De grote vijf: een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is pas de helft. Puntloos of met de volle buit na twee wedstrijden; het hoeft nog niets te betekenen. Toch speelt het een stuk lekkerder wanneer je van de hatelijke nul af bent of zelfs foutloos. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

Zeeburgia – JOS/Watergraafsmeer
De derby van Amsterdam-Oost in de zondag eerste klasse: een jong Zeeburgia tegenover een geroutineerd JOS/Watergraafsmeer. JOS-trainer Cor ten Bosch lijkt het weerzien met zijn oude club Zeeburgia te moeten missen vanwege de rode kaart die hij afgelopen zondag tegen DSOV (5-2 nederlaag, red.) kreeg. Ten Bosch begon, in de jaren negentig, zijn trainerscarrière aan de Kruislaan.

Foto: Mario Wormhoudt

Resultaten uit het verleden bieden vaak geen garantie voor het heden, maar die resultaten zijn wel flink in het voordeel van JOS/Watergraafsmeer met vijf zeges uit de laatste zeven ontmoetingen. De laatste keer dat Zeeburgia van JOS won, was in mei 2013. De ploeg van Bert Blank kan de punten bovendien goed gebruiken na twee nederlagen op rij.

Zondag 1A. 07/10, 14:00 uur. Sportpark Middenmeer

Buitenveldert – OSV
Wedstrijden tussen Buitenveldert en OSV staan de laatste jaren garant voor spektakel. Uit de laatste vier ontmoetingen behaalde OSV slechts één gelijkspel, de andere drie duels werden door de ploeg van Wilfred den Breejen gewonnen. In Oostzanerwerf werd het zelfs twee keer een grote uitslag: 2-5 en 2-8. Nu krijgt Buitenveldert OSV op bezoek.

Archieffoto: Ricky Sportphotography

Met het vertrek van Donny van de Pol (Swift) en Martin Campbell (FC Aalsmeer) raakten de Amsterdammers liefst 49 doelpunten kwijt. De eerste twee competitiewedstrijden van Buitenveldert (tegen AMVJ en Arsenal) leverden twee punten op; twee meer dan een jaar geleden rond deze tijd. OSV versterkte zich afgelopen zomer goed en pakte tot dusverre vier punten.

Zaterdag 2A. 06/10, 17:00 uur. Sportpark Buitenveldert

Blauw-Wit Beursbengels – Monnickendam
Twee titelkandidaten in de zaterdag tweede klasse A staan vrij vroeg in de competitie tegenover elkaar. Zowel Blauw-Wit Beursbengels als Monnickendam is met zes punten uit twee wedstrijden goed begonnen. Heel soepel verliep dat niet voor de thuisploeg: tegen Arsenal en OFC ontsnapten de Amsterdammers aan puntverlies en kregen zij met een overwinning soms iets teveel.

Foto: Hans van Beek

Monnickendam beschikt met Robin Schaaf, Kid Ronday en Jeffrey Gits (allen ex-HBOK) over een aantal bekende spelers. Vorig seizoen won Blauw-Wit Beursbengels beide ontmoetingen met Monnickendam. In Sloten werd het 3-1, de uitwedstrijd won de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent met 0-3.

Zaterdag 2A. 06/10, 14:30 uur. Sportpark Sloten

Pancratius – Abcoude
Voor het eerst in jaren wil Pancratius in de zondag tweede klasse B een prijs winnen, maar met twee punten uit de eerste twee wedstrijden is de ploeg van Danny Hijzelendoorn niet heel best uit de startblokken gekomen. Tegen Nieuw Utrecht (2-2) werd tweemaal een voorsprong uit handen gegeven, op bezoek bij Quick 1890 moest Ralf Fenne een punt redden voor de Badhoevedorpers (1-1).

Archieffoto: Rob Baarda

Komend weekend komt FC Abcoude op bezoek. De ploeg van Petar Djenic verloor afgelopen weekend op eigen veld met 1-3 van promovendus SDZ. De Abcoudenaren leverden afgelopen zomer een hoop aan ervaring in en zijn nog een beetje zoekende. Bij het laatste bezoekje van FC Abcoude aan Badhoevedorp werd in november 2016 met 0-3 gewonnen.

Zondag 2B. 07/10, 14:00 uur. Sportpark Schuilhoeve, Badhoevedorp

IVV – ZSGOWMS
Misschien is het nog te vroeg om met zekerheid te zeggen, maar op basis van de ranglijst spelen IVV en ZSGOWMS de eerste echte topper in de derde klasse C. Allebei zijn ze goed van start gegaan met zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Daarin maakte het scorend vermogen van promovendus IVV (negen treffers) indruk.

Foto: Annelies Schreuder

ZSGOWMS presteert vooral degelijk met zeges op HBC en De Meer (beiden 2-0) en weet ook dit seizoen goed de nul te houden. Zo gek is dat niet, vorig seizoen werd de defensie van de Amsterdammers het minst gepasseerd: 22 tegentreffers. Het duel wordt een weerzien tussen Terzo Stemerdink (IVV) en Massimo Kammeron (ZSGOWMS), die vorig seizoen nog samenspeelden bij De Meteoor.

Zondag 3C. 07/10, 14:30 uur. Sportpark De Breek, Landsmeer

Vijf extra tips:

OFC – JVC Cuijk (Derde Divisie zondag)

WVHEDW – DHSC (1A)

Arsenal – DVVA ( 2A)

RODA’23 – DWS (2B)

De Dijk – Purmersteijn (3A)

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)