Home / Algemeen / De grote vijf: de eerste gaten kunnen worden geslagen

De grote vijf: de eerste gaten kunnen worden geslagen

Tijdens speelronde 5 kan de concurrentie al op een achterstandje gezet worden. Langzaam worden de niveauverschillen duidelijk, waarbij koplopers afstand nemen van hun achtervolgers of middenmoters de onderste regionen achter zich laten. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC (zaterdag) – DHSC
Na vier speelronden mag het zaterdagelftal van AFC zich koploper van de eerste klasse A noemen. De ploeg van Jorg Smeets is als enige in de competitie nog ongeslagen: twee zeges en twee keer gelijk. De Amsterdammers lieten tegen mededegradant Huizen zien ook mindere wedstrijden te kunnen winnen: 1-3.

Foto: Tom Poederbach

AFC wordt achtervolgd door drie ploegen die één punt minder hebben. De aankomende tegenstander DHSC, waar de gebroeders Berry en Mike van ’t Land (vorig seizoen Ajax, red.) spelen, is één van die teams. De Utrechter hebben zich flink versterkt en worden hierdoor als serieuze kampioenskandidaat gezien. Het vorige bezoekje aan Amsterdam verliep niet goed: WV-HEDW won twee weken geleden met 4-1.

Zaterdag 1A. 20/10, 14:45 uur. Sportpark Goed Genoeg

OSV – DVVA
OSV was uitstekend aan het seizoen begonnen, totdat promovendus Zandvoort de ploeg van Ron van der Velde de eerste nederlaag bezorgde (1-2). Voor de tweede week op rij speelt de tweedeklasser thuis. Dit weekend komt laagvlieger DVVA op bezoek, dat afgelopen zaterdag juist de eerste zege boekte: 3-0 tegen Blauw-Wit Beursbengels.

Beide ploegen kwamen elkaar de afgelopen twee seizoenen ook al tegen en daar bewaart OSV de beste herinneringen aan. DVVA won slechts één van de laatste zes onderlinge ontmoetingen (maart 2017). Vorig jaar werden de Amsterdammers twee keer met 2-1 verslagen.

Zaterdag 2A. 20/10, 14:30 uur. Sportpark Oostzanerwerf

HBOK – Purmersteijn (zaterdag)
De meest scorende tegen de minst gepasseerde ploeg. De twee grote titelkandidaten tegenover elkaar. Of gewoon HBOK – Purmersteijn. Een topper in de derde klasse A tussen de nummers één en twee van de ranglijst. De thuisploeg heeft één punt voorsprong op de bezoekers uit Purmerend en is bovendien nog ongeslagen dit seizoen.

Foto: Sandy Wijsman

Purmersteijn verloor dit seizoen één keer, met 2-3 tegen ZCFC. Net als vorig seizoen in de vierde klasse staat de defensie van de promovendus als een huis (vier tegentreffers), maar er wordt ook te weinig gescoord gezien de kansen die ze krijgen. Bij HBOK vinden ze heel makkelijk het net – de Zunderdorpers scoorden achttien keer – maar krijgen ze ook veel doelpunten tegen. Zo werd het vorige week bij JOS/Watergraafsmeer 5-6.

Zaterdag 3A. 20/10, 14:30 uur. Sportpark Willem van Schalkwijk, Zunderdorp

Pancratius – DWS
Zowel Pancratius als DWS heeft het juiste ritme nog niet gevonden. Bij eerstgenoemde hadden ze de competitiestart ook een stuk beter voorgesteld dan de vijf punten die uit de eerste vier duels werden behaald. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Danny Hijzelendoorn de derby tegen SDZ (3-1) waardoor de Badhoevedorpers niet verder komen dan de middenmoot van de zondag tweede klasse B.

Foto: Hans van Dijk

DWS staat daar ook in, al hebben de Amsterdammers één punt meer. De ploeg van Said Chiddi boekte een zeer fraaie zege op kampioenskandidaat SCH’44, mede dankzij de van een blessure teruggekeerde Lancine Bamba (twee treffers). Bij winst kan door één van de twee ploegen een gat geslagen worden met de onderste regionen.

Zondag 2B. 21/10, 14:00 uur. Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp

IVV – Sporting Martinus
Onze Wedstrijd van de Week komt dit weekend vanuit Landsmeer. IVV is de trotse koploper van de zondag derde klasse C en dat hadden ze bij de promovendus niet zo snel verwacht. De ploeg van Gerrie Breugem won alle vier de wedstrijden en kan verder afstand nemen van de achtervolgers wanneer Sporting Martinus op bezoek komt.

Foto: Annelies Schreuder

De Amstelveners leden afgelopen week de eerste nederlaag: 2-0 bij ZSGOWMS. De drie weken daarvoor won de ploeg van Tom Verhoek alles met minimaal verschil. Sporting Martinus deelt de tweede plek met drie andere ploegen, die allemaal de druk willen opvoeren op IVV. “Ik verwacht dat ze wat meer naar voren zullen spelen dan in de voorgaande jaren, maar dat ze zich alsnog volledig focussen op onze spits Dave Hertog”, zei Breugem. “We zien ploegen dit elke week doen. Gelukkig is bij Dave een halve kans ook een goal.”

Vijf extra tips:
Legmeervogels – Hoofddorp (1A)
OFC – Arsenal (2A)
Kadoelen – Wartburgia (3A)
De Meer – Zwanenburg (3C)
Ouderkerk (zaterdag) – RODA’23 (4E)

Foto boven: Sandy Wijsman

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)