Home / Algemeen / Preview speelronde 21: eindsprint kan worden ingeleid

Preview speelronde 21: eindsprint kan worden ingeleid

Nu de feestmuziek van de eerste kampioen langzaam is gestopt, gaan we weer verder op de orde van de dag. Nog zes wedstrijden en dan zit de competitie erop. De laatste kansen om de druk op de koploper op te voeren of te ontkomen aan een degradatiestrijd. We gaan nu april in en ‘april doet wat hij wil’. De belangrijkste, meest opvallende of speciaalste wedstrijden van speelronde 21 op een rij.

Doordat AFC deze week een punt moest inleveren zijn de Amsterdammers, ondanks de zege op Spakenburg, nog allerminst veilig in de Tweede Divisie. De voorsprong op de nacompetitiestreep (Jong Vitesse) is vijf punten, dus komend weekend kan er tegen Jong Sparta wel weer een grote stap gezet worden door de ploeg van Ton du Chatinier. Bij De Dijk werd de puntenstraf met een kleine glimlach ontvangen, want de koploper van de Derde Divisie zag achtervolger Westlandia een punt afgenomen worden. Na de overwinning bij HSC’21 kunnen de Amsterdammers tegen OJC Rosmalen de volgende lastige hobbel nemen op weg naar het kampioenschap.

Foto Rob Beense | De Dijk heeft nog wat goed te maken na de 1-4 nederlaag eerder dit seizoen tegen OJC Rosmalen.

Hoewel Ajax is uitgespeeld in de zaterdag Hoofdklasse, kan de ploeg van Jorg Smeets stadgenoot Swift nog een handje kunnen helpen. De Amsterdammers gaan op bezoek bij nummer twee Ter Leede, terwijl Swift in een rechtstreeks duel met Noordwijk om de vierde plaats strijdt. Voor JOS/Watergraafsmeer begint de situatie er steeds minder goed uit te zien. De ploeg van Roy van der Mije zoekt nog naar de eerste zege in 2017 en ziet ondertussen de nacompetitiestreep met de week dichterbij komen (twee punten). Aangezien JOS bovendien twee wedstrijden meer heeft gespeeld, wordt een overwinning op SDO bijna cruciaal.

Voor AFC kan het in de zaterdag eerste klasse A eigenlijk niet meer mis gaan. De voorsprong op achtervolger Zuidvogels bedraagt twaalf punten, met nog zes wedstrijden te spelen. Tegen laagvlieger Geinoord kan de volgende stap richting een tweede kampioenschap op rij worden gezet. FC Aalsmeer zag de ongeslagen reeks van bijna vijf maanden beëindigd worden tegen Montfoort. Op bezoek bij Roda’46 kunnen de laatste benodigde punten voor lijfsbehoud worden binnengehaald.

Foto Tom Poederbach | Tegen Geinoord kan AFC de volgende stap zetten naar het kampioenschap.

Door slechts twee punten uit de laatste drie wedstrijden zag koploper Purmersteijn achtervolger EDO in de zondag eerste klasse A naderen tot op één punt. Toch raakt trainer Martin van Ophuizen niet in paniek, “want we voetballen gewoon goed”. Weliswaar kunnen de Purmerenders, na het bereiken van de halve finale van de districtsbeker, een overwinning op Elinkwijk goed gebruiken. In de middenmoot kunnen Zeeburgia en Legmeervogels zich met een zege op respectievelijk AFC’34 en Nieuw Utrecht zo goed als veilig spelen. Voor Legmeervogels staat bovendien de ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden op het spel.

Waar HBOK al eerder was afgehaakt, moest WV-HEDW afgelopen weekend ook een pas op de plaats maken in de titelstrijd van de zaterdag tweede klasse A. De achterstand op koploper BOL, dat middenmoter Buitenveldert op bezoek krijgt, bedraagt vijf punten. Om de druk op te kunnen blijven voeren, dient er gewonnen te worden van het bijna veilige OSV. HBOK moet winnen van Marken om de vijfde plaats te heroveren en niet verder achterop te raken, Overbos kan met drie punten tegen Hellas Sport definitief afstand nemen van de directe degradatieplaatsen.

Foto Mario Wormhoudt | Alleen Hoofddorp kan het AGB nog moeilijk maken.

AGB leek lange tijd onbedreigd op het kampioenschap in de zondag tweede klasse A af te stevenen, maar door slechts één zege in de laatste vijf wedstrijd is de concurrentie iets dichterbij gekomen. De nog ongeslagen achtervolger Hoofddorp speelt in de topper voor haar laatste kans om de achterstand iets dragelijker te maken. Om aansluiting de houden met de veilige tiende plaats wil DCG na een overwinning op AGB en een gelijkspel tegen Hoofddorp ook een goed resultaat boeken tegen FC Abcoude, dat door een mindere reeks naar de zesde plaats is gezakt. Misschien kan Pancratius een handje helpen door de derby van Haarlemmermeer te winnen van DSOV.

De zondag derde klasse C kent komend weekend drie regioderby’s. De belangrijkste wedstrijd is echter de topper tussen nummer twee Bloemendaal en koploper FC Weesp. De ploeg van Mario Rijnsburger heeft nog wat goed te maken van de 0-2 nederlaag in de heenwedstrijd en kan met een voorsprong van drie punten de concurrent een extra tikje uitdelen. Daarachter hoopt DWS nog op een kleine kans, maar dat kan alleen bij winst op nummer tien Ouderkerk. Die ploeg verloor in een doelpuntenfestijn van Diemen, dat tegen Fortius de druk verder op probeert te voeren. Tot slot vecht VVA/Spartaan in het kelderduel tegen nummer voorlaatst Arsenal voor de allerlaatste kans om nog directe degradatie te kunnen ontlopen, al heeft de hekkensluiter zich daar al voorzichtig bij neergelegd.

Send this to a friend