Home / Algemeen / De grote vijf: maart roert zijn staart ook op de ranglijst

De grote vijf: maart roert zijn staart ook op de ranglijst

Nu het einde van de competitie langzaam in zicht komt, wordt ook de druk opgevoerd aan de boven- én onderkant van de ranglijst. In maart gebeuren er gekke dingen met het weer en dat kan zo invloed hebben op de resultaten. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC – BOL
In een competitie waarin het dit seizoen regelmatig stuivertje wisselen is, mag AFC zich weer koploper van de eerste klasse A noemen. De formatie van Jorg Smeets versloeg concurrent DHSC in een rechtstreeks duel om de koppositie en heeft nu een voorsprong van twee punten op ARC. Bovendien zijn de Amsterdammers nog altijd ongeslagen dit kalenderjaar, al werden ze wel verrassend uitgeschakeld in de districtsbeker.

Foto: Tom Poederbach

Na maanden na jagen is AFC nu dus het prooi geworden op weg naar de Hoofdklasse. Tegen BOL wacht de eerste test om te zien of de nieuwe lijstaanvoerder met die druk kan omgaan. Op bezoek in Broek op Langedijk verloren de Amsterdammers met 3-2 van de promovendus. Ook toen was AFC net koploper en raakte het de eerste plek kwijt. Bovendien won BOL eerder al van regiogenoten WVHEDW en FC Aalsmeer.

Zaterdag 1A. 16/03, 14:45 uur. Sportpark Goed Genoeg

Kadoelen – Purmersteijn
Na de nederlaag tegen HBOK lijkt zaterdag derdeklasser Purmersteijn te zijn afgehaakt in de titelstrijd. De achterstand op koploper HBOK is inmiddels zeven punten. Omdat de ploeg van Lars Keppel al een periodetitel op zak heeft, kunnen de Purmerenders zich gaan opmaken voor de nacompetitie om via die weg naar de tweede klasse te promoveren.

Foto: Jeroen Hijlkema

Kadoelen probeert de nacompetitie juist te ontlopen. Met inmiddels Marc Onsia aan het roer in Amsterdam-Noord komt de club niet van de voorlaatste plek af. De laatste vier duels werden verloren en de achterstand op de veilige elfde plaats is gegroeid naar vijf punten. Bovendien is Purmersteijn een zware dobber voor Kadoelen. Eerder dit seizoen werd er in de uitwedstrijd met 4-1 verloren.

Zaterdag 3A. 16/03, 14:30 uur. Sportpark Kadoelen

Zeeburgia – Hoofddorp
Zeeburgia heeft gezien hoe diep de put in de zondag eerste klasse A is. Met een grote achterstand op de concurrentie was degradatie een serieus gevaar geworden voor de ploeg van Bert Blank, totdat de Amsterdammers een touw omhoog hadden gevonden. Met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden is Zeeburgia langzaam opgeklommen naar de twaalfde plek. Nog onder de nacompetitiestreep, maar de veilige zone komt steeds dichterbij.

Foto: Minke Wiggerink

Tegenover de kleine opmars van Zeeburgia staat de daling van Hoofddorp. De formatie van Jethro Abram won drie maanden geleden voor het laatst in competitieverband. Dit kalenderjaar werden slechts drie punten gepakt, waardoor Hoofddorp naar de dertiende plek is gezakt.

Zondag 1A. 16/03, 14:00 uur. Sportpark Middenmeer

SDZ – FC Weesp
Het zand dat in de motor van SDZ was geslopen, is er nog niet helemaal uit. Nadat er twee weken geleden werd verloren van Elinkwijk – daardoor liepen de Amsterdammers ook de periodetitel mis – kwam het elftal van Kai Meeuwsse vorig weekend niet verder dan een doelpuntrijk gelijkspel in Hooglanderveen. Kampong zit inmiddels op het vinkentouw en volgt op drie punten, waardoor de lijstaanvoerder zich weinig misstappen kan permitteren.

Foto: Mario Wormhoudt

Eén zo’n slippertje beging SDZ in de eerste seizoenshelft tegen FC Weesp. Op bezoek bij de laagvlieger ging de kampioenskandidaat verrassend met 1-0 onderuit. Daar willen ze zich graag van revancheren. FC Weesp heeft ondertussen wel een andere trainer gekregen: Carlo van Hekken maakt het seizoen af nadat er vroegtijdig afscheid werd genomen van René van Vark.

Zondag 2B. 16/03, 14:00 uur. Sportpark Transformatorweg

DCG – Zwanenburg
Door het tweede puntverlies op rij heeft DCG zelf de spanning in de strijd om het kampioenschap teruggebracht. De ploeg van Senel Cebar vergat eerst concurrent HBC op een grote achterstand te zetten en bleef daarna bij Bloemendaal steken op een saaie puntendeling. Omdat de achtervolger wel twee keer won, is de voorsprong verkleind tot één punt in het voordeel van de Amsterdammers. En dan staat over een kleine maand de topper weer op het programma.

Foto: John Beckman

Aanstaande tegenstander Zwanenburg staat helemaal aan de andere kant van de ranglijst. Door het terugtrekken van Real Sranang is de ploeg van Mehmet Simsek de rode lantaarndrager. Omdat de concurrentie langzaam de punten bij elkaar sprokkelt, ziet de hekkensluiter de achterstand op de veilige zone inmiddels oplopen naar vijf punten. Afgelopen weekend werd nog met ruime cijfers verloren van een concurrent: De Meer.

Zondag 3C. 16/03, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
De Dijk – Eemdijk (Derde Divisie)
Purmersteijn – Hoogland (Hoofdklasse)
OSV – AMVJ (2A)
De Meer – Diemen (3C)
TOG – Swift (4E)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend