Home / Algemeen / De grote vijf: kleine pauze met beker- en inhaalverplichtingen

De grote vijf: kleine pauze met beker- en inhaalverplichtingen

Een hoop clubs kunnen genieten van een vrij weekend, een aantal hebben verplichtingen in de competitie of beker. Ideaal om in het ritme te blijven, met het oog op de slotwedstrijd in de eerste periode volgende week. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Vanwege het beperkte programma deze keer ook een paar uitduels om de hoek.

Swift – Ter Leede
Beide ploegen stonden op 15 september ook al tegenover elkaar. Na een uur spelen werd de scheidsrechter van dienst onwel, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. De resterende dertig minuten worden dit weekend uitgespeeld, met een 0-0 stand op het scorebord.

Jesse Dingjan neemt het op tegen zijn oude club Ter Leede

Swift kan bij winst aankomende zaterdag op gelijke hoogte komen met Ter Leede. De ploeg van Bart Logchies bezet op dit moment de negende plaats en kan naar de zesde plek klimmen. De Amsterdammers willen de lijn van vorige week doortrekken, waarin hoogvlieger Spijkenisse verrassend met 0-2 werd verslagen.

Zaterdag Hoofdklasse. 10/11, 14:30 uur. Sportpark Olympiaplein

Zaanlandia – AGB
Ook het duel tussen Zaanlandia en AGB haalde het einde niet. Op 14 oktober staakte scheidsrechter Straver de wedstrijd na een opstootje, wat voor de nodige ophef zorgde. Op dat moment keek AGB tegen een 2-0 achterstand aan, was aanvoerder Hursut Meric al van het veld gestuurd en stonden er nog dertien minuten op de klok.

Foto: Harry Kho

Die laatste dertien minuten moeten worden uitgespeeld. Voor de Amsterdammers wordt het een lastige klus om de achterstand met tien man weg te poetsen. De ploeg van Imdat Ilguy blijft in ieder geval zesde staan. Mocht het wel lukken om een positief resultaat te behalen, stijgt AGB ook op de ranglijst.

Zondag 1A. 11/11, 14:00 uur. Sportpark Oostzijderveld, Zaandam

Ouderkerk – DCG
Het was bedoeld als competitie-opener, maar op 23 september kon het hoofdveld van Ouderkerk de vele regenval niet aan. Ouderkerk en DCG staan zondag opnieuw tegenover elkaar. Het nog ongeslagen DCG neemt bij winst de koppositie over van IVV en heeft dan de eerste periodetitel voor het grijpen. Afgelopen weekend bleef de ploeg van Senel Cebar nog steken op een 0-0 gelijkspel tegen ZSGOWMS.

Foto: Mario Wormhoudt | DCG is dit seizoen nog altijd ongeslagen

Opvallend is dat Cebar nog nooit won van Ouderkerk. Als trainer van AGB verloor hij het uitduel en bleef het in Amsterdam-West gelijk. Ouderkerk staat met negen punten uit zes duels in de middenmoot. Vorig weekend werd hekkensluiter Zwanenburg met de nodige moeite opzij gezet: 1-0.

Zondag 3C. 11/11, 14:00 uur. Sportpark Wethouder Koolhaasweg, Ouderkerk aan de Amstel

Loosdrecht – JOS/Watergraafsmeer
JOS/Watergraafsmeer is goed aan het seizoen begonnen. Door een 2-1 zege op FC Uitgeest heeft de ploeg van Cor ten Bosch de koppositie in de zondag eerste klasse A in handen en lonkt de eerste periodetitel. Eerst maken de Amsterdammers een uitstapje naar de districtsbeker. Bovendien speelt het tweede elftal dit weekend ook in de beker: zondag tegen Hoofdklasser DEM.

JOS/Watergraafsmeer begin dit seizoen in de voorronde van de TOTO KNVB Beker

Het bereiken van de halve finale, en daarmee een ticket voor de voorronde van de grote KNVB Beker – derdedivisionist Westlandia bleek hierin te sterk – smaakt naar meer voor JOS/Watergraafsmeer. Voor een plek in de laatste 32 moet de eersteklasser afrekenen met Loosdrecht, de nummer zeven van de zaterdag tweede klasse B.

Districtsbeker. 10/11, 14:30 uur. Sportpark Hallinckveld, Loosdrecht

Purmersteijn – KFC
Purmersteijn is nog zoekende naar de vorm. De ploeg van Martin van Ophuizen staat op een tegenvallende twaalfde plek in de zondag Hoofdklasse, met slechts tien punten uit tien duels. In de districtsbeker kunnen de Purmerenders een beetje vertrouwen tanken, wanneer KFC op bezoek komt. De Koogers bezetten de zevende plek in de zondag tweede klasse A.

Foto Jose Mol | In 2017 won Purmersteijn nog de beker

In het seizoen 2009/10 kwamen beide ploegen elkaar tegen in competitieverband. Purmersteijn won toen beide ontmoetingen, met 4-0 en 0-2. Vorig jaar was de tussenronde het eindstation voor de bekerwinnaar van 2017, nu willen de Purmerenders wel de laatste 32 bereiken.

Districtsbeker. 11/11, 14:00 uur. Sportpark Purmersteijn, Purmerend

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)