Home / Algemeen / Preview speelronde 22: kampioenschap voor de paasbreak

Preview speelronde 22: kampioenschap voor de paasbreak

Nog vijf ronden en dan zit de competitie erop. Voor de paasbreak zet iedereen nog even aan om over twee weken de beslissende fase in te gaan. Eén ploeg kan kampioen worden (De Meer), of misschien wel meer. Dat en meer interessante, opvallende, belangrijke en speciale wedstrijden in speelronde 22.

Tweededivisionist AFC is nog steeds niet veilig. De Amsterdammers behouden vijf punten voorsprong op de nacompetitiestreep en met het oog op een lastig slotprogramma zijn de punten de komende periode hard nodig. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen GVVV. Ook OFC heeft in de Derde Divisie nog wat punten nodig. De ploeg nam deze week afscheid van trainer Imdat Ilguy en onder het interim duo Jan de Haze/Rinus Israel kan op bezoek bij UDI’19 goede zaken. Koploper De Dijk heeft inmiddels zeven punten voorsprong op achtervolger Westlandia en werkt langzaam toe naar het kampioenschap, als ze maar geen fout maken tegen laagvlieger Jong Achilles’29.

Foto Rob Beense | Het interim-duo Jan de Haze/Rinus Israel begint bij OFC met de uitwedstrijd tegen UDI’19

Bij de topper in de zaterdag Hoofdklasse tussen nummer vier Swift en nummer twee Ter Leede zijn alle ogen gericht op Ter Leede-doelman Bogdan Constantin. Niet alleen keert de sluitpost terug op het Olympiaplein, het is ook de wedstrijd tegen zijn nieuwe club. Competitiegenoot Ajax speelt op bezoek bij Argon voor de laatste en kleine kans op de nacompetitie. In de zondag Hoofdklasse moet JOS/Watergraafsmeer alle zeilen bijzetten om de negatieve spiraal te beëindigen en de nacompetitie te ontlopen. Een overwinning in Meppel op concurrent MSC, wat de eerste zege in 2017 zou betekenen, is van groot belang.

Foto Martin van Zurk | JOS gaat tegen MSC opnieuw op zoek naar de eerste competitiezege in 2017.

Met een beetje geluk kan AFC (zaterdag) al kampioen worden in de eerste klasse A. Winst is sowieso vereist voor de ploeg van Benno Nihom in en tegen Montfoort en de champagne kan worden ontkurkt wanneer achtervolger Zuidvogels zich op eigen veld verslikt in hekkensluiter VVZ’49, iets wat AFC eerder dit seizoen wel overkwam. FC Aalsmeer heeft nog twee punten nodig om zich definitief veilig te spelen en kan hier tegen SVL een goede stap naar zetten.

Legmeervogels en Zeeburgia zijn al zo goed als zeker van een langer verblijf in de zondag eerste klasse A. De winnaar van het rechtstreekse duel om de zevende plaats kan nog meedoen in de strijd om de vierde plaats, die zeer waarschijnlijk nacompetitie oplevert. Purmersteijn zag de voorsprong op de concurrentie iets toenemen en wacht nu de lastige uitwedstrijd tegen Velsen. Bij winst doen de Purmerenders goede zaken, zeker met het oog op de topper tegen achtervolger EDO over twee weken.

Foto Jan Vonk | Kan Buitenveldert na BOL ook tegen WVHEDW stunten?

Een week geleden had WV-HEDW de kampioensaspiraties in de zaterdag tweede klasse A voorzichtig opgegeven, maar mede dankzij een stunt van aankomende tegenstander Buitenveldert tegen BOL, mengt de ploeg van Kees Oostermeijer zich weer in de titelstrijd. Nu zou stadgenoot OSV, dat de koploper op bezoek krijgt, ook een handje kunnen helpen. HBOK greep vorige week tegen Marken de laatste strohalm om nog iets van dit seizoen te maken. Daarvoor kunnen de Zunderdorpers zich geen enkele misstap meer veroorloven. Misschien kan een nieuw spektakelstuk tegen EDO HBOK weer op het juiste spoor brengen.

ZSGO/WMS zoekt naar het licht aan het eind van de tunnel. De Amsterdammers, zo ambitieus aan het seizoen begonnen, staan nu zeer teleurstellend op de laatste plaats in de zondag tweede klasse B. Om nog enig uitzicht te houden op de veilige tiende plaats, of op z’n minst de nacompetitieplekken, is winst op concurrent DCG in de sportparkderby van enorm belang. Een paar velden verderop hoopt AGB tegen laagvlieger Quick 1890 de mindere resultaten (slechts één zege uit de laatste vijf wedstrijden) om te kunnen draaien. Hoofddorp, dat op bezoek gaat bij NVC, hijgt de koploper immers in de nek op vier punten achterstand.

Foto Mario Wormhoudt | ZSGO/WMS hoopt tegen DCG uit de put te komen.

FC Weesp hoopte naaste concurrent Bloemendaal een tikje uit te delen, maar door een 3-0 nederlaag moet de ploeg van Mario Rijnsburger de koppositie in de zondag derde klasse C nu delen. Om de eerste plaats vast te houden, mag Weesp geen fout maken tegen outsider DWS, of moet het hopen dat laagvlieger Ouderkerk voor een stunt zorgt tegen Bloemendaal. Onderin de afdeling staat Diemen eindelijk op de felbegeerde tiende en veilige plaats, wanneer het concurrent Arsenal ontvangt.

Na Pancratius (zaterdag 4E) kan De Meer zich komend weekend tot tweede kampioen van de regio kronen. Bij winst op TOG is de ploeg van Hans Verhoogt kampioen van de zaterdag vierde klasse C. In de zondag vierde klasse F strijden Real Sranang en Nederhorst in een rechtstreeks duel om de koppositie. Dit is tevens onze Wedstrijd van de Week. Verder hoopt IVV op eigen veld te verrassen tegen SDZ, dat de lijst in de vierde klasse E aanvoert.

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie wedstrijden komend weekend. Kijk hiervoor op de diverse klassepagina’s.

Send this to a friend