Home / Algemeen / De toppers in de finaleweken: promotiefeestjes in aantocht

De toppers in de finaleweken: promotiefeestjes in aantocht

De maand juni staat volledig in het teken van de nacompetitie. Terwijl het grootste deel van de ploegen uit onze regio de vakantie al hebben kunnen boeken, moeten er een aantal nog aan de bak. Komend weekend kunnen de eerste ploegen promoveren.

JOS/Watergraafsmeer – HVCH
De weg terug naar de Hoofdklasse is lang en JOS/Watergraafsmeer is pas halverwege. Om de tweede stap te zetten moest de ploeg van Roy van der Mije heel diep gaan door een 2-3 achterstand in de uiterste slotfase tegen Chevremont om te buigen in een 5-3 overwinning. Dankzij die zege staan de Amsterdammers nu in de halve finale.

Foto: Mario Wormhoudt

Hiervoor komt komend weekend HVCH, de nummer twee van de eerste klasse C, op bezoek. De Brabanders versloegen een week geleden Hoofdklasser DHC met 3-1. Bij winst moet JOS/Watergraafsmeer volgende week voor de finale naar Hoogland of Rood Wit W (Sint Willebrord) toe.

Zondag 10 juni. 14:00 uur. Sportpark Drieburg

FC Almere – Victoria
Voor het eerst in de clubgeschiedenis kan FC Almere promoveren naar de zaterdag eerste klasse. In de reguliere competitie lukte het niet – Geinoord ging er met het kampioenschap vandoor – waardoor de ploeg van Sandor Augustijn via de nacompetitie de stap omhoog moet maken. Omdat er een extra plek is vrijgekomen, werd de finale geschrapt en is FC Almere slechts één zege verwijderd van promotie.

Foto: Herman de Wit

Dat moet gebeuren tegen Victoria. De Almeerders hebben geen goede herinneringen overgehouden aan de twee competitiewedstrijden. De nieuwkomer in de tweede klasse B won de eerste ontmoeting in Almere met 0-6 en in Hilversum werd het 2-1. Na een stroef slot van de competitie tankte FC Almere vorige week vertrouwen door eersteklasser Vitesse Delft (1-2) te verslaan.

Zaterdag 9 juni. 14:30 uur. Sportpark De Marken, Almere

HBOK – Stormvogels
De enigste van de vijf toppers waar lijfsbehoud op het spel staat. In dit geval voor HBOK. De ploeg van Jan de Haze zette vorige week een goede stap richting handhaving door IJmuiden met 5-2 terug naar huis te sturen. Komend weekend komt er, wanneer HBOK weer kan beschikken over Tom de Lang en Tim Beelen (beiden geschorst), opnieuw een opponent uit de regio IJmond op bezoek in Zunderdorp: Stormvogels.

Foto: Rikus de Lange

De club koos er een jaar geleden voor om volledig op de zaterdag te focussen. Na de promotie naar de derde klasse wil de ploeg van oud-prof en Amsterdammer Sjaak Lettinga (Telstar, Helmond Sport) gelijk doorstoten. Stormvogels eindigde op de tweede plek en schakelde vorige week mede-derdeklasser Sporting Andijk uit. De winnaar van dit duel speelt de finale tegen HCSC of Hellas Sport.

Zaterdag 9 juni. 14:30 uur. Sportpark Willem van Schalkwijk, Zunderdorp

Schoten – RODA’23
Na een afwezigheid van vier jaar kan RODA’23 terugkeren in de zondag tweede klasse. Destijds degradeerden de Bovenkerkers via de nacompetitie tegen Wasmeer, nu kan promotie worden veiliggesteld op bezoek bij een bekende tegenstander: competitiegenoot Schoten. Die ploeg slaagde er in de eerste ronde in DCG naar de derde klasse te duwen, terwijl RODA’23 met Saestum afrekende (3-2).

Foto: Koos van der Leest

In zeven onderlinge ontmoetingen staat het gelijk: allebei drie zeges en één gelijkspel. De laatste keer dat ze elkaar tegenkwamen, nota bene ook in Haarlem-Noord, is er eentje die RODA’23 snel wilde vergeten. De ploeg van Cor ten Bosch kreeg begin dit kalenderjaar flinke billenkoek met een 7-0 nederlaag.

Zondag 10 juni. 14:30 uur. Sportpark Vergierdeweg, Haarlem

NFC – Zwanenburg
Twee ploegen die de afgelopen jaren tegen een terugkeer in de derde klasse hikken. NFC en Zwanenburg waren allebei kampioenskandidaat in de zondag vierde klasse E. Waar twee vechten om één been, ging een derde (HBC) er mee heen. In de nacompetitie hopen ze alsnog de stap te maken en daarin komen ze elkaar opnieuw tegen. Na twee keer een gelijkspel dit seizoen zal er nu wel een beslissing moeten vallen.

Foto: George Melchers

NFC heeft een extra weekje rust gehad omdat ruim van tevoren bekend was dat hun tegenstander United/DAVO zich had teruggetrokken. Zwanenburg moest aan de bak en rekende pas in de slotfase af met VVA/Spartaan. Vanwege een internationaal rugbytoernooi in Amstelveen wordt dit duel op het veld van RAP afgewerkt. Voor de winnaar wacht in de finale IVV of DSS.

Zondag 10 juni. 14:300 uur. Sportpark ‘t Loopveld, Amstelveen

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend