Home / Algemeen / Preview speelronde 26: de competitie zit erop

Preview speelronde 26: de competitie zit erop

Nog één speelweekend en de competitie van 2016/17 is voorbij. Sommige clubs hebben het vuurwerk voor het slotstuk bewaard, andere ploegen zijn al lang en breed uitgespeeld dit seizoen. Het Amsterdamsche Voetbal zet alle wedstrijden met belangen in speelronde 26 op een rij.

In de Tweede Divisie krijgen we volgend seizoen een Amsterdamse derby. AFC speelde zich bij Barendrecht definitief veilig en krijgt met De Dijk (als kampioen van de Derde Divisie) een nieuwe competitiegenoot. De Amsterdammers sluiten dit kampioensseizoen af met de thuiswedstrijd tegen Magreb’90. Het duel staat vooral in teken van het afscheid van Dennis Kaars, die naar FC Den Bosch vertrekt. OFC blijft als enige over in de Derde Divisie zondag.

Foto Breburgvoetbal | De grote vraag bij De Dijk is: haalt Kaars het record van Coen Dillen?

Voor Swift en Ajax valt er in de zaterdag Hoofdklasse weinig meer te halen. Beide ploegen zijn ook zeker van hun eindklassering: vijfde en zesde. JOS/Watergraafsmeer moet in de zondag Hoofdklasse nog wel aan de bak. De ploeg van Roy van der Mije zette in de negenklapper tegen het gedegradeerde Dieze West een goede stap richting handhaving. Dit kan in Sneek worden afgemaakt tegen SZW Boso.

In de zaterdag tweede klasse A zou de beslissing nog even uitgesteld kunnen worden. BOL en WV-HEDW gaan gelijk aan kop en dan treft laatstgenoemde ook nog eens nummer drie ZOB, dat op één punt staat. Bij winst zijn de Amsterdammers alsnog afhankelijk van het resultaat van BOL bij het geroutineerde EDO. Buitenveldert heeft goede papieren om er met de periodetitel vandoor te gaan. De promovendus moet hiervoor winnen van Overbos, dat deze week degradeerde, in de hoop WV-HEDW op doelsaldo te passeren.

Foto Jan Vonk | Bij winst op ZOB maakt WV-HEDW nog kans op het kampioenschap.

Dan kunnen er nog twee ploegen op zaterdag kampioen worden. Blauw-Wit Beursbengels (3B) en Buiksloot (4B) hebben het allebei volledig in eigen hand. Eerstgenoemde gaat op bezoek bij Arsenal, met veel oud-Beursbengels spelers. Beide ploegen hebben aan een punt voldoende: Blauw-Wit Beursbengels voor het kampioenschap en Arsenal voor een nacompetitieticket. Buiksloot ontvangt op eigen veld de enig overgebleven concurrent AC Amsterdam. Bij winst of gelijkspel zijn de Noord-Amsterdammers kampioen, AC Amsterdam kan er zelf ook nog met de hoofdprijs vandoor te gaan.

Foto Minke Wiggerink | Hoofddorp óf Pancratius plaatst zich voor de nacompetitie.

In de zondag tweede klasse B wordt vooral de strijd om de tweede plek nog spannend. Omdat SCH’44 de eerste periodetitel pakte en Kampong er met de derde vandoor lijkt te gaan, kan alleen de nummer twee van de eindstand de nacompetitie in. Hoofddorp en Pancratius staan gelijk, waarbij Hoofddorp een beter doelsaldo heeft (+14 tegenover +9). Beide ploegen spelen tegen een middenmoter, respectievelijk SCH’44 en VVIJ. ZSGOWMS heeft plaatsing voor de nacompetitie tegen degradatie in eigen hand wanneer het op bezoek gaan in en tegen Abcoude. Bovendien kan het geholpen worden door sportparkgenoot DCG, dat de punten ook nog goed kan gebruiken tegen United/DAVO.

Foto Jos Spitteler | ZSGOWMS heeft een overwinning op Abcoude nodig om de nacompetitie tegen degradatie te halen.

FC Weesp moet al een paar weken in de achtervolging op Bloemendaal en hoopt op de laatste speeldag nog altijd op een misstap van de koploper van zondag derde klasse C. Arsenal vecht nog tegen rechtstreekse degradatie en moet winnen van de koploper op kans op de nacompetitie te houden. Weesp gaat zelf op bezoek bij Olympia Haarlem, dat nog met Sporting Martinus (tegen Laren’99) in de race is voor de vierde plaats. Ouderkerk moet nog even aan de bak om de nacompetitie te ontlopen en gaat hiervoor naar bij Fortius, dat al op een nacompetitieplek staat.

Voor SDZ lijkt een beslissingswedstrijd aanstaande in de strijd om het kampioenschap van de zondag vierde klasse E. De Amsterdammers delen de koppositie met Ilpendam en beide ploegen hebben met respectievelijk Nieuw West United en Buiksloot een relatief makkelijk programma waarin een misstap niet veroorloofd is. Zwanenburg plaatste zich in 4D al voor de nacompetitie, net als Real Sranang en AS’80 in 4F.

Kijk op de diverse klassenpagina’s voor het uitgebreide programma.

Send this to a friend