fbpx
Home / Algemeen / De grote vijf: eindsprint voor de nacompetitie

De grote vijf: eindsprint voor de nacompetitie

Nog twee speelronden te gaan en dan zitten de competities erop. Zoals u inmiddels al negen maanden van ons gewend bent, zetten wij elke week vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Even knallen voor de laatste prijzen.

Swift – Feyenoord
Onze wedstrijd van de week komt uit de zaterdag Hoofdklasse. Swift leek uitgespeeld, maar door een slechte serie is de spanning toch teruggekomen bij de ploeg van Bart Logchies. De laatste overwinning dateert ondertussen alweer van 16 maart, toen er met 0-4 werd gewonnen van Jodan Boys en zelfs gesproken werd over een ticket voor de nacompetitie voor promotie. Door slechts twee punten uit de laatste zes duels is de marge met de nacompetitiestreep aan de onderkant geslonken tot drie punten.

Foto: Orange Pictures

Dat de Hoofdklasse dit seizoen zwaarder is dan de laatste jaren, zoals Logchies eerder al zei, is ook te zien in de stand. Met het huidige puntenaantal van Swift (36) was je in de voorgaande jaren al geruime tijd veilig geweest. Nu moeten de Amsterdammers nog aan de bak. Een positief resultaat tegen Feyenoord kan ze verzekeren van handhaving. Eerder dit seizoen werd er gewonnen bij de huidige nummer drie van de ranglijst.

Hoofdklasse zaterdag. 18/05, 14:30 uur. Sportpark Olympiaplein

JOS/Watergraafsmeer – Zeeburgia
Omdat het JOS/Watergraafsmeer vooralsnog niet lukt om koploper Velsen voorbij te streven, lijkt het team van Cor ten Bosch zich op te moeten maken voor deelname aan de nacompetitie om via die weg te promoveren naar de Hoofdklasse. JOS doet in het kielzog van de lijstaanvoerder immers wat het moet doen – winnen – maar dat doet Velsen ook. Daardoor is de achterstand nog altijd twee punten.

Foto: Mario Wormhoudt

Voor Zeeburgia is het vooral zaak om boven Hoofddorp te komen. De Amsterdammers staan slechts op basis van het doelsaldo (één doelpunt minder) onder de nacompetitiestreep. Elk resultaat van de concurrent, die op bezoek gaat bij FC Uitgeest, moet dus op z’n minst geëvenaard worden om niet achterop te raken. Bovendien heeft de formatie van Bert Blank iets goed te maken van de smadelijke 0-5 nederlaag eerder dit seizoen.

Zondag 1A. 19/05, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

OSV – Buitenveldert
Vorig seizoen ontsnapte OSV op de valreep aan de nacompetitie voor lijfsbehoud, terwijl Buitenveldert net naast promotiewedstrijden greep. Nu zijn de rollen volledig omgedraaid. OSV heeft het winnen van de derde periode in eigen hand en de aanstaande opponent kan zich als nummer voorlaatst alvast gaan voorbereiden op (in het meest gunstige geval) drie cruciale duels om handhaving veilig te stellen.

Foto: John Beckman

In dat kader is het voor de ploeg van Wilfred den Breejen, die theoretisch nog een hele kleine kans heeft op rechtstreeks behoud (zes punten achterstand), belangrijk om vertrouwen te tanken. De laatste twee duels gingen verloren en eerder dit seizoen moest Buitenveldert ook zijn meerdere erkennen in OSV. De thuisploeg zit juist in een flow en wonnen vijf van de laatste zeven potjes.

Zaterdag 2A. 18/05, 14:30 uur. Sportpark Oostzanerwerf

FC Abcoude – Pancratius
Degradatie naar de derde klasse lijkt aanstaande voor FC Abcoude. Twee speelronden voor het einde staat de equipe van Petar Djenic nog altijd laatste met inmiddels vier punten achter nummer dertien PVCV. Dat terwijl er nog licht aan het eind van de tunnel leek na een 5-4 zege op Elinkwijk. Wanneer er niet gewonnen wordt van Pancratius, duikelen de Abcoudenaren voor het eerst in de clubgeschiedenis een afdeling naar beneden.

Foto: Hans van Dijk

De onderlinge resultaten uit het verleden kunnen FC Abcoude vertrouwen bieden. Slechts twee van de zes ontmoetingen werden verloren. Bovendien is het seizoen van Pancratius als een nachtkaars uitgegaan. De Badhoevedorpers verloren de laatste drie duels, hebben niets meer om voor te spelen en ondertussen naar de achtste plek gezakt.

Zondag 2B. 19/05, 14:00 uur. Sportpark Hollandse Kade, Abcoude

ZSGOWMS – IVV
Met een voorsprong van vijf punten op Sporting Martinus en nog twee duels te gaan, kan ZSGOWMS het nacompetitieticket voor promotie eigenlijk niet meer ontgaan. Toch waakt trainer Rob Rijnink ervoor om te vroeg te gaan juichen. Daarom wilde hij het n-woord een week lang niet horen in Amsterdam-West. Wel kan ZSGOWMS het karwei alvast afmaken in de thuiswedstrijd tegen IVV, waar in oktober met 2-0 van verloren werd.

Foto: John Beckman

Er bestaat bovendien een kans dat de Amsterdammers de nummer drie van de ranglijst nog voorbij streven. Bij winst wordt het verschil verkleind tot twee punten. IVV, dat de eerste periode won en was afgehaakt voor het kampioenschap, zit al een maand met het hoofd bij de nacompetitie en houdt zich ondertussen bezig met het sparen en rekenen zodat ze fris aan het toetje kunnen beginnen.

Zondag 3C. 19/05, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
AFC – VVSB (Tweede Divisie)
DVVA – Arsenal (2A)
DWS – RODA’23 (2B)
Wartburgia – HBOK (3A)
Geuzen Middenmeer – Ilpendam (4E)

Send this to a friend