de interesse van zijn nieuwe club wekte. ASWH startte met een 1-0 overwinning op ONS Sneek.

Derde Divisie zaterdag. 01/09, 14:30 uur. Sportpark De Toekomst.

OFC – TEC
Een vernieuwd OFC heeft direct haar visitekaartje afgegeven. De bekerzege op HHC Hardenberg was anderhalve week geleden een goed teken, daar kwam nu een eclatante overwinning op bezoek bij Quick bovenop. De 0-4 eindstand stond bij rust al op het scorebord. De grote man aan Oostzaanse zijde was de nieuwe spits Reda Kharchouch, die met een onvervalste hattrick direct van zich liet spreken.

Foto Marcel de Kler | Reda Kharchouch was met een hattrick tegen Quick goud waard voor OFC

Voor de eerste thuiswedstrijd komt titelconcurrent TEC op bezoek. De club uit Tiel degradeerde via de nacompetitie – dankzij Scheveningen – uit de Tweede Divisie en won de eerste competitiewedstrijd met 3-1 van Dongen. Verdediger Randil Shakison (ex-AFC) keert voor even terug in de regio.

Derde Divisie zondag. 02/09, 14:30 uur. Twiskeweg, Oostzaan

Swift – Smitshoek
Het nieuwe hoofdveld van Swift is net op tijd gereed om af te trappen voor de competitie. Tijdens de voorbereiding liet de ploeg van Bart Logchies eerder al zien klaar voor de start te zijn. Nadat begin deze maand de Veluwe Cup, met een sterk deelnemersveld, werd gewonnen, versloegen de Amsterdammers in de laatste oefenwedstrijd ook zondag Hoofdklasser SDO. Nieuwkomer Guido de Graaf tekende voor de twee treffers: 2-0.

Archieffoto Paul Stoeltie

Het vierde opeenvolgende seizoen in de Hoofdklasse A begint met een thuiswedstrijd tegen Smitshoek. Dat bleek vorig seizoen een lastige tegenstander te zijn voor Swift, met één punt uit de twee onderlinge ontmoetingen. Op eigen veld werd met 0-1 verloren, waardoor de nummer tien van vorig seizoen iets goed te maken heeft. Ook voor de competitiestart. Vorig seizoen pakte Swift uit de eerste drie wedstrijden slechts drie punten.

Zaterdag Hoofdklasse A. 01/09, 14:30 uur. Sportpark Olympiaplein

Arsenal – Hoofddorp
Omdat de districtsbeker vaak als een verlengde van de voorbereiding wordt gezien, slechts één potje in deze preview. Voor Ercan Aziz, Robbert Rooth en Rico Hoeboer is dit een speciale. Zij kunnen mogelijk hun debuut voor zaterdag tweedeklasser Arsenal maken tegen de club die het drietal deze zomer verliet: Hoofddorp.

Na de handhaving versterkte Arsenal zich flink om de volgende stap te kunnen zetten. Dat deed zondag eersteklasser Hoofddorp ook. De nieuwe trainer Jethro Abram verwelkomde tien nieuwe namen, waarvan hij er drie heeft meegenomen van zijn club AFC’34. In de voorbereiding tankten de Hoofddorpers met een zege op Swift (2-0) en een gelijkspel tegen Hollandia (2-2) vertrouwen.

Het uitgebreide programma van de districtsbeker op zaterdag en zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO