De grote vijf: het aftellen kan beginnen

Nu het inmiddels april is, nadert het competitieslot. Nog zes speelronden (voor de Divisies zeven) en de eindstanden kunnen worden opgemaakt. We kunnen dus beginnen met aftellen. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

Buitenveldert – OFC
Een absolute kelderkraker en voor OFC de laatste strohalm om directe degradatie uit de tweede klasse A te voorkomen. De Oostzaners leken afgelopen weekend een goede stap te zetten, maar op bezoek bij OSV werd een 0-2 voorsprong weggegeven: 4-2. Daardoor blijft de achterstand op de aanstaande tegenstander zes punten. Bovendien heeft OFC één duel meer gespeeld.

Buitenveldert kan de deur van rechtstreeks naar de derde klasse alvast dichtgooien. De ploeg van Wilfred den Breejen krabbelde de laatste weken langzaam op en won onlangs zelfs met 4-5 van Blauw-Wit Beursbengels. De Amsterdammers staan nog altijd voorlaatste, al is het verschil met de teams boven de streep verkleind tot vier punten. Tegen OFC heeft Buitenveldert nog iets goed te maken. In Oostzaan werd voor de winterstop met 1-0 verloren.

Zaterdag 2A. 06/04, 17:00 uur. Sportpark Buitenveldert

Buiksloot – Purmersteijn
Omdat de kampioen in de derde klasse A al bekend lijkt – HBOK gaat met een ruime voorsprong aan kop – gaat de aandacht vooral uit naar de degradatiestrijd. De kans bestaat namelijk dat De Volewijckers terugkeert als vierdeklasser. Buiksloot is naar de voorlaatste plek gezakt en dit kalenderjaar werden er in acht wedstrijden slechts drie punten gepakt. Samen met ZCFC en stadsgenoot Kadoelen wordt er gestreden om één veilige plek: de andere twee ploegen gaan de nacompetitie in.

Foto: Jeroen Hijlkema

Purmersteijn weet dat het nacompetitie speelt, maar dan voor promotie. De formatie van Lars Keppel kan zich hier alvast op voorbereiden. De laatste weken presteren de Purmerenders wat wisselvallig. Zo werd er gewonnen van nummer twee Wartburgia, maar juist verloren bij laagvlieger Kadoelen. Momenteel bezet Purmersteijn de derde plek. Aan de laatste ontmoeting met Buiksloot houdt de promotiekandidaat goede herinneringen. Toen werd er vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen.

Zaterdag 3A. 06/04, 14:30 uur. Sportpark Buiksloterbanne

JOS/Watergraafsmeer – Hoofddorp
Na een klein uitstapje voor de districtsbeker, waarin ten koste van Purmersteijn de kwartfinale werd bereikt, gaat het jagen van JOS/Watergraafsmeer op de nieuwe lijstaanvoerder Velsen beginnen. De ploeg van Cor ten Bosch verspeelde twee weken geleden de koppositie. Dat betekent dat de druk wordt opgevoerd voor de Amsterdammers, die niet – net als vorig seizoen – naast promotie naar de Hoofdklasse willen grijpen.

Foto: Minke Wiggerink

Bovendien hebben de Amsterdammers iets recht te zetten tegen Hoofddorp. Daar werden eerder dit seizoen dure punten uit handen gegeven door een late gelijkmaker van de laagvlieger. Hoofddorp heeft de punten hard nodig in de strijd om handhaving. De ploeg van Jethro Abram staat slechts op doelsaldo boven de nacompetitiestreep, al kan de huidige situatie rond AGB hier verandering in brengen. Hoofddorp verloor immers twee keer.

Zondag 1A. 07/04, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

SDZ – RODA’23
Volgens de voorspellingen van trainer Kai Meeuwsse heeft SDZ nog vier overwinningen nodig voor het kampioenschap in de tweede klasse B. De stand op de ranglijst – een marge van zes punten op achtervolger Kampong – speelt hierin geen rol. Tegen medepromovendus RODA’23 kan de lijstaanvoerder het volgende kruisje op het bord zetten. Eind februari werden de Bovenkerkers ook verslagen. Een doelpunt van Cerezo Hartgers was voldoende voor de drie punten.

Foto: Jos Spitteler

Sindsdien heeft RODA’23 niet meer verloren. Twee knappe puntendelingen (Kampong en SCH’44) en twee overtuigende zeges (Pancratius en Elinkwijk) verder heeft de ploeg van Bnar Toofeek de huidige vijfde plek verstevigd. Met een op het oog gunstig programma lonkt mogelijk zelfs de strijd om de periodetitel voor RODA’23. Wel is het nog niet gelukt om SDZ te kloppen. Uit de laatste drie ontmoetingen werd slechts één punt gepakt.

Zondag 2B. 07/04, 14:00 uur. Sportpark Transformatorweg

DCG – HBC
Een rechtstreeks duel om de koppositie in de derde klasse C en onze Wedstrijd van de Week. DCG en HBC lijken samen te gaan uitmaken wie zich aan het eind van de rit kampioen mag noemen, omdat nummer drie IVV inmiddels op tien punten van de koploper volgt. De Amsterdammers hebben één punt meer dan de concurrent. Dat die voorsprong zo klein is geworden, heeft DCG aan zichzelf te danken.

Anderhalve maand geleden ging de formatie van Senel Cebar met 2-3 onderuit in Heemstede. De lijstaanvoerder wil dus revanche nemen en kan een grote stap naar het kampioenschap zetten. “In de tweede helft hebben we het cadeau gegeven. De volwassenheid ontbrak op dat moment. Ik hoop en denk dat we daarvan geleerd hebben.”

Zondag 3C. 07/04, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
De Dijk – Noordwijk (Derde Divisie)
AFC – Argon (1A)
CTO’70 – Amstelveen (3C)
Zwanenburg – ZSGOWMS (3C)
Buitenveldert – Swift (4E)

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)