Home / Algemeen / De grote vijf: Krakerweekend in december

De grote vijf: Krakerweekend in december

In dezelfde maand als Sinterklaas en Kerst hebben de competitieplanners van de KNVB ook voor een paar mooie cadeaus gezorgd. Komend weekend zit namelijk vol met toppers. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze mag je eigenlijk allemaal niet missen.

WVHEDW – FC Aalsmeer
Vorig seizoen stond deze regioderby ook in de tiende speelronde op het programma en in het eerste weekend van december. Er gebeurt vaak een hoop tijdens wedstrijden tussen WVHEDW en FC Aalsmeer, al werd er een jaar geleden niet gescoord tijdens de derby. In Amsterdam eindigde het duel in 0-0. Het duel in Aalsmeer kreeg wel een winnaar, alleen had dit aan het slot van de competitie weinig invloed meer op de stand: 1-2.

Foto: Ton van Eenennaam

WVHEDW is nog steeds aan het kwakkelen en komt voorlopig niet van de voorlaatste plaats af. FC Aalsmeer presteert naar behoren en staat door twee krappe overwinningen (1-0 tegen AFC en 3-2 op Victoria) nu samen met ARC en Roda’46 gedeeld tweede, slechts één punt achter koploper Argon.

Zaterdag 1A. 01/12, 14:30 uur. Sportpark Middenmeer

OFC – OSV
Onze Wedstrijd van de Week komt dit weekend uit Oostzaan, waar voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 de derby tussen OFC en OSV op het programma staat. Toen was het in de vierde klasse, nu is het twee niveaus hoger. OSV is in deze wel behoorlijk de favoriet. Het nog trainerloze OFC pakte immers slechts één punt uit de eerste negen wedstrijden en de achterstand op nummer voorlaatst Jong Holland is inmiddels al zeven punten.

Voor OSV verloopt het seizoen een stuk rooskleurig. De ploeg van Ron van der Velde won drie keer op rij en klom hierdoor naar de vierde plek. Bij winst behoudt OSV zelfs de aansluiting met Monnickendam, al is OFC gebrand op de eerste zege tegen de oude buurman. Ook lopen er veel lijntjes over en weer: veel spelers kennen elkaar en met Joey Noordenbos en Mike Derlagen heeft OSV bijvoorbeeld twee spelers met een verleden in Oostzaan.

Zaterdag 2A. 01/12, 14:30 uur. Sportpark Twiskeweg, Oostzaan

FC Almere – Waterwijk
Nog een derby die even is weggeweest: de strijd van Almere. Deze stond in 2013/14 nog op het programma in de derde klasse. Beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd en FC Almere promoveerde uiteindelijk via de nacompetitie naar de tweede klasse B. Daarin worden ze sinds dit seizoen vergezeld door Waterwijk, dat er op de ranglijst beter voorstaat dan FC Almere. De nieuwkomer bezet de vijfde plek en is de laatste vier wedstrijden ongeslagen.

FC Almere maakt een wisselvallig seizoen door. De ploeg van Jamal Yahiaoui heeft in de districtsbeker veel succes, maar in de competitie bleven de prestaties uit. Door een zege op concurrent TOV werd de rode lantaarn weliswaar overgedragen; toch komen de Almeerders nog niet weg uit de onderste regionen.

Zaterdag 2B. 01/12, 14:00 uur. Sportpark De Marken, Almere

RODA’23 – Weesp
Voor promovendus RODA’23 begon het seizoen in de tweede klasse B. Uit de eerste vier wedstrijden pakte de ploeg van Bnar Toofeek negen punten, maar daarna wisten de Bovenkerkers niet meer te winnen. Tegenstander FC Weesp zit juist nu in een betere flow. De Weespenaren zijn vier wedstrijden ongeslagen. De laatste drie duels daarvan speelde de ploeg van René van Vark overigens gelijk, met 2-2 tegen hekkensluiter PVCV.

Foto: Jos Spitteler

Voor RODA’23-aanvaller Rinaigel Ogenio is het een speciale wedstrijd tegen de club waar hij vorig seizoen speelde. Twee jaar geleden kwamen beide ploegen elkaar ook tegen. In Bovenkerk won RODA’23 met 2-0, terwijl FC Weesp – werd dat seizoen kampioen van de derde klasse C – op eigen veld met dezelfde cijfers de zege pakte. RODA’23 staat nu achtste en heeft één punt meer dan nummer elf FC Weesp.

Zondag 2B. 02/12, 14:00 uur. Sportpark RODA’23, Bovenkerk

IVV – DCG
Een echte topper in de zondag derde klasse C. Koploper IVV pakte de eerste periodetitel, is nog steeds koploper maar wordt de hele tijd op de voet gevolgd door runner-up DCG. De Amsterdammers staan op één punt van de ploeg van Gerrie Breugem en kunnen bij winst de koppositie overnemen. DCG is bovendien als enige in de competitie nog ongeslagen, met zeven zeges en twee gelijke spelen.

Foto: Annelies Schreuder

IVV kan dit seizoen bouwen op een ijzersterke as, met daarin doelman Guus Zuidema als uitblinker. De sluitpost werd slechts vier keer gepasseerd. Bovendien maakten de Landsmeerders ook de meeste doelpunten: 23. De nummer twee op beide lijstjes? DCG, met 22 gemaakte doelpunten en zes goals tegen.

Zondag 3C. 02/12, 14:00 uur. Sportpark De Breek, Landsmeer

Vijf extra tips:
AFC – Jong Vitesse (Tweede Divisie)
Arsenal – AMVJ (2A)
Kadoelen – HBOK (3A)
Diemen – ZSGOWMS (3C)
De Meteoor – Ilpendam (4E)

Foto boven: Herman de Wit

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)