Home / Algemeen / De grote vijf: twee speelronden tot de winterstop

De grote vijf: twee speelronden tot de winterstop

Met nog twee wedstrijden tot de winterstop zal iedereen er alles aan willen doen om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

De Dijk – Quick Boys
Na dertien wedstrijden zonder zege lukte het De Dijk afgelopen weekend eindelijk om de eerste overwinning te boeken. ASWH werd dankzij een hattrick van Mick Christophersen met 1-4 verslagen. De ploeg van Kees Oostermeijer droeg de laatste plaats over aan Eemdijk en hoopt de weg naar boven te hebben ingeslagen. Daarvoor wachten vlak voor de winter twee loodzware wedstrijden tegen gedeeld koplopers Quick Boys en Noordwijk.

Bij Quick Boys spelen twee spelers met een verleden in Amsterdam-Noord: Raymond Baten en Dennis Kaars. Laatstgenoemde beleefde aan de Schellingwouderdijk zelfs zijn doorbraak door met 41 treffers een groot aandeel te hebben in het kampioenschap van de Derde Divisie zondag (2016/17) en een transfer naar FC Den Bosch afdwong. Bij zijn korte terugkeer hoopt de spits te schitteren tegen zijn oude club.

Derde Divisie zaterdag. 08/12, 14:30 uur. Sportpark Schellingwoude

AMVJ – DVVA
Twee ploegen die elkaar al jaren kennen en ook allebei even in een mindere reeks zitten. AMVJ en DVVA presteren dit seizoen wisselvallig en staan allebei in de middenmoot, waarin de thuisploeg twee punten voorsprong heeft (14 tegenover 12). Wel wist de ploeg van Ricky Kumar vier wedstrijden op rij niet meer te winnen. DVVA was aan een goede opmars bezig, maar door twee nederlagen tegen hoogvliegers ZOB (1-0) en Monnickendam (2-4) is die de kop ingedrukt.

Foto: John Beckman

AMVJ en DVVA zijn al jaren gelijkwaardig aan elkaar. Van de laatste acht ontmoetingen wonnen de Amsterdammers er vijf, drie keer was AMVJ de sterkste. Vorig seizoen boekte DVVA een belangrijke zege, want door een 0-1 winst bij de al uitgespeelde Amstelveners speelde de ploeg van Jeroen Smakman zich veilig.

Zaterdag 2A. 08/12, 14:30 uur. Sportpark ‘T Loopveld, Amstelveen

OSV – Blauw Wit Beursbengels
Voor het eerst in bijna drie jaar heeft OSV drie competitiewedstrijden op rij gewonnen. Het heeft de ploeg van Ron van der Velde inmiddels naar de vierde plek gebracht in de zaterdag tweede klasse A, terwijl er vorig seizoen tot het laatste moment tegen degradatie gevochten moest worden. De Amsterdammers hebben de smaak te pakken en proberen zelfs een gooi te doen naar een prijs. Daarvoor moet de huidige reeks wel doorgetrokken worden tegen Blauw-Wit Beursbengels.

Foto: John Beckman

Die ploeg is momenteel bezig aan een wisselvallig seizoen. De afgelopen twee weken stonden de Amsterdammers tegen tien man – respectievelijk AMVJ en ZOB – maar kon in beide gevallen niet worden geprofiteerd van het overtal. Onder leiding van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent staat Blauw-Wit Beursbengels slechts achtste. Vorig seizoen eindigde beide duels tussen de twee clubs in een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3 en 2-2.

Zaterdag 2A. 08/12, 14:30 uur. Sportpark Oostzanerwerf

JOS/Watergraafsmeer – Boshuizen
Een onvervalste topper in de zondag eerste klasse A. Een wedstrijd waarin JOS/Watergraafsmeer zelfs de wintertitel veilig kan stellen en achtervolger Boshuizen op een grote achterstand zetten. De ploeg van Cor ten Bosch won negen van de eerste tien wedstrijden; alleen van DSOV werd verloren. Omdat Boshuizen de laatste weken punten liet liggen, hebben de Amsterdammers al een voorsprong van vijf punten.

Foto: Michel Bes

Desondanks rekent Ten Bosch zich nog niet rijk, zo liet hij twee weken geleden weten. “JOS wordt altijd heel knap periodekampioen, dan worden ze ook nog kerstkampioen en aan het einde van de rit hebben ze niks.” Daarmee heeft de oefenmeester gelijk. Vorig seizoen werd de club immers ook winterkampioen – het deelde de koppositie met de latere kampioen Fortuna Wormerveer – en bleef het in de eerste klasse achter.

Zondag 1A. 09/12, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

DCG – Diemen
Negen weken lang was DCG in de achtervolging, maar door een overwinning op IVV (1-2) heeft de ploeg van Senel Cebar de koppositie in de zondag derde klasse C in handen. Bovendien zijn de Amsterdammers als enige nog ongeslagen, een bijzondere status die tegen Diemen een vervolg kan krijgen.

De koploper is gewaarschuwd: de ploeg van Mark Steur verraste afgelopen weekend door ZSGOWMS met 2-0 te verslaan. Diemen lijkt met twee zeges op rij de weg omhoog te hebben gevonden. In de eerste twee wedstrijden van de tweede periode pakte de huidige nummer acht van de ranglijst al evenveel punten als de hele eerste periode: zes.

Zondag 3C. 09/12, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
AFC – CSW (1A)
Wartburgia – De Dijk (3A)
SDZ – Quick 1890 (2B)
FC Abcoude – RODA’23 (2B)
Ouderkerk – IVV (3C)

Foto boven: Orange Pictures

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)