De grote vijf: champagneflessen staan klaar voor het eerste feestje

Met nog vijf speelronden te gaan, kan komend weekend het eerste kampioenschap in de regio gevierd worden. Zaterdag vierdeklasser RODA’23 heeft de champagneflessen en alle overige festiviteiten al gereed. Maar er zijn nog meer mooie duels. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC – Barendrecht
Na een tijdje stuivertje wisselen met IJsselmeervogels gaat AFC nu alweer drie opeenvolgende weken aan kop van de Tweede Divisie. De amateurtitel komt op die manier steeds een stukje dichterbij. Met een voorsprong van twee punten op de enig overgebleven concurrent kan de ploeg van Uli Landvreugd zich geen puntenverlies veroorloven. De uitzege in en tegen Katwijk was daarin ook erg belangrijk.

Foto: Orange Pictures

Zaterdag komt hekkensluiter Barendrecht op bezoek. Door zes nederlagen op rij hebben zij de rode lantaarn nu in handen en omdat VVSB en FC Lienden wel punten pakken, lijkt Barendrecht op weg naar de Derde Divisie. Eerder dit seizoen won AFC met 0-3 door doelpunten van het aanvalskoppel Yordi Teijsse (twee) en Raily Ignacio. Voor de thuisblijvers: deze wedstrijd is live te zien op FOX Sports.

Tweede Divisie. 13/04, 15:30 uur. Sportpark Goed Genoeg

Blauw-Wit Beursbengels – OSV
Ontmoetingen tussen Blauw-Wit Beursbengels en OSV staan telkens garant voor veel doelpunten. Na de 3-3 en 2-2 van vorig seizoen eindigde het duel vlak voor de winterstop in 4-5. Op dat moment stond Blauw-Wit Beursbengels er goed voor met een stabiele plek in het linkerrijtje. Daarna werd nog maar één keer gewonnen. Uit de laatste acht wedstrijden werden slechts vier punten behaald en inmiddels staan de Amsterdammers alleen op basis van een beter doelsaldo boven de nacompetitiestreep.

OSV draait juist goed mee bovenin. De formatie van Ron van der Velde voert de periodestand aan – weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld dan de rest – en bezet op de ranglijst de vijfde plek. Om in de race te blijven voor een nacompetitieticket kan OSV geen misstap begaan tegen een laagvlieger, zoals vorige week al gebeurde tegen EDO.

Zaterdag 2A. 13/04, 14:30 uur. Sportpark Sloten

IVV – Ouderkerk
Ruim voor het einde van de competitie bereidt IVV zich al voor op de nacompetitie. Er lijkt geen verandering meer te komen in de huidige derde plek; daarvoor is het verschil naar boven en naar beneden net iets te groot. Dat betekent dat IVV, met een periodetitel op zak, zeer waarschijnlijk als middelste periodekampioen het in de eerste ronde van de nacompetitie mag opnemen tegen de nummer twaalf van de tweede klasse (nu FC Weesp). Eerst wachten er nog vijf duels om met een goed gevoel aan het toetje te beginnen.

Ouderkerk probeert juist weg te blijven van de nacompetitie, dan wel tegen degradatie. De ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning zit in een neerwaartse spiraal die niet te keren lijkt. De laatste zege dateert alweer van 2 december. Een week later verloor het met 0-2 van IVV en in de daaropvolgende tien duels werden maar drie punten gepakt. Door een 1-2 nederlaag tegen Bloemendaal staat Ouderkerk nog twee punten boven de nacompetitiestreep.

Zondag 3C. 14/04, 14:00 uur. Sportpark De Breek, Landsmeer

RODA’23 – Diemen
Een week eerder dan vorig seizoen – Purmersteijn (zaterdag) werd op 21 april 2018 kampioen – kan het zaterdagelftal van RODA’23 de titel grijpen in de vierde klasse. Het vernieuwde team, vol met spelers die ervaring hebben in de tweede en derde klasse, is simpelweg een maatje te groot voor dit niveau en gaat al het hele seizoen aan kop. Daarom was het niet de vraag of, maar wanneer de formatie van Jordy Roedoe de hoofdprijs pakt.

Foto: Koos van der Leest

Daarvoor hebben de Bovenkerkers nog één zege nodig. Die kan behaald worden op eigen veld tegen Diemen. Eerder dit seizoen had RODA’23 de nodige moeite met de subtopper, die pas door een late treffer van Robin Visser geklopt werd. Bij de lijstaanvoerder houden ze al rekening met alle festiviteiten. “Als er bij RODA’23 een feestje is, is het ook echt feest.”

Zaterdag 4E. 13/04, 14:30 uur. Sportpark Bovenkerk

Nieuw West United – Ilpendam
Op weg naar de derde klasse kan Nieuw West United een goede stap zetten. Terwijl achtervolger Swift niet in actie komt, kan de ploeg van Abderrahman Ahannach uitlopen naar een voorsprong van vijf punten. Dan moet er wel gewonnen worden van Ilpendam. Daar verloor de koploper begin december met 2-1. Sindsdien werden wel alle wedstrijden – uitgezonderd het gestaakte duel tegen Swift – gewonnen.

Ilpendam is ondertussen afgehaakt in de titelstrijd en moet zelfs nog aan de bak om een ticket voor de nacompetitie te pakken. Als nummer vijf hadden ze vorige week de nodige moeite met laagvlieger TOG. Bij winst kan het team van Remco Sint goede zaken doen, ook omdat Fortius en Geuzen/Middenmeer (vierde en derde op de ranglijst) het tegen elkaar opnemen.

Zondag 4E. 14/04, 14:00 uur. Sportpark De Eendracht

Vijf extra tips:
FC Aalsmeer – DHSC (1A)
DVVA – AMVJ (2A)
FC Weesp – DWS (2B)
De Dijk – Wartburgia (3A)
Diemen – DCG (3C)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)