fbpx
Home / Algemeen / De grote vijf: Pinksterknallers in de nacompetitie

De grote vijf: Pinksterknallers in de nacompetitie

In de nacompetitie komt de ontknoping steeds dichterbij. Voor sommige ploegen is het doek al gevallen, terwijl in het Pinksterweekend (dus op zaterdag en maandag) ook de eerste promoties gevierd kunnen worden. Zoals u van ons gewend bent, lichten wij wekelijks vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden uit.

Pancratius – Blauw-Wit Beursbengels
Blauw-Wit Beursbengels moet nog twee keer winnen om zich ook volgend seizoen zaterdag tweedeklasser te mogen noemen. De eerste stap werd vorige week tegen Stormvogels gezet. Onder leiding van het interim-trio Luciano Tuur, Enzo Maria en Giovanni Zebeda noteerden de Amsterdammers de eerste zege sinds 19 januari, door de nummer drie van de derde klasse B met 4-2 te kloppen.

Foto: Hans van Dijk

Komend weekend wacht opnieuw een tegenstander uit die competitie: Pancratius, dat als tweede eindigde. De ploeg van scheidend trainer Patrick van Leeuwen ontdeed zich in de eerste ronde van HCSC: 2-1. De winnaar zal het volgende week in de finale moeten opnemen tegen Purmersteijn of IJmuiden.

Zaterdag 8 juni, 14:30 uur. Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp

Overbos – Vlug & Vaardig
Zonder trainer Maurice Kuijper – hij vertrok na de competitie vroegtijdig uit Hoofddorp – probeert Overbos via de nacompetitie in de zaterdag derde klasse te blijven. De start was goed: VSV werd met 3-1 verslagen. In de tweede ronde wacht opnieuw een vierdeklasser. Vlug & Vaardig komt op bezoek.

Die ploeg klopte aan de hand van Gerben Bolten en Marco Brouwer (beiden tweemaal trefzeker) in de eerste ronde verrassend AC Amsterdam met ruime cijfers: 1-5. De winnaar mag zich opmaken voor een finale op neutraal waarin De Meer of VEW (eveneens herkanser) de tegenstander is.

Zaterdag 8 juni, 14:30 uur. Sportpark Overbos, Hoofddorp

JOS/Watergraafsmeer – DHC
Twee bekenden die allebei terugwillen naar het niveau waar zij elkaar meerdere keren tegenkwamen. JOS/Watergraafsmeer en DHC speelden drie seizoenen (2010/11, 14/15 en 15/16) tegelijk in de Hoofdklasse. De balans van zes ontmoetingen: één keer winst van JOS, drie keer gelijk en tweemaal kwam DHC als winnaar uit de strijd.

Foto: Martin van Zurk

Inmiddels zijn ze afgezakt naar de eerste klasse – JOS in 2017 en DHC vorig jaar – en proberen ze momenteel via de nacompetitie hun plekje op dat niveau weer af te dwingen. De bezoekers uit Delft klopten daarvoor VUC en SWZ/Boso Sneek, terwijl de Amsterdammers weinig moeite hadden met Leones: 5-1. Voor de winnaar wacht in de finale een treffen met TOP of Leonidas.

Maandag 10 juni, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

DCG – IVV
Een echte derby voor een plek in de zondag tweede klasse. Vanwege het verdwijnen van meerdere zondagclubs werd de nacompetitie aangepast en is de tweede ronde gelijk de finale, op neutraal terrein. Op het terrein van OSV strijden DCG en IVV om promotie. De winnaar mag zich tweedeklasser noemen, de verliezer krijgt een extra kans omdat er meer plekken vrijkomen.

In de derde klasse C ontliepen beide ploegen elkaar niet heel veel en was het verschil op de ranglijst maar vier punten. De eerste ontmoeting won DCG in Landsmeer met 1-2, terwijl de Amsterdammers de return op eigen veld anderhalve maand geleden juist verloren. Na een pijlsnelle 0-3 achterstand eindigde het duel in een 2-4 zege voor IVV.

Maandag 10 juni, 14:00 uur. Sportpark Oostzanerwerf (neutraal terrein)

De Meer – DSS
De Meer had de laatste weken alles in eigen hand om een langer verblijf in de zondag derde klasse veilig te stellen. Het ging echter mis voor de ploeg van Stan Bijl: achtereenvolgens werd verloren van concurrenten VVH/Velserbroek en VSV, waardoor de Amsterdammers nu lijfsbehoud moeten veilig stellen via de nacompetitie.

Foto: Mario Wormhoudt

De eerste ronde mocht de nummer voorlaatst van 3C overslaan, in de tweede ronde wacht DSS. De Haarlemmers eindigden als derde in de vierde klasse D en wonnen de tweede periode. Zeer waarschijnlijk komen er ook in deze nacompetitie extra plaatsen vrij. Voor het zover komt, moet De Meer eerst deze horde zien te nemen.

Maandag 10 juni, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

Kijk hier voor het hele programma in de nacompetitie zaterdag en zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend