Home / Algemeen / De grote vijf: volle bak in de derde periode

De grote vijf: volle bak in de derde periode

Komend weekend gaat de derde periode van start. De laatste kans op een prijs, terwijl er langzaam wordt afgeteld naar het einde. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. De druk wordt opgevoerd.

AFC – Rijnsburgse Boys
Na vier maanden de koppositie in handen te hebben gehad, moet AFC sinds twee weken geleden IJsselmeervogels voor zich dulden. Er lijkt wat zand in de motor van de Amsterdammers te zijn gekomen: uit de laatste zeven wedstrijden werden slechts negen punten gepakt. De voorsprong van vijf punten die de ploeg van Uli Landvreugd voor de winterstop op de naaste achtervolger had, is inmiddels een achterstand van drie punten geworden.

Foto: Orange Pictures

Opvallend is ook dat er dit kalenderjaar nog niet op eigen veld gewonnen werd, terwijl voor de winterstop bijna elke thuiswedstrijd een zege opleverde. Komend weekend komt Rijnsburgse Boys op bezoek. Begin november werd er met 2-6 uitgehaald bij de huidige nummer negen van de ranglijst.

Tweede Divisie. 09/03, 14:30 uur. Sportpark Goed Genoeg

Arsenal – OFC
Nu de concurrenten langzaam punten bij elkaar aan het sprokkelen zijn, zakt rode lantaarndrager OFC weer iets verder weg. De Oostzaners hebben een achterstand van drie punten op nummer voorlaatst Buitenveldert. In 2019 behaalde de debutant uit vijf duels maar vier punten. Om niet te ver achterop te raken en zicht te houden op de nacompetitieplekken zijn overwinningen dus van groot belang.

Foto: John Beckman

Arsenal verkeerde vorig seizoen in degradatiegevaar, maar daar is dit seizoen weinig van te zien. De formatie van Imro Wielkens staat op een knappe derde plek. Een rol in de titelstrijd lijken de Amsterdammers niet meer te kunnen spelen, wel in de strijd om nacompetitie voor promotie. Eerder dit seizoen had Arsenal het nog behoorlijk lastig tegen de hekkensluiter: 2-3.

Zaterdag 2A. 09/03, 14:30 uur. Sportpark IJsbaanpad

Purmersteijn – HBOK
De enige keer dat koploper HBOK dit seizoen in competitieverband verloor, was tegen Purmersteijn. De zwakke plekken van de Zunderdorpers werden pijnlijk blootgelegd met een 2-4 nederlaag. Sindsdien is de ploeg van Jan de Haze al elf wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien kreeg het dit kalenderjaar geen doelpunt tegen.

Foto: Sandy Wijsman

Die fraaie reeks leverde ook de een periodetitel op. Daarbij kregen ze wel een beetje hulp van de Purmerenders. Doordat de promovendus vorige week de topper tegen concurrent Wartburgia met 2-2 gelijkspeelde, staan er nu twee ploegen op vier punten van HBOK. Voor Purmersteijn lijkt dit duel de laatste kans om zich in de titelstrijd te mengen.

Zaterdag 3A. 09/03, 14:30 uur. Sportpark Van IJsendijkstraat, Purmerend

DWS – Pancratius
Op tweederde van het seizoen kunnen DWS en Pancratius zich nog niet veilig noemen. Beide ploegen bungelen boven de nacompetitiestreep en hebben de punten hard nodig om niet in de problemen te komen. DWS sloeg hiervoor een goede slag door vorige week concurrent Quick 1890 – nadat er dit kalenderjaar slechts één punt werd gepakt – met 1-2 te verslaan. Bij winst op Pancratius passeert DWS de Badhoevedorpers op de ranglijst.

Foto: Hans van Dijk

In november gingen de Amsterdammers met 3-1 onderuit. Dat was voor DWS ‘de slechtste wedstrijd van het seizoen’. Nu krijgen ze de kans om revanche te nemen. De nieuwe trainer van DWS, Patrick van Leeuwen, zal aandachtig toeschouwer zijn. Hij is momenteel trainer van de Zaterdag 1 van Pancratius, waar hij na een periode van tien jaar bij de club vertrekt.

Zondag 2B. 10/03, 14:00 uur. Sportpark Spieringhorn

Sporting Martinus – IVV
Het terugtrekken van Real Sranang uit de zondag derde klasse C heeft het één en ander veranderd. Alle uitslagen van de hekkensluiter zijn geschrapt en de derde periode is opgeheven. Daardoor is er nog meer druk komen liggen op de vierde plek op de ranglijst, die zeer waarschijnlijk recht geeft tot nacompetitievoetbal. Daarvoor is Sporting Martinus in de race, al moest het deze positie wel afstaan aan ZSGOWMS.

Foto: Alex van Elven

Terwijl ZSGOWMS een weekend vrij is, kan de ploeg van Tom Verhoek de vierde plaats weer overnemen. Dan moet er gewonnen worden van IVV, waar het eerder dit seizoen met 2-0 verloor. De Landsmeerders hebben al een periodetitel en staan derde. De formatie van Gerrie Breugem kan zich in de titelstrijd geen misstap meer permitteren.

Zondag 3C. 10/03, 14:00 uur. Sportpark Overburg

Vijf extra tips:
DVVA – OSV (2A)
Hoofddorp – Legmeervogels (1A)
Kadoelen – Wartburgia (3A)
Diemen – HBC (3C)
Swift – Geuzen Middenmeer (4E)

Foto boven: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend