Home / Algemeen / De grote vijf: afrekenen met angstgegners

De grote vijf: afrekenen met angstgegners

Voor de meeste ploegen is het wel duidelijk waar zij om zullen strijden dit seizoen. Gaan voor het kampioenschap, meedoen om een plekje in het linkerrijtje, hopen op een periodetitel of strijden tegen degradatie; het komt dit weekeinde allemaal voorbij. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

De Dijk – Achilles’29
Nog altijd wacht De Dijk op de eerste zege in de Derde Divisie. Twee keer was de ploeg van Kees Oostermeijer er dicht bij; tegen Ajax (1-1) en VVOG (3-3) pakten de Amsterdammers een punt. Toch staan ze sinds afgelopen weekend weer laatste. Op bezoek bij concurrent Eemdijk ging De Dijk keihard met 6-2 onderuit. Zaterdag komt een andere concurrent op bezoek: Achilles’29.

Archieffoto: Rob Beense

Dit duel werd vorig seizoen nog in de Tweede Divisie gespeeld. Toen won De Dijk twee keer afgetekend, met 6-1 en 0-5. De gasten uit Groesbeek wisten een niveau lager wel al één keer te winnen en hebben een punt meer dan De Dijk. Bij winst kunnen de Amsterdammers de rode lantaarn overdragen. Volgens Oostermeijer ligt er geen extra druk op deze wedstrijd, zo zei hij een week geleden. “Iedereen kijkt naar de ranglijst, maar die ranglijst moet je niet laten spreken. Juist focussen op waar we goed in zijn. Je kan met je hoofd naar beneden lopen of met je kin over de grond schrapen, maar dat heeft in onze beleving totaal geen zin.”

Derde Divisie zaterdag. 03/11, 17:00 uur. Sportpark Schellingwoude

Buitenveldert – DVVA
Buitenveldert blijft goed meedraaien bovenin de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Wilfred den Breejen bezet na zes speelronden de vierde plek. Dat is mede te danken aan goudhaantje Nerivio Kasanwirjo. De negentienjarige buitenspeler is met zes doelpunten de clubtopscorer, nadat Buitenveldert afgelopen zomer door het vertrek van Donny van de Pol (Swift) en Martin Campbell (FC Aalsmeer) enorm veel doelpunten kwijtraakte.

Voor DVVA verloopt het seizoen een stuk moeizamer. De Amsterdammers behaalden tot nu toe zes punten. Afgelopen weekend boekte de ploeg van Jeroen Smakman wel een goed resultaat door hekkensluiter OFC overtuigend opzij te zetten: 5-1. Ook het bezoekje aan Buitenveldert biedt vertrouwen. Van de laatste vier ontmoetingen won DVVA er drie. De enige nederlaag was wel een flinke: vorig seizoen werd er met 2-7 verloren.

Zaterdag 2A. 03/11, 14:00 uur. Sportpark Buitenveldert

JOS/Watergraafsmeer – Purmersteijn
De verschillen in het linkerrijtje van de zaterdag derde klasse A zijn nog altijd erg klein. Zo heeft de nummer twee Castricum bijvoorbeeld slechts twee punten meer dan EVC, dat achtste staat. Daar tussenin staat JOS/Watergraafsmeer, met tien punten op de zevende plek. De ploeg van Richard Pel heeft de smaak te pakken en won de laatste twee duels. Dat vertrouwen kunnen de Amsterdammers goed gebruiken wanneer koploper Purmersteijn op bezoek komt.

Archieffoto: Sandy Wijsman

Purmersteijn lijkt langzaam een gaatje te hebben geslagen. De ploeg van Lars Keppel won vijf keer en verloor alleen van ZCFC. De Purmerenders hebben een voorsprong van drie punten op achtervolger Castricum, dat op de openingsdag al verslagen werd. Wanneer de koploper ook van JOS/Watergraafsmeer wint, ligt de eerste periodetitel voor het oprapen.

Zaterdag 3A. 03/11, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

SDZ – DWS
Vanaf het begin stond SDZ bovenaan in de zondag tweede klasse B. Stond, want door een 1-0 nederlaag op bezoek bij FC Weesp is de ploeg van Kai Meeuwsse die koppositie kwijt. De achterstand op SO Soest is drie punten, al kunnen de Amsterdammers volgens de doelstelling (27 punten bij de winterstop, red.) nog ergens een steekje laten vallen om op schema te blijven.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Voor een echte Amsterdamse derby krijgt de promovendus een serieuze angstgegner op bezoek: DWS. De afgelopen jaren lukte het SDZ in competitieverband slechts één van de zes onderlinge ontmoetingen te winnen. De opponent kreeg afgelopen weekend ook een tik te verwerken. Door een 2-5 nederlaag tegen Kampong is DWS afgezakt naar de elfde plaats. Voor SDZ-aanvaller Issam el Bakkali is dit een bijzonder duel tegen de club waar hij vandaan komt.

Zondag 2B. 04/11, 14:00 uur. Sportpark Transformatorweg

DCG – ZSGOWMS
Onze Wedstrijd van de week komt dit weekend uit de zondag derde klasse C. Daar strijden DCG en ZSGOWMS om de eer van Sportpark Ookmeer. Het is bovendien een topper tussen de nummers twee en vier van de ranglijst, waarbij de thuisploeg – bovendien nog foutloos met vijf zeges op rij – licht de favoriet is. De buurmannen kunnen de punten goed gebruiken om in het spoor van koploper IVV te blijven.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Beide ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren in de competitie vaak tegengekomen. Van de laatste acht ontmoetingen verloor DCG slechts één keer van de sportparkgenoot. Die ene keer dat ZSGOWMS wist te winnen (16 oktober 2016, 0-1), droeg Anass Tazirane het shirt van ZSGOWMS. Nu speelt de linksback voor DCG.

Zondag 3C. 04/11, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
AFC zaterdag – Victoria (1A)
Legmeervogels – AGB (1A)
FC Abcoude – FC Weesp (2B)
Wartburgia – Buiksloot (3A)
De Meer – Sporting Martinus (3C)

Foto boven: Orange Pictures

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)