Home / Algemeen / Preview speelronde 17 (inhaal): de beslissing in de tweede periode

Preview speelronde 17 (inhaal): de beslissing in de tweede periode

Het weekend van 11/12 februari was er geen voetbal in Amsterdam vanwege de sneeuw en vorst. Deze speelronde wordt komend weekend in zijn geheel ingehaald. Het enige wat er veranderd is, is dat komend weekend de tweede periode zal worden beslist.

Voor de divisionisten is er een regulier programma. AFC, dat slechts één punt pakte in 2017, krijgt hiervoor in de Tweede Divisie laagvlieger FC Lienden op bezoek. Trainer en televisiepresentator Hans Kraay jr. won in competitieverband nog nooit in Amsterdam. De heenwedstrijd eindigde in een laat 1-1 gelijkspel.

Foto Rob Beense | Waar OFC niet in slaagde, hoopt De Dijk wel te kunnen bewerkstelligen: winnen van Quick’20

Een vrij weekend kwam voor De Dijk niet heel ongelegen uit. Door twee nederlagen op rij is de voorsprong op achtervolger Westlandia van negen naar één punt geslonken. Om koploper te kunnen blijven in de Derde Divisie zondag, moet de ploeg van Jochem Twisker afrekenen met nummer vijf Quick’20. OFC verloor twee weken geleden van de Oldenzalers. Voor OFC rest alleen nog de strijd om de derde periode om iets van dit seizoen te kunnen maken. Daarnaast moeten de Oostzaners met de uitwedstrijd tegen HBS op het programma oppassen dat het niet naar onderen gaat kijken.

De ongeslagen reeks van zaterdag Hoofdklassers Ajax en Swift duurt maar voort. Laatstgenoemde is vrij omdat de ploeg van Mark Evers in dat afgelaste weekend geen competitieverplichtingen had vanwege het verdwijnen van Haaglandia, waardoor hun reeks met een week wordt verlengd. Ajax moet op bezoek bij middenmoter DFS en kan bij winst over de stadgenoot klimmen.

Foto Jaap Maars | FC Aalsmeer heeft volgens trainer Cor van Garderen nog negen punten nodig voor lijfsbehoud

Zaterdag eersteklasser AFC verloor dit seizoen slechts twee keer: van VVZ’49 en FC Aalsmeer. Met een indrukwekkende reeks van negen overwinningen op rij is de koploper uit op revanche in Soest tegen VVZ’49. Bovendien hebben de Amsterdammers zich drie weken geleden al verzekerd van de tweede periodetitel. Competitiegenoot FC Aalsmeer heeft de smaak te pakken in 2017, met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden. Wanneer de ploeg van Cor van Garderen op bezoek bij hekkensluiter JSV Nieuwegein ook weet te winnen, zet de promovendus weer een goede stap richting de grens van dertig punten voor lijfsbehoud.

Foto Ronald Bakker | Bij EDO boekte Legmeervogels op 19 september haar eerste zege van het seizoen (0-2)

Purmersteijn heeft zich na een stroeve start van dit kalenderjaar goed kunnen herpakken in de zondag eerste klasse A. De koploper rekende af met VSV en bekerde verder na een overtuigende zege op FC Abcoude. De voorsprong blijft hierdoor nog vijf punten als subtopper DEM, vorig seizoen de kwelgeest in de kampioenswedstrijd, op bezoek komt. De laatste keer dat DEM bij Purmersteijn won, was immers op 5 oktober 2003 (0-2). De Purmerenders kunnen mogelijk hulp uit onverwachte hoek ontvangen, want Legmeervogels hoopt net als in het begin van dit seizoen te kunnen verrassen tegen EDO. Voor Zeeburgia staat de thuiswedstrijd tegen VSV vooral in het teken van eerherstel na de afstraffing in de beker tegen derdeklasser Altius.

Foto Jan Vonk | In Zunderdorp was HBOK de gelukkige tegen WV-HEDW: 1-0.

Door een valse start in 2017 is HBOK de controle in de zaterdag tweede klasse A kwijtgeraakt. Nederlagen tegen Jong Holland, ZOB en een gelijkspel tegen hekkensluiter Opperdoes hebben ervoor gezorgd dat de Zunderdorpers de koppositie en de leiding in de tweede periode zijn kwijtgeraakt. De topper tegen WV-HEDW, die nu de beste papieren hebben voor de periodetitel biedt de uitgelezen mogelijkheid om de negatieve spiraal te keren. De andere derby gaat tussen middenmoters DVVA en OSV, die alleen met de derde periode hun seizoen nog een beetje kleur kunnen geven.

Onze Wedstrijd van de Week komt uit de zondag tweede klasse B met de topper tussen koploper AGB – dat zich vorige week verzekerde van de periodetitel – en nummer twee FC Abcoude. Dit duel is nu voor de achtervolger echt ‘alles of niets’ geworden, aangezien het verschil is opgelopen tot tien punten. Vlak daarachter wil Pancratius tegen NVC kunnen profiteren met de volgende topper tegen Abcoude een week later op het programma. DCG en ZSGO/WMS zullen in de derde periode alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te kunnen ontlopen. DCG ontvangt het Hooglanderveen van oud-speler Karel Knaap, ZSGO-trainer Murat Böke komt met United/DAVO zijn oude ploeg tegen.

Foto HAV | In Abcoude won AGB op 18 september met 2-3.

Door een verrassende nederlaag tegen Schoten is FC Weesp de koppositie in de zondag derde klasse C kwijtgeraakt aan Bloemendaal. De achterstand bedraagt slechts één punt als de ploeg van Mario Rijnsburger op bezoek gaat bij middenmoter Sporting Martinus. RODA’23 ontvangt de nieuwe koploper Bloemendaal in de hoop nog mee te kunnen doen in de strijd om de derde plaats. Die positie is nu iets steviger bezet door DWS, dat de regioderby tegen Diemen speelt. Onderin de ranglijst staat Arsenal, dat vorig seizoen op het laatste moment de titel verspeelde aan AGB, zeer verrassend twaalfde. De ploeg van Imro Wielkens pakte slechts vijf punten in de tweede periode en moet thuis winnen van VVH/Velserbroek om niet achterop te raken. Een afdeling lager kan SDZ zich in 4D verzekeren van de periodetitel.

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie wedstrijden komend weekend. Kijk hiervoor op de diverse klassepagina’s.