Home / Algemeen / Preview speelronde 16: alles weer oppakken na complete afgelasting

Preview speelronde 16: alles weer oppakken na complete afgelasting

Iedereen kon afgelopen weekend genieten van een paar vrije dagen in de sneeuw. Een complete afgelasting voor de teams uit onze regio. Dat betekent dat de beslissing in de tweede periode wordt uitgesteld tot 4/5 maart, wanneer de afgelopen speelronde in zijn geheel zal worden ingehaald. De ongeslagen reeksen werden hierdoor onbewust met een week verlengd, al mogen deze clubs zich komend weekend weer bewijzen in speelronde 16.

Voor de vierde keer dit seizoen is AFC dit seizoen live te zien op FOX Sports. De topper in de Tweede Divisie, in en tegen Katwijk, wordt zaterdagmiddag live uitgezonden door de betaalzender. In de heenwedstrijd hielden de Amsterdammers, die door de afgelaste wedstrijden liefst vier wedstrijden achterlopen, Katwijk op een knap gelijkspel.

Foto Robert Molnar | Quick’20-spits Rens van Benthem rekende eigenhandig af met OFC

Rens van Benthem was de grote kwelgeest van OFC bij Quick’20. Met vijf treffers legde de spits de Oostzaners hoogstpersoonlijk op de slachtbank. Zondag is voor de middenmoter van de Derde Divisie een goed moment om op eigen veld revanche te nemen op de Oldenzalers. Met twee punten uit de laatste vier wedstrijden wil de ploeg van scheidend trainer Imdat Ilguy ook het goede gevoel weer terugkrijgen. Over twee weken zal Quick’20 opnieuw naar de regio komen, als het op bezoek gaat bij De Dijk. De koploper wacht nu de uitwedstrijd tegen laagvlieger Juliana’31.

Foto Mario Wormhoudt | Swift en Sliedrecht kwamen elkaar twee jaar geleden ook tegen in de nacompetitie, toen Swift naar de Hoofdklasse promoveerde

Onze Wedstrijd van de Week komt dit weekend uit de zaterdag Hoofdklasse, waar Ajax nummer vier Spijkenisse ontvangt. Trainer Jorg Smeets is ervan overtuigd dat de Amsterdammers de ongeslagen reeks sinds 5 november een vervolg kunnen geven. Stadsgenoot Swift was afgelopen weekend sowieso vrij (wedstrijd tegen Haaglandia) en kan de komende weken goede zaken doen. Waar de concurrentie in de top elkaar treft, heeft de ploeg van Mark Evers een relatief eenvoudig programma, dat begint met een oude bekende: Sliedrecht, waartegen Swift in de nacompetitie voor promotie tegen speelde. Voor JOS/Watergraafsmeer is er in de zondag Hoofdklasse momenteel weinig eenvoudig aan, na een behoorlijk zwakke start van 2017. Na een vrij weekend hoopt trainer Roy van der Mije dat de Amsterdammers tegen SJC uit de neerwaartse spiraal kunnen komen.

Foto HAV | In de beker won Zeeburgia met 1-3 van Nieuw-Utrecht

Ook Purmersteijn heeft nog geen geweldige start van dit kalenderjaar. De voorsprong op de concurrentie in de zondag eerste klasse A bedraagt nog vijf punten, al kunnen misstappen niet meer veroorloofd worden, zeker niet op bezoek bij laagvlieger VSV. Zeeburgia gaat voor de tweede keer in 2017 naar Nieuw-Utrecht toe. In de beker was de ploeg van Reda Achkari te sterk voor de Utrechters.

Sinds 29 oktober is zaterdag eersteklasser AFC foutloos: acht wedstrijden op rij. Na het winterkampioenschap, de tweede periodetitel en drie punten voorsprong op de ranglijst kan trainer Benno Nihom er nu niet meer omheen dat zijn ploeg een behoorlijke titelkandidaat is. Dit kan kracht bijgezet worden in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter JSV Nieuwegein. In Nieuwegein schoten de Amsterdammers met scherp: 2-6. In de titelstrijd kan FC Aalsmeer de regiogenoot een klein beetje helpen als de middenmoter de huidige nummer drie op bezoek krijgt. De ploeg van Cor van Garderen wil revanche nemen na de behoorlijke nederlaag eerder dit seizoen.

Foto Tom Poederbach | Mauritsio Helstone was bij JSV Nieuwegein drie keer trefzeker voor AFC

Aan BOL-uit houdt zaterdag tweedeklasser WV-HEDW goede herinneringen. In Broek op Langedijk waren de Amsterdammers met 1-7 en twee keer 1-5 (waarvan de laatste vorig seizoen in de beker) de laatste jaren behoorlijk trefzeker. Bij een overwinning kan de ploeg van Kees Oostermeijer niet alleen een concurrent afschudden, maar heeft het over twee weken ook de winst van de tweede periode in eigen hand. In die tweede periode hoopt Buitenveldert nog op een kleine misstap van de concurrentie. Met een zege op DVVA kan de promovendus zelfs een goede stap richting lijfsbehoud zetten. In de zaterdag tweede klasse B zal FC Almere moeten winnen van koploper DHSC om de spanning er nog een beetje in te houden. Bij een nederlaag kunnen de Utrechters de champagne voorzichtig al koud zetten.

Datzelfde geldt voor AGB in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Senel Cebar gaat zelf op bezoek bij DSOV en zal ook met een schuin oog naar de concurrentie kijken met Abcoude-Hoofddorp en SCH’44-Pancratius op het programma. Laagvlieger DCG hoopt dat er na twee krappe nederlagen tegen SCH’44 en Pancratius bij VVIJ wel meer inzit om uit de degradatiezone te kunnen komen.

Foto Mario Wormhoudt | AGB eindigde de thuiswedstrijd tegen DSOV met negen man (1-1)

Voor DWS lijkt de uitwedstrijd in en tegen Bloemendaal de enige kans om de titelaspiraties in de zondag derde klasse C levend te houden. Voor VVA/Spartaan komt de laatste strohalm ook dichterbij, in de strijd om lijfsbehoud. De kwestie rond de punten in mindering heeft veel schade aangericht. De laatste overwinning dateert van 6 november, tegen VVH/Velserbroek. De ploeg van Petar Djenic gaat nu op bezoek bij Ouderkerk. Daarnaast staan nog twee regioderby’s op het programma: Diemen-Sporting Martinus en Fortius-RODA’23.

De titelstrijd in de zaterdag vierde klasse B en C kunnen nog een behoorlijk ontknoping krijgen. In 4B staan vier punten binnen vier punten van elkaar, met daarachter nog De Meteoor dat een aantal wedstrijden moet inhalen. Koploper Buiksloot speelt achtereenvolgens tegen nummer twee TOB en Zaanlandia. In 4C delen drie ploegen de eerste plaats (Overamstel, CTO’70 en De Meer) en staat Fortius op twee punten. Die ploeg zou zelfs nog dichterbij kunnen komen als het wint van Overamstel. Verder wil De Meteoor zich in de zondag vierde klasse E op eigen veld revancheren van de forse nederlaag eerder dit seizoen bij koploper SDZ.