Home / Algemeen / De grote vijf: mooie derby’s in het Paasweekend

De grote vijf: mooie derby’s in het Paasweekend

In het Paasweekend komt ook de voetballiefhebber aan zijn trekken nadat alle familie-verplichtingen zijn geweest. Er valt genoeg te genieten met een paar mooie derby’s en ook het weer zit behoorlijk mee. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Nog vier speelronden te gaan.

FC Aalsmeer – WVHEDW
WVHEDW heeft de weg omhoog gevonden. Onder leiding van interim-trainer Sjaak Tersteeg werden uit de laatste twee duels vier punten gepakt gepakt. Niet alleen staan ze nu weer boven de nacompetitiestreep, WVHEDW lijkt zelfs een serieuze outsider in de strijd om de derde periode. Enig minpuntje: er werd nog niet buitenshuis gewonnen. Daarvoor hebben de Amsterdammers nog twee kansen: in Aalsmeer en DHSC-uit.

Foto: Ton van Eenennaam

FC Aalsmeer staat nu op de plek waar WVHEDW vorige week stond: voorlaatste. De ploeg van Cor van Garderen blijft wisselvallig presteren. Na twee zeges begin maart leken de Aalsmeerders op weg naar handhaving, maar vervolgens werd er drie keer op rij verloren en staan ze weer onder de streep. De verschillen zijn klein, want FC Aalsmeer heeft slechts een puntje minder dan het (voorlopig) veilige Zuidvogels.

Zaterdag 1A. 20/04, 14:30 uur. Sportpark Beethovenlaan, Aalsmeer

AMVJ – Arsenal
Met twee overwinningen op rij heeft AMVJ een goede stap gezet richting direct lijfsbehoud. Volgens trainer Ricky Kumar hebben de Amstelveners nog één zege nodig om zich helemaal veilig te kunnen voelen. De eerste mogelijkheid daartoe is een thuisduel tegen hoogvlieger Arsenal. De laatste drie onderlinge ontmoetingen lukte het AMVJ niet om te winnen: één gelijkspel en twee nederlagen.

Arsenal ligt nog altijd op koers voor een plek in de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Imro Wielkens staat zeer knap op de derde plek. Omdat nummers één (Monnickendam) en twee (ZOB) al een periodetitel hebben, lijkt die positie in de eindstand straks voldoende voor een nacompetitieticket. Een andere optie is het winnen van de derde periode. Bij winst op AMVJ nemen de Amsterdammers de koppositie in de periodestand over van OSV.

Zaterdag 2A. 20/04, 14:30 uur. Sportpark ‘T Loopveld, Amstelveen

Waterwijk – FC Almere
In de Almeerse derby tussen Waterwijk en FC Almere staat er meer dan de eer op het spel. Het is ook een rechtstreeks duel om de derde plek in de zaterdag tweede klasse B. De thuisploeg heeft hierin een voordeel van drie punten, maar zal bij een verliespartij op basis van doelsaldo gepasseerd worden omdat Loosdrecht – dat tussen de twee Almeerse clubs op de vierde plek staat – niet in actie komt.

Foto: Martin Bakker

Beide ploegen hebben nog geen prijs behaald; ze grepen allebei naast de tweede periode en gaan in de derde en laatste periode voor hun laatste kans om een plek in de nacompetitie veilig te stellen. Van de voorgaande acht duels won Waterwijk slechts één keer van de stadsgenoot. Bovendien heeft de formatie van interim-trainer Mark de Boer iets goed te maken van de 2-0 nederlaag in december.

Zaterdag 2B. 20/04, 17:00 uur. Sportpark Rie Mastenbroek, Almere

Kadoelen – HBOK
Als HCSC een handje helpt door Wartburgia te kloppen, kan HBOK op bezoek bij Kadoelen het kampioenschap in de derde klasse grijpen. Dan mogen de Zunderdorpers, die een voorsprong van acht punten op de achtervolger hebben, zelf ook geen fout maken tegen de laagvlieger. Vooral voor Kadoelen-trainer Marc Onsia wordt het een speciaal duel: hij ontvangt de club waar hij anderhalf jaar trainer was.

Foto: Sandy Wijsman

Kadoelen is nog altijd niet veilig – twee punten achter Buiksloot – en kan de punten dus heel goed gebruiken. Eerder verrasten de Amsterdammers al tegen promotiekandidaat Purmersteijn (3-2 zege) en had het meer verdiend bij Wartburgia (4-3 nederlaag). Begin december was de laagvlieger vrij kansloos tegen HBOK en werd er met 4-1 verloren.

Zaterdag 3A. 20/04, 14:30 uur. Sportpark Kadoelen

DCG – IVV
De afstraffing door HBC kwam hard aan bij DCG, maar de Amsterdammers lijken zich daarvan te hebben hersteld. De formatie van Senel Cebar mag zich voor even weer koploper noemen. Tot de laatste speeldag zal de stand op de ranglijst ook een vertekend beeld geven, omdat DCG één wedstrijd meer heeft gespeeld (vanwege terugtrekken Real Sranang, red.) en HBC daarin pas eind mei op gelijke hoogte komt. De kans bestaat zelfs dat DCG straks zonder te spelen kampioen kan worden.

Dan mag de lijstaanvoerder tot dat moment geen misstap meer maken. Dat gebeurde niet tegen Diemen, dankzij een uitblinkende Lesley van Dams, en komend weekend komt IVV op bezoek. Daar werd eerder dit seizoen met 1-2 gewonnen. De Landsmeerders, nummer drie op de ranglijst en in het bezit van een periodetitel, zitten met hun hoofd al bij de nacompetitie om op die manier promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

Zondag 3C. 22/04, 14:30 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
AFC – Roda’46 (1A)
FC Weesp – RODA’23 (2B)
SDZ – SO Soest (2B)
JOS/Watergraafsmeer – De Dijk (3A)
ZSGOWMS – Diemen (3C)

Foto boven: Jan Vonk

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend