Home / Algemeen / Preview speelronde 24: de laatste loodjes voor het einde

Preview speelronde 24: de laatste loodjes voor het einde

Nog drie speelronden te gaan en dan zit de competitie er voor iedereen op. De laatste kansen om aan het langste eind te trekken in de strijd om het kampioenschap, een plekje voor de nacompetitie verover, een mooie eindklasseringen of degradatie/nacompetitie te ontlopen. De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst.

Komend weekend staat vooral in het teken van de vele kampioenen. De Dijk werd vorige week zonder te spelen al kampioen van de Derde Divisie door het puntverlies van Westlandia. Tegen Be Quick 1887 wordt dit op eigen veld extra goed gevierd. Bovendien willen de Amsterdammers nog iets goedmaken uit de heenwedstrijd. AFC (zaterdag) en Purmersteijn hebben komend weekend aan respectievelijk een gelijkspel en overwinning genoeg voor de champagne, AGB is bij winst op SCH’44 afhankelijk van het resultaat bij Hoofddorp-Pancratius.

Foto Rick Meinen Studio | AFC (zondag) heeft nog een paar punten nodig voordat het helemaal veilig is

De zondagtak van AFC heeft nog een paar punten nodig om definitief veilig te zijn in de Tweede Divisie. Op eigen veld kan tegen nummer voorlaatst HHC Hardenberg een goede stap gezet worden. De wedstrijd is bovendien zaterdagmiddag live te zien op FOX Sports. Zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer zette vorige week met de eerste zege van 2017 – Alverna werd verslagen – een goede stap richting een langer verblijf in de competitie en gaat nu naar RKHVV.

In de zaterdag Hoofdklasse kan het nog een heel spannend slot worden. Drie ploegen staan bovenaan met vijftig punten, daarachter staat Swift op de vierde plek. Mocht de ploeg van Mark Evers aan het eigen Olympiaplein van gedeeld koploper Spijkenisse winnen, doen de Amsterdammers waarschijnlijk ook mee in de strijd om het kampioenschap. Bij een nederlaag moet Swift ook nog aan de bak, want Noordwijk en Ajax (tegen Smitshoek) zitten op het vinkentouw voor de vierde plaats en daarmee een plek in de nacompetitie.

Foto Paul Stoeltie | Bij winst op Spijkenisse doet Swift weer mee in de titelstrijd

DVVA en Buitenveldert hebben met een gedeeld eerste en derde plaats goede papieren voor het slot van de derde periode van de zaterdag tweede klasse A. Bovendien kan DVVA ook nog goede zaken doen op de ranglijst wanneer het de derby van HBOK wint. Buitenveldert heeft een makkelijk programma en kan de druk op de stadsgenoot en koploper BOL verder opvoeren door bij laagvlieger Hellas Sport te winnen. Overbos moet in de regioderby tegen het al veilige OSV nog even aanzetten om de nacompetitie voor lijfsbehoud te halen. In de zaterdag tweede klasse B hoopt Amstelveen, dat tweede staat in de periodestand, het kampioensfeestje van DHSC te kunnen verstoren. De koploper heeft aan één punt in Amstelveen genoeg voor het kampioenschap.

Hoofddorp en Pancratius spelen in de zondag tweede klasse B voor hun laatste kans om het koploper AGB nog moeilijk te maken. Abcoude is al uitgespeeld, DCG en ZSGOWMS moeten nog even aan de bak. Het voordeel van DCG is dat zij tegen directe concurrent DSOV ontvangen en bij winst afstand kunnen nemen van de nacompetitiestreep. ZSGOWMS staat nog altijd (gedeeld) laatste en gaat op bezoek bij subtopper Hooglanderveen.

Foto Josta van Zoonen | Kan ZSGOWMS zich in Hooglanderveen herpakken van de nederlaag tegen Kampong?

Zes punten. Dat is het verschil tussen de vierde (zeer waarschijnlijk nacompetitie) en elfde (nacompetitie voor degradatieplaats) in de zondag derde klasse C. Tussen de nummer vier en negen zit zelfs maar één punt. In de komende drie weken kan dus nog van alles gebeuren. Vier ploegen treffen komend weekend een team uit de regio Haarlem, waaronder het duel tussen koploper Bloemendaal en het al gedegradeerde VVA/Spartaan. De andere directe degradatieplaats is zeer waarschijnlijk voor Arsenal of Fortius. Laatstgenoemde, dat twee punten meer heeft, ontvangt subtopper Sporting Martinus en Arsenal treft nummer drie DWS.

In zowel de zaterdag vierde klasse B als de zondag vierde klasse E kan het nog een spannend slot worden. In 4B maken drie ploegen kans op de titel, in 4E moet SDZ na de misstap in Purmerend de koppositie nu delen met Ilpendam. Gezien het eenvoudige programma van beide ploegen zou het kunnen aankomen op een beslissingswedstrijd. Voor 4B zijn die beslissingswedstrijden nog in de huidige competitie met volgende week AC Amsterdam-TOB en de week daarop Buiksloot-AC Amsterdam.

Send this to a friend