Home / Algemeen / De grote vijf: vuurwerk voor het laatst bewaard

De grote vijf: vuurwerk voor het laatst bewaard

De laatste speelronde staat op het programma. Komend weekend vallen overal de beslissingen: kampioenen, nacompetitietickets en degradaties. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

OFC – Hercules
Het felbegeerde ticket voor de nacompetitie op weg naar de Tweede Divisie ligt voor het grijpen. OFC heeft als nummer drie een marge van drie punten en een veel beter doelsaldo dan UNA. Omdat TEC (winnaar eerste periode) al zeker is van directe promotie – dit ligt vanwege de aanwezigheid van Jong FC Volendam anders dan in de overige competities – kunnen de Oostzaners zich bij het behouden van die derde plek (of eventueel vierde, als GOES periodekampioen wordt) opmaken voor de nacompetitie.

Allereerst neemt de derdedivisionist het voor de laatste competitiewedstrijd op tegen Hercules. Daar heeft voormalig De Dijk-trainer Jochem Twisker de leiding. Aan de heenwedstrijd houden ze geen al te beste herinneringen over. In Utrecht raakte OFC clubtopscorer Reda Kharchouch (volgend seizoen Telstar, inmiddels weer fit) met een zware blessure kwijt en werd in de slotminuten een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven tegen tien man.

Derde Divisie zondag. 26/05, 14:30. Sportpark Twiskeweg, Oostzaan

WVHEDW – Victoria
Voor WVHEDW is de opdracht heel simpel: winnen van het al gedegradeerde Victoria en de ploeg van interim-trainer Sjaak Tersteeg is zeker van een langer verblijf in de zaterdag eerste klasse A. Dan klimmen de Amsterdammers minstens één plekje omdat concurrenten Zuidvogels (twee punten voorsprong) en FC Aalsmeer (één punt) elkaar treffen, en dat is precies wat er nodig is om de nacompetitie te ontlopen.

Foto: Jan Vonk | WVHEDW (hier tegen Aalsmeer) moet winnen van Victoria om nacompetitie te ontlopen

Victoria won dit seizoen slechts één keer. Dat was uitgerekend tegen WVHEDW. Half oktober werd het maar liefst 5-2. Onder Tersteeg zijn de Amsterdammers weer iets opgeleefd en waren ze vorige week dichtbij een positief resultaat bij DHSC, maar moesten alsnog hun meerdere erkennen in de koploper. Daardoor is er extra druk op de laatste wedstrijd komen te liggen.

Zaterdag 1A. 25/05, 14:30. Sportpark Middenmeer

HBOK – JOS/Watergraafsmeer
Het zaterdagteam van JOS/Watergraafsmeer is dichtbij een ticket voor de nacompetitie voor promotie. De formatie van Richard Pel gaat al de gehele derde periode aan kop. Dat moet nog wel worden afgemaakt met een lastige uitwedstrijd bij kampioen HBOK. De Zunderdorpers hebben al een periodetitel, doen dus niet mee in de strijd om de derde, maar HCSC (tegen degradant PSZ) is wel achtervolger waar de Amsterdammers rekening mee moeten houden.

Foto: Sandy Wijsman

Bij een overwinning op HBOK – dat dit seizoen slechts eenmaal verloor – is de subtopper zeker van het toetje. Na elk ander resultaat zal er gekeken moeten worden naar de concurrent. Eerder dit seizoen vermaakten HBOK en JOS/Watergraafsmeer het publiek met een krankzinnige 5-6 uitslag.

Zaterdag 3A. 25/05, 14:30 uur. Sportpark Willen van Schalkwijk, Zunderdorp

Geuzen Middenmeer – TOG
In de zaterdag vierde klasse D hebben ze de ontknoping tot het laatst bewaard. Het hele seizoen waren vijf teams met elkaar aan het strijden om het kampioenschap. Op de slotdag zijn de beste papieren voor Geuzen Middenmeer. Het elftal van Ferry van der Meulen deelt de koppositie met het uitgespeelde Overamstel en een punt tegen het 110-jarige TOG volstaat voor de titel. De Meer zou de koploper weliswaar in puntenaantal kunnen evenaren, maar het doelsaldo is niet goed genoeg om de lijstaanvoerder te passeren

Wanneer de Amsterdammers promoveren naar de derde klasse, zal er volgens Van der Meulen wel het één en ander moeten veranderen om volgend seizoen geen modderfiguur te slaan. “De vraag is: willen we veranderen? Ik wil het heel graag, maar sommige jongens vinden zichzelf nog niet klaar voor de derde klasse. Ze willen ook de vriendengroep intact houden”, zei de oefenmeester toen hij in februari zijn contract verlengde.

Zaterdag 4D. 25/05, 14:30 uur. Sportpark Voorland

Fortius – Swift
Ook het zondagelftal van Swift heeft het kampioenschap volledig in eigen hand. De ploeg van Bart Woldberg passeerde eind april de grote concurrent Nieuw West United en moet van Fortius winnen om de achtervolger, die Swift in de nek hijgt, achter zich te houden. Dat zou dan de dertiende zege op rij betekenen voor de Amsterdammers.

Bovendien is het voor hun een voordeel dat Fortius al verzekerd is van een nacompetitieticket. Eerder dit seizoen had de koploper de nodige moeite met de huidige nummer vier: 2-1. Wanneer Swift kampioen wordt, schrijft het historie door voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de zondag derde klasse te promoveren.

Zondag 4E. 26/05, 14:00 uur. Sportpark Middenmeer

Vijf extra tips:
LSVV – JOS/Watergraafsmeer
Blauw-Wit Beursbengels – DVVA (2A)
Pancratius – SDZ (2B)
IVV – Zwanenburg (3C)
Sporting Martinus – ZSGOWMS (3C)

Foto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend