Home / Algemeen / De grote vijf: voorjaarszonnetje bij het ingaan van de zomertijd

De grote vijf: voorjaarszonnetje bij het ingaan van de zomertijd

In het weekend dat de zomertijd ingaat (de klok een uur vooruit) krijgen we ook weersomstandigheden die voorzichtig al op de zomer lijken. Vanwege een inhaal-/bekerweekend kunnen een hoop voetballers het terras opzoeken. Toch staan er een paar mooie potjes op het programma, want in de Divisies wordt gewoon een reguliere speelronde afgewerkt.

AFC – FC Lienden
Bovenin de Tweede Divisie blijven AFC en IJsselmeervogels stuivertje wisselen. De Amsterdammers hebben de koppositie vorig weekend weer overgenomen en trainer Uli Landvreugd verzekerde na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Sparta dat AFC de huidige eerste plek niet weer zo snel uit handen geeft. Dan mag er niet verloren worden van laagvlieger FC Lienden, want de marge is slechts twee punten.

Foto: Philip Cousin

FC Lienden kent een merkwaardig seizoen. Vlak voor de winterstop leek de club uit de Betuwe zelfs uit de competitie getrokken te worden na het vertrek van de geldschieters, totdat Nordin Wooter te hulp schoot met zijn voetbalschool. Wooter zit ook op de bank, al is Hans van de Haar nog altijd de eindverantwoordelijke. In de heenwedstrijd – toen alles bij Lienden nog gewoon was – was clubtopscorer Raily Ignacio met een hattrick de grote man.

Tweede Divisie. 31/03, 14:30 uur. Sportpark Goed Genoeg

Ajax – ODIN’59
Met acht wedstrijden te gaan en een voorsprong van twaalf punten op de nacompetitiestreep kan Ajax zich nog niet helemaal veilig noemen. Wel blijft de ploeg van Yuri Rose als nummer twaalf van de ranglijst ver weg van alle degradatiestress. Tijdens de winterstop vertelde de oefenmeester al dat hij ervan overtuigd was dat de Amsterdammers zich veilig spelen. Een keurige reeks van tien punten uit de laatste vijf duels lijkt hieraan te hebben bijgedragen.

Foto: Dini Spil

Bij een zege op ODIN’59, waar eerder dit seizoen van gewonnen werd, kan Ajax zelfs het linkerrijtje ruiken. Voor de supporters is het alvast een kennismaking met Mitchel Bormann. De rechtsback komt in de zomer over van de Heemskerkers. “Kenneth Misa Danso gaat met de schoffel er vanaf. Dan weten ze gelijk dat ik eraan kom”, zei hij gekscherend over zijn aanstaande ontmoeting met zijn nieuwe club.

Derde Divisie zaterdag. 30/03, 14:30 uur. Sportpark De Toekomst

OSV – OFC
Eigenlijk zou deze wedstrijd pas op Paaszaterdag 20 april afgewerkt worden. Omdat er dan festiviteiten zijn bij OSV, hebben ze de derby van Oostzaan naar voren gehaald. De heenwedstrijd bij OFC werd behoorlijk druk bezocht, ondanks dat het niveau van de wedstrijd behoorlijk tegenviel. OSV zegevierde wel. Een doelpunt van Joey Noordenbos (nota bene ex-OFC) was voldoende voor de drie punten.

De situatie op de ranglijst is hetzelfde als bijna vier maanden geleden. OSV draait goed mee in de subtop, terwijl OFC de rode lantaarndrager is. Twee gelijke spelen op rij hebben de Oostzaners niet dichterbij de nacompetitieplekken gebracht. Met een achterstand van zes punten en nog evenveel wedstrijden te gaan, lijkt OSV de buurtgenoot een extra zetje terug naar de derde klasse te kunnen geven.

Zaterdag 2A. 30/03, 14:00 uur. Sportpark Oostzanerwerf

RODA’23 – Elinkwijk
Omdat de zeven overgebleven spelers van Elinkwijk ruim een maand geleden plots van het veld liepen tijdens de wedstrijd tegen RODA’23, moeten beide ploegen terugkomen om de resterende zeven minuten uit te spelen. De stand op het scorebord is 2-2. Er wordt een groenwitte stormloop verwacht tegen zeven Utrechters om alsnog de drie punten te pakken en daarmee de huidige vijfde plek op de ranglijst te verstevigen.

Foto: Koos van der Leest

Deze wedstrijd telt nog mee voor de tweede periode. In de derde periode is de formatie van Bnar Toofeek na drie duels (tegen twee promotiekandidaten en Pancratius) nog ongeslagen. Bij winst krijgen de Bovenkerkers zelfs de top-4 in zicht en lonkt mogelijk een nacompetitieticket voor promotie.

Zondag 2B. 31/03, 14:30 uur. Sportpark RODA’23, Bovenkerk

Purmersteijn – JOS/Watergraafsmeer
Een absolute kraker in de achtste finales van de districtsbeker. Dit affiche stond twee jaar geleden ook op het programma, toen nog in de vierde ronde. De rollen waren destijds omgedraaid: Purmersteijn was een eersteklasser en JOS/Watergraafsmeer de Hoofdklasser. De Purmerenders wonnen met 3-1, pakten datzelfde seizoen de districtsbeker en terwijl de ploeg van Martin van Ophuizen promoveerde, degradeerden de Amsterdammers.

Foto: Jose Mol

Op zaterdagavond kan JOS/Watergraafsmeer revanche nemen op die bekernederlaag. De equipe van Cor ten Bosch verkeert in een mindere fase. Doordat er uit de laatste vier duels slechts vijf punten werden gepakt, is JOS zelfs de koppositie in de eerste klasse A kwijtgeraakt aan Velsen. De beker werkt mogelijk verfrissend om de gedachten even te verzetten. Vorig seizoen bereikte JOS nog de laatste vier en speelde het in de grote KNVB beker.

Districtsbeker. 30/03, 19:00 uur. Sportpark Purmersteijn, Purmerend

Vijf extra tips:
OFC – HSC’21 (Derde Divisie zondag)
Hoofddorp – Grasshoppers (districtsbeker)
De Meer – Overamstel (4D)
Ankaraspor – SDOB (4E)
Swift – Ilpendam (4E)

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend